Inredningshjälpen – Best of 2017

av | jan 1, 2018 | Inredningstankar

Idag tänkte jag försöka mig på att sammanfatta mitt bloggår 2017, ett händelserikt år och därför kanske en liten varning kan vara på sin plats, ja detta inlägget riskerar nämligen att bli rekordlångt..
Mitt fjärde bloggår med Inredningshjälpen där jag varvar mässbesök både i Sverige och på de största mässorna i Europa med pressvisningar, bloggmiddagar, inredningsnyheter, resor, inlägg med glimtar från mitt hem, månatliga My Wish Lists och även en del inspirationsinlägg med sk annonslänkar.
En mix som jag tror att många av er gillar, ja det är åtminstone så jag tolkar bloggens besöksstatistik.
Bloggen växer från år till år, och så även mitt Instagramkonto där jag i år passerat 30.000 följare!
Och självklart är det till er som läser bloggen och följer mig på Instagram som jag vill rikta mitt allra varmaste tack.
Ni är en stor del av bloggen och det är tack vare er som Inredningshjälpen blivit nominerad till Årets Inredningsbloggare 2018, vilken grej alltså, så himla glad för detta magiskt fina kvitto på nedlagt arbete med bloggen.
Tusen tack ännu en gång, nu kikar vi vidare på året som nyss passerat!

Vi startar i Köln där mässan IMM Cologne går av stapeln varje år i januari.
Checkade in på helt fantastiska The Qvest ännu en gång, och med ens var inredningsåret 2017 igång!

På mässan ställde Ethimo ut som är vår italienska agentur för utemöbler ut, och det fanns även tid att spana in övriga nyheter, trendutställningar osv.
Läs mer om IMM Cologne 2017 HÄR.

Därefter for jag direkt vidare till Formex i Stockholm för att spana in de nyheter som visades där.
Här spanar jag in utställningen på entrétorget som inte var så mycket att spana in, om ärligheten ska fram…
Mer om Formex HÄR

Under Formex bodde vi på härliga Grand Hotel, ett hotell som alltid känns lite extra lyxigt att bo på, inte minst tack vare deras frukost som får 5 stjärnor av mig.

I februari var det dags för en hel vecka i Stockholm för att delta vid Stockholm Design Week 2017 och Stockholm Furniture Fair 2017.
En maxad vecka med massor av pressvisningar, event, mässdagar, festligheter på kvällarna och trötta fötter..
Denna gången checkade in på Hotel Diplomat, en annan personlig hotellfavorit i Stockholm.

Första dagen äger Elle Decoration Swedish Design Award rum, en festkväll med prisutdelning och mingel som ingen i branschen vill missa!
Årets Inredningsbloggare 2017 blev Jannice med Add Simplicity

Inledde veckan med pressvisningar på stan där jag spanade in den nyrenoverade sviten på Lydmar Hotel, DUX nya möbelkollektion designad av Claesson Koivisto Rune, IKEA Stockholm 2017 mm mfl

Så var det dags för själva mässan och här ett besök i Designbaren som alltid är ett måste.
Årets upplaga designad av Note Design Studio och med mat signerad Isabella Morone.

Och massor av tjusiga nyheter och trender att spana in….

….och självklart även den hyllade trendutställningen gjord av ingen mindre än Lotta Agaton.

En av mina mest gillade bilder på Instagram från Stockholm Furniture Fair 2017, och vi kan nog vara överens om att det varit årets grej/inredningsdetalj med sammetspuffar liknande denna som syns här ovan.
I stort sett alla har lanserat en sammetspuff under 2017 och samtliga har snabbt sålt slut.

I mars åkte jag till Frankfurt och ISH-mässan där i samarbete med Grohe för att göra en trendspaning när det gäller badrum och allt som man kan tänkas behöva till detta.
Föll där som en fura för nyheten LUV från Duravit designad Cecilie Manz, ja helt klart årets finaste badrumsnyhet!

Därefter var dags för ett nytt besök i huvudstaden och denna gången för att gå på magiskt härlig pressvisning för servisen Royal Garden designad av Lars Wallin för Fyrklövern.
Pressvisningen i form av en lyxig Afternoon Tea bjudning i Lars Wallins ateljé förevigades av mig och under denna vistelsen bodde jag på hotellet Miss Clara, en ny trevlig bekantskap.

Årets första pioner, väl värt en hyllning, inte sant?

I april styrdes kosan tillStockholm ännu en gång och första stoppet blev en härlig vistelse påhällt nyöppnade lyxhotellet At Six som ingår i Petter Stordalens hotellimperium.
Anledningen till besöket var en en bloggmiddag arrangerad av EKPR bland annat.

Och efter en natt där checkade vi in på Hotel Diplomat och detta var i samma veva som det hemska terrordådet skedde på Drottninggatan och vi befann oss bara några gator bort mitt i allt tumult.
En av de mest skräckinjagande fredagar jag någonsin upplevt, ja alla som befann sig ute på Stockholms gator just den dagen förstår säkert vad jag menar…
Må vi aldrig behöva uppleva detta i Sverige igen.

I april gjorde  jag ett samarbete med Golvpoolen och fixade fint på vår balkong med nya kakelplattor som golv.

I maj fyller jag år och blev firad på bästa möjliga sätt av mina killar.
Lucky Me!

 

Allra bästa med maj 2017 var vår nästan två veckor långa vistelse på Bali.
Det var den andra gången som vi reste till Bali, och det var ett kärt återseende där vi hann med att checka in  på tre olika hotell och ladda upp batterierna efter en hektiskt vår.

I juni fick jag äntligen ny energi att fixa till TV-väggen hemma hos oss, ett projekt som dragit ut på tiden, ja du vet säkert hur det kan bli när ett sådant projekt bara går i stå..
Fint blev det iallafall och fondväggen och modulerna från Montana målades ton i ton med Lady Jotun Pure i årets trendkulör nummer ett, ROSA!

Startade upp ännu ett samarbete med Golvpoolen och denna gången en serie med badrumsinspiration och en renovering light av vårt badrum i sekelskiftesstil.

I slutet av juli åkte vi till Turkiet och checkade först in på Nikki Beach Bodrum , ett härligt designhotell med party-beach-club och magiskt god (och tokdyr) sushi.

För att sen flytta vidare till nyöppnade lyxresorten LUX* Bodrum som även de hade en lyxig beach club med privat strand, hemmagjord glass och väldigt god mat.
En så härlig vistelse, jordbävningar till trots, att vi faktiskt bokade om våra flygbiljetter och stannade en vecka till.

Direkt efter Turkiet var det åter dags för en händelserik vecka i Stockholm.
Checkade in på nyrenoverade Radisson Blu Strand och utgick därifrån för att…

…tjuvstarta julen julen tillsammans med Maria Montazami som designat julservisen Christmas Moments för Fyrklövern.

Pressvisningen där inledde veckan som sen följdes av…

….pressvisningen av IKEA Ypperlig gjorts i samarbete med danska Hay.
Visningen hölls ute på Artipelag och var stylad av Pella Hedeby.

Vårt tjusiga nyrenoverade rum på Strand Hotel….vilket lyft för hela hotellet!

Också var det dags med en ny upplaga av Formex med trendutställningar, nyheter och härliga möten med folk från branschen.

Stockholmsbesöket avslutades med en härlig middag på Nio Rum för att fira Himla och deras samarbete med Daniella Witte som tolkat deras produkter med riktigt fina bilder

I september åkte vi till Paris för höstupplagan av Maison Objet 2017.
Första stoppet när det gällde boende blev på lilla boutiquehotellet Panache Hotel.

På mässan ställde Ethimo ut och senaste nytt från dem kan du kika på HÄR

Sen checkade vi in på designhotellet Hotel de Nell, ett hotell med stor wow-faktor, ja ett sådant hotell som aldrig vill checka ut ifrån.

Spanade runt på själva mässan och njöt av en massa fina design nyheter och hann även med att checka in på ytterligare ett hotell under Paris vistelsen.
En härlig vecka som avslutades med lyxigt inköp

I oktober var det dags för ännu en tur till Stockholm, nytt besök på Radisson Blu Strand och denna gången i en härlig svit.
Denna gången stod 10-års kalas hos Trendgruppen som firade 10-års jubileum tillsammans med Husligheter på agendan, samt Öppet Husligheter arrangerad av Maria Soxbo som driver Husligheter……

…samt sist men inte minst ytterligare en supertrevlig bloggmiddag arrangerad av EKPR och som denna gången ägde rum på The Strand.

I oktober bjussade jag även på en liten glimt av det nya badrummet, ett oerhört svårfotat badrum eftersom det inte finns något dagsljus där samt att det är lite trångt för att få med allt.
Fint blev det iallafall!

Ny månad nytt besöka huvudstaden, ja vid detta laget så ser det ju faktiskt ut som om jag varit i Stockholm ca en gång i månaden, och inte så konstigt egentligen efter som i stort sett alla evenemang, pressvisningar osv äger rum där.
Även denna gången bodde jag på Radisson Blu Strand, så skönt när man känner sig som hemma fast man bor på hotell.
Idel festligheter stod på schemat och inledde storstilat med Residence Stora Formpris 2017 på anrika Nalen följt av EKPR’s 10-års jubileum som hölls på vårt hotell.
Hann även med att fika på Mr Cake, årets succécafé och även ett butiksrace för att kolla in julen hos Oscar & Clothilde och Svenskt Tenn.

I november gjorde jag ett samarbete med Boråstapeter i samband med lanseringen av deras nya trendkollektion Deep Sea Dive

December är årets lugnaste månad när det gäller happening som mässor, pressvisningar osv och de flesta ägnar sig åt att stänga igen det gångna året.
Men, desto mera tid för reflektioner, att pyssla hemmahosinredningshjälpen osv, och passade tex på att göra vinterfint i sovrummet

I november/december skedde första vändan med nomineringar av de topp 10 inredningsbloggare som sen skulle tampas om titeln Årets Inredningsbloggare 2018 via ännu en omröstning.

Jag blev såklart oerhört glad över att vara nominerad tillsammans med de andra nio duktiga inredningsbloggarna, och vem som tar hem titeln 2018 kommer att avslöjas vid Elle Decoration Swedish Design Award i februari 2018.
Så spännande och ett fint avslut på bloggåret 2017!

Tusen tack för att du kikar in här hos mig, för att du orkade läsa ända till slutet av inlägget och för all fin support både här i bloggen och på Instagram.
Nu ser jag framåt mot 2018 och hoppas att du vill hänga med på en ny omgång som startar NU!

3 Kommentarer

  1. Karin

    Fint år! Måste ge dig en eloge för dina vackra kläder på alla bilder! Wow-faktor! De rosa byxorna och blusen med ärmar i flera lager… så snyggt! Kan man möjligtvis få en hint om var de kommer ifrån? Hälsn Karin

    Svara
  2. Louise

    Fantastiskt fin sammanfattning av ditt år. Verkar ha varit ett magiskt år med massvis av inspiration för våra hem. Fortsätt att hålla uppe ditt intresse för hem och inredning! Du är en stjärna som hjälper oss att sätta glöd på våra hem! Gott nytt år! Kram

    Svara
  3. Inredningshjälpen » Slowly on a….

    […] roade ju mig med att göra en resumé av bloggåret 2017 och även en liten trendspaning inför det kommande inredningsåret i förra veckan. För er som […]

    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *