Min inspiration

Jag hämtar min inspiration från allt som omger mig i vardagen och från sådant som jag upplever från resor, att resa är det bästa jag vet! Inredning och design är ett av mina största intressen och numera också det som jag arbetar med till vardags genom mitt företag By AGUS.

Jag får inspiration inte bara ifrån de där mest självklara kanalerna som ge brus i all media, utan tror även att mycket av mina intryck landar i minnen från förr, dofter och en viss förnimmelse av igenkänning som känns bra. Naturens skiftningar och ljuset som förändras med årstiderna ger också en del till mina intryck.

Inredningsmagsin, livsstilmagasin och inredningsbloggar läser jag så klart,och det finns ju hur många duktiga och kreativa inredningsbloggare som helst att tipsa er om. Listan skulle kunna göras hur lång som helst, och ändå är jag rädd att jag har råkat missa någon. Helt säkert. Jag ger er ändå några av mina allra största favoriter här:

@mycasa
56 Kilo
20 Kvadrat
17 Doors
A Merry Mishap
Add Simplicity
Andrea Brodin
Anna Leena
By Emma
Daniella Witte
Drömhus
Elisabeth Heier
Elle Decoration Norge
Emmas Designblogg
Fixa & Dona
Hemtrender
Hitta Hem
honeypieLIVING
Husligheter
Ida Magntorn
Joel Home
Johanna Bradford
Little Miss Fix It
Living by W
Livet Hemma/IKEA
Lotta Agaton
Me and Alice
My Scandinavian Home
Petra Tungården
Pernilla Jansson
Pricken över livet
Purple Area
Rebecca Pecci
Riazzoli
Room by Sofie
Sanna Fischer
Sofi Fahrman
Stilinspiration
Stylizimo
Trendenser
Trendspanarna

Inredningsprogram på TV tittar jag på då och då, men tänker ofta att det blir lite överdrivet och för mycket i en del av de där programmen. Känslan av att inte ens de som inreder på TV, skulle vilja bo där på riktigt. Men så klart, det finns undantag.

Hemnet, en riktig guldgruva att gräva i för den som är inredningsintresserad. Massor med fina objekt presenteras dag efter dag och inget är det andra likt. Härligt, inspirerande och på riktigt (eller stylat) !

Fantastic Frank, Alvhem Mäkleri, Bolagets Fastighetsförmedling, Eklund Stockholm New York och Bukowskis Real Estate är mäklarfirmor som alla sticker ut lite från mängden. Här finns alla objeketen som skulle kännas oh-la-la att få flytta in i.

Hotellsajten Kiwicollection är en annan favorit, dels för att boka hotell,men även för att bara surfa runt och titta på alla fina hotellmiljöer. Ett sovrum i härlig hotellrumsstil stå högt upp mångas önskelista idag.

Inredningsbutiker och mässor besöker jag så ofta jag får en chans och nu i vår ska jag besöka bla IMM Cologne, Formex, Stockholm Furniture Fair och iSaloni Milan.

Svenskt Tenn besöker jag varje gång vi är i Stockholm och NK Inredning och Oscar & Clothilde brukar få ett besök, liksom Artilleriet och The Kitchen när jag är i Göteborg. Olsson & Gerthel, Svenssons i Lammhult och Ilumsbolighus är andra favoriter som finns här i Malmö. En liten pärla som jag även måste nämna är inredningsbutiken Kisek som finns i Båstad, där har vi köpt en del av våra 1800-tals möbler, och även fått möbler restaurerade.

Jag gillar även att inspireras när det gäller mat och matlagning och här kommer några av mina favoriter när det gäller härliga matbloggare:

56 Kilo
Åse delar med sig av en massa härliga recept av det lite sundare slaget med inriktning mot LCHF som ni säkert känner till. Hos 56 kilo har jag sett så himla mycket gott, och jag har fått inspiration till min egen matlagning även om jag kanske inte äter helt enligt LCHF-metoden precis.

Matplatsen
Matplatsen drivs av Victoria och där hittar ni hur mycket recept och fantastiska matbilder som helst att bli hänförda av. Bloggen bjuder även på en hel del glimtar från Victorias vardag och hennes familj, och via hennes instagram upptäckte jag att vi nyligen bott på samma hotell!

Jennys Matblogg
Jenny som bor med sin familj i Växjö driver sedan 5 år tillbaka Jennys Matblogg som idag är en av Sveriges största och mest populära matbloggar. Hos Jenny hittar ni alla tänkbara recept och även något så praktiskt som en veckomatsedel för den som gillar att planera!

@mycasa
Hos Åsa som bloggar hos Sköna Hem tittar jag in titt som tätt. hennes blogg handlar även om inredning och trädgård , men eftersom Åsa ofta fixar och donar i köket och tar fantastiska matbilder så får hennes blogg även räknas in bland matbloggarna tycker jag.

By Diadonna
Diadonna håller till hos Femina och hennes matbilder är så fantastiska att jag måste varna er lite om ni inte kikat på den tidigare, för här finns det risk för att ni blir riktigt hungrika och får cravings som heter duga.

En nyfunnen favorit är Fredik som driver Fredrik’s Fika , massor av härlig inspiration, bloggkärlek och smarriga recept!