Inredningstrender 2018

av | jan 2, 2018 | Färg & Form, I spy with interior eye

Hej 2018!!

I vanlig ordning när ett nytt inredningsår står för dörren har jag svarat på en hel del intervjufrågor angående min egen inredningsstil och de kommande trenderna & inredningssnackisarna 2018.
Jag tänkte att det kanske även kunde vara kul för er som följer bloggen att ta del av detta, så här kommer detta i intervjuformat med mig själv.

Varför är inredning viktigt för dig?

Det som först startade som ett stort intresse/hobby är idag till min stora glädje en livsstil där nästan allt handlar om inredning och design tack vare min blogg och instgram samt mitt agenturbolag för möbler som jag driver tillsammans med min man.
Det finns alltid något nytt att lära sig om man vill, ny spännande design att upptäcka och inte minst alla härliga människor som man lär känna i branschen på olika sätt.
Jag startade bloggen för ca fyra år sedan, och visste då inte riktigt hur vägen skulle stakas ut, men jag har följt min magkänsla, mitt brinnande intresse för inredning, design och trender och inte minst varit min personlig stil trogen både när det gäller min inredningsstil och hur jag kommunicerar i bloggen.
Och just det där att vara konsekvent, lägga ner sin själ och mycket hårt arbete är ett bra tips för framgång oavsett vad det gäller.
Lägg sen till en nypa nyfikenhet, glädjen över att se resultat av sitt arbete, och att man faktiskt kan utvecklas om man vill, allt det där tillsammans gör att det är oerhört kul och utmanade, tycker jag.

Hur skulle du beskriva din inredningsstil?

Min inredningsstil är lite svår att placera i något specifikt fack tror jag, men personlig skulle jag vilja påstå.
Det är mer som en mix av olika stilar som jag gillar, och med design som jag förälskar mig i och vet att jag kommer att tycka om länge.
Långsiktighet och få förändringar på det stora hela, medan inredningsdetaljer och accentkulörer skiftar när andan faller på.
Kända inslag i mitt hem är inredningsdetaljer och textilier  från Svenskt Tenn, danska designklassiker som Egget och 7:an stolar, designbordet Gray från Gervasoni, förvaringsmoduler från Montana och belysning med allt i från antika kristallkronor till it-lamporna från Flos.

Varför tror du att dina läsare följer dig och din blogg?

Jag tror att det är mixen av inredningsnyheter, stiltips/shoppingtips och glimtar från min vardag som blir en bra kombination.
Dessutom vet jag att många tycker att det är kul att få följa med på ett hörn när jag är ute och reser både i arbetet och privat då jag älskar att bo på designhotell när tillfälle ges.

Vilket typ av innehåll märker du att dina läsare uppskattar mest?

Förutom det som jag nämnde här ovan så är det alltid många som gillar mina små trendspaningar från de olika inrednings- och designmässor som jag årligen besöker både i Sverige och i Europa.
Den årliga designveckan i Milano som brukar vara årets höjdpunkt tycker jag, där ser man ganska tydligt de trender som komma skall, och det finns otroligt mycket spännande design att spana in både på mässan och runt om i själva staden som myllrar av olika utställningar.

Hej från Milano Design Week 2016!

Tillsammans med Ylva Skarp under Maison & Objet i Paris 2017

Vad inspireras du av just nu – och varför?

Jag hämtar min inspiration från allt som omger mig i vardagen i stort och i smått och från sådant som jag upplever från resor, att resa är det bästa jag vet så just nu längtar jag efter en resa som kan ge ny inspiration inför 2018.
Högt upp på önskelistan står en resa till Marrakech, där har jag aldrig varit tidigare, men kulturen, byggnaderna och kulörerna som jag har sett därifrån tyder på att inspirationen skulle frodas där!

Vilka är dina tre bästa inredningstips?

Mitt bästa inredningstips är egentligen mer är en grundfilosofi snarare än ett tips, att utgå ifrån sin egen personliga stil och det som man själv tycker om och utgå ifrån en neutral bas och att försöka tänka långsiktigt när det gäller de stora inköpen till hemmet som säng, soffa osv.
Gör man så är det alltid enkelt att byta ut småmöbler, inredningsdetaljer och textilier efter hand som årstider,trender och humöret skiftar.
Att addera naturlig grönska är också ett stående tips och då hellre några några stora tåliga växter än för många småväxter.
Testa dig fram! Är du osäker så testa med att göra olika mood boards så får du lättare en känsla för hur helheten kan bli.

Vilka tror du blir nästa års största trender?

Jag hoppas och tror att allt vi, både konsumenter och producenter, kommer att fortsätta den inslagna banan för hållbarhet och långsiktigtighet när det gäller allt som rör våra hem och hela vår livsstil.
Att vi fortsätter engagera oss och vara frågvisa när det gäller var saker kommer ifrån, vad de är tillverkade av osv för att kunna göra så bra val som möjligt, och inte minst köpa färre men bättre produkter överlag.
Vi ser att mörka träslag blir allt mer populära, ja tänk eleganta bibliotek-stilen med mycket trä, läder osv.

Senaste nytt från danska Gubi -läs mer HÄR

Detta innebär att det kommer en hel del produkter av ädelträ som tyvärr inte är direkt att föredra med tanke på miljöpåverkan/skövling av regnskogarna, men det finns även andra alternativ där man betsat ek eller andra ljusa träslag för att få till samma look.
Rent stilmässigt så ser vi inspiration från 50-talet till 70-talet, fortsatt mycket sammetstextilier och gärna udda inredningsdetaljer som väcker uppmärksamhet.
När det gäller kulörtrenderna så utnämnde ju Pantone alldeles nyligen Ultra Violet till Color of the Year 2018, men av det jag har sett på mässon och lanseringar inför SS18 så blir det fortsatt mycket rosa, gult i alla nyanser från ljust vaniljgul till mustig senaps gul, ja gult tror jag blir årets stora kulöröverraskning under 2018, och gärna i kombination med rosa och brända röda nyanser.

Pantone Color of the Year 2018 -läs mer HÄR

Tine K Home Feel Collection med mycket gula nyanser -läs mer HÄR

Borås Tapeters trendkollektion Deep Sea Divetolkad av mig

By On SS18 – se kollektionen HÄR

Färgkartan med trendkulörerna för 2018 – enligt Jotun Lady

Gula toner hos Normann Copenhagen – fler bilder HÄR

Gult som introduktion till up coming Formex 2018

Lindform visar gult glas HÄR….

..precis som Marimekko Home SS18 – se fler bilder från kollektionen HÄR

Vi går tillbaka till ett mer traditionellt rustikt kök i naturträ, en kontrast till senaste tidens minimalistiska vita kök med marmor i överdåd.
Jag vill även göra en liten trendalert för designcykeln som tar plats i vardagsrummet som inredningsdetalj när den inte agerar vår tids mest klimatsmarta transportmedel.

Hypade Frama Kitchen – fler kökstrenderHÄR

Designcykeln flyttar in här via Jotun Lady Färgkartan 2018, Copenhagen Bike Company och pressbilderna för IKEA Delaktig

Beskriv hur du bor:

I sekelskifteslägenhet  i Malmö från 1903 från där i stort sett alla originaldetaljer finns bevarade från golv till tak och med kakelugnar i samtliga rum.
För mig går alltid sekelskiftescharm och patina före praktisk och funktionell nyproduktion.
Där bor jag tillsammans med min man och våra två malteserhundar Alfred & August.

Vilken typ av möbel är din favorit/längtar du efter just nu?

Soffan är alltid favoritmöbeln i mitt hem och säkert i många andras, näst efter sängen tillbringar man nog mest tid där.
Gjorde dock ett felköp när det gäller soffa för ett tag sedan, så en ny skön och snygg soffa står högt upp på min önskelista just nu.i

Vilka färger är du mest sugen på just nu (och framöver)?

Även om jag är intresserad av trender och tycker att det intressant att följa dess svängningar så är jag inte speciellt snabb att anamma dem personligen i mitt eget hem.
Jag har alltid älskat rosa så nu har jag haft turen att vara automatiskt trendig under hela 2017 och som det ser ut även under 2018.
En annan favoritkulör är Sage eller enkelt beskrivet salviagrönt som går mot grått, så nu lutar det åt mer av denna kulör framöver.

Din ”måste ha”-inredningsdetalj i vår?
Jag är alltid sugen på ny fin belysning, designarmaturer är som små smycken i bostaden, och man kan alltid hitta plats för ytterligare en eller två.
Just nu spanar jag in dels en vägglampa i industriell stil från Lampe Gras och fina bordslampan Pipistrello från Martinelli Luce.

Spana i collaget i dess helhet HÄR

2 Kommentarer

  1. Inredningshjälpen » Slowly on a….

    […] roade ju mig med att göra en resumé av bloggåret 2017 och även en liten trendspaning inför det kommande inredningsåret i förra veckan. För er som inte orkar plöja igenom allt […]

    Svara
  2. Inredningshjälpen » Gult och Naturligt

    […] till solgula och mera åt det bärnstensfärgade hållet. Detta återkom jag nyligen till i min trendspaning, som faktiskt även har publicerats i Elle Decoration nu i veckan. Och gult kommer, precis som […]

    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *