I Stockholm

Det här blir verkligen inget Happy Friday-inlägg, jag är fortfarande i Stockholm och var i eftermiddags bara ett par 100 meter ifrån där den hemska attacken skedde idag.
Jag märkte direkt att något var fel eftersom en helikopter stod stila i luften över våra huvud, sirener, människor som sprang eller stod stilla och såg rädda ut.
En helt surrealistisk upplevelse och man visste varken ut eller in, vart man skulle ta vägen eller inte innan polisen bokstavligen motade iväg oss via högtalarmeddelande där alla uppmanades att omedelbart lämna Stockholms gator.
Vi skyndade oss tillbaka till Hotel Diplomat på Strandvägen, och jag tror aldrig att jag har gått den sträckan så snabbt förut.

Rädd?
Ja, visst fasiken blir man både rädd och ledsen över vad som håller på att hända med vårt samhälle.
Hur länge ska vi ljuga för oss själva?
Ingen ska komma och säga nu att vi ska fortsätta leva våra liv precis som vanligt och inte låta oss skrämmas, det låter bara som ren nonsens i mina öron.
Hur ska man kunna det?

Hela Stockholm är tomt ikväll, butiker och restauranger är stängda och ingen vill riskera att befinna sig ute på stan ikväll, kanske inte på hela helgen.
Jag tänker på alla dem som har drabbats på något sätt och är så tacksam över att vi inte hade hunnit längre än vad vi gjort för vi var nämligen iväg just i den riktningen.
Stockholm i mitt hjärta.

2 reaktioner på “I Stockholm”

  • Kære, kære du og kære hele Sverige. Jeg føler med dig/Jer. Det gør mig så ondt at så frygtelig en handling tog afsæt i Stockholm. Et Stockholm jeg har besøgt en del gange. En smuk, smuk by med smukke, gode indbyggere. Det er forfærdeligt at endnu et frit og demokratisk europæisk land bliver mål for så modbydeligt et angreb. (Og andre lande i verden for den sags skyld). Hvad der foregår i menneskers hoveder, når de føler sig i deres gode RET til at dræbe og såre andre mennesker, går over min fantasi. At stjæle en lastbil og køre den direkte ind i andre mennesker. Hvad sker der! Hvem passer på os! Hvornår får dette en ende!
    Sorgmodigt knus og kram
    Jeanette

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.