Formex 2017 – men tills vidare en tall och lite kottar

3D7A1725

Hej torsdag i en mycket buzy vecka för min del, eller vad sägs om att ha avverkat två olika mässor i två länder?
IMM Cologne har jag ju visat, och eftersom jag nu även är färdig med Formex för denna gången, så ska jag även visa lite glimtar av sådant som jag gillat därifrån, men ikväll får du hålla till godo med en tall och lite kottar…

3D7A1714

Ja reaktionerna på entréutställningen bestod nog mest av höjda ögonbryn för där fanns det en stor tall, kottar och lite grenar, podiumbord av spegelglas, lite fladdrande skynken samt rök och ljuseffekter.
Inte så mycket att titta på i inredningsväg kan man tycka, men ett statement för det som alla talar om 2017.
Nämligen hur vi ska bli bättre på att hushålla med jordens resurser, konsumera förståndigare med hållbarhet, miljö och omtanke i fokus.
Jag är idel öra och försöker i mångt och mycket att leva just så men jag är pessimistisk och ifrågasätter om det blir verklighet, inte minst när man ser de stora lågprisvarumärkenas dominans (IKEA, H&M mfl) och framfart i branschen.
Vad tror du?

Skärmavbild 2015-03-24 kl. 12.28.58

2 reaktioner på “Formex 2017 – men tills vidare en tall och lite kottar”

 • Ninni skriver:

  Om man ser det ur ett perspektiv att De som formger och skapar något med mycket arbete bakom och egen design och inte en kopia, då kostar den produkten mer – helt förståeligt.
  När lågprisvarumärkena kopier glatt till billig penning än originalet…då blir det en kort livslängd…när trendvinden vänder slängs det och nytt köps för att följa trenden.
  Har man köpt något som kostar mer och kanske fått spara för att kunna köpa det och där man som person värnar om originalet, där den som har lagt mycket arbete för att skapa något och som oftast då är med kvalité.

  Då kan vi få en mer hållbar inredning i hemmen…att inreda utan trendkänslighet eller ängslighet.

  Men det finns också en annan sida av myntet, det finns dem som aldrig kanske har möjlighet att köpa originaldesignen och vill ha stilen, då ges det en möjlighet genom lågprisvarumärkena. Men jag tycker det är så fel att göra kopior eller snar lika…ändra någon dimension eller dyligt…så fel gjort att kopiera…,
  och fel handlat kan det bli om saker inte kostar mycket…det slängs när det inte längre gillas eller håller.
  Det är i många led vi måste bli medvetna. Samt att det nu är en sådan lätthet att kopiera en originaldesign, det måste det bli en ändring på.
  Det är bra att fokus nu läggs på hållbarhet…hoppas att det ger resultat…men tyvärr kommer det att ta tid och det kanske blir för sent inom mycket här på vår jord.
  Tankar från mig, Ninni.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.