Inredningstips för övernattningslägenhet

av | sep 27, 2017 | *Affiliateinlägg med annonslänkar, Affiliate, Inredning & Inspiration

Då och då får jag förfrågningar via mail och även via instagram, om jag erbjuder inredningsuppdrag för privata hem, jag antar att det har med namnet Inredningshjälpen att göra + att man gillar min stil, förhoppningsvis.
Men, inredningsuppdrag på det sättet är inget som jag arbetar med (även om jag har funderat i de banorna), och bloggens namn syftar snarare på att jag vill inspirera och vara till hjälp när det gäller inredning, design och trender samt dela med mig en smula av mitt eget hem och det som jag gör dagligdags i mitt arbete via bloggen och instagram.

Hur som helst så fick jag alldeles nyligen en förfrågan från Pia som köpt en fin liten övernattningslägenhet som hon bad om hjälp med, och då tänkte jag att det kunde vara ett bra exempel att utgå ifrån för att ge mina tips och idéer när det gäller inredningstips för en övernattningslägenhet.
Pia gillade min idé med att göra det via bloggen med hjälp av collage visualisera det hela, och på det här sättet kan ju fler ta del av samma inspiration.

Här ovan ser du planlösningen där jag infogat möbler som visar ungefär hur jag tänker att man kan möblera samt en kulörpalett med kulörer från Jotun Lady Pure som visar de färger som jag utgår ifrån genomgående.

– Övernattningslägenhet Jag tycker att det är viktigt att betona det där med övernattning, och utgå mer ifrån just detta än fullskalig bostad.
Kanske tänka lite mer att det är en fin svit som skall inredas och absolut inte tumma på sovkomforten och ställa in en liten säng i ena hörnet så att soffa osv får ta största utrymmet.
I en övernattningslägenhet bör man ju sova gott så en stor säng som bäddas fint får bli fokus i det rejäla rummet som även har en fin kakelugn i ena hörnet.

– Kulörval & tips Jag tänker att det är viktigt att hålla sig ganska stramt till en baskulör och max tre accenter för att upplevelsen av de ca 50 kvm ska kännas så rymlig som möjligt.
Ton i ton och även optimalt att måla in ”gömma” förvaring i samma kulör som vägg färgen.
Mitt förslag är att basen i hela lägenheten från hallen till köket och rummet ska vara Jotun Lady Pilasterblå (det stora färgprovet ovan), en ljus blågrå kulör som kommer att framhäva den vita kakelugnen lite extra.
Lämna in köksluckorna och få dem målade i samma kulör (alt. måla själv), och även ev garderober i rummet (i hörnan bakom soffan) målade i samma kulör.
Byta ut bänksskivan till en marmorbänkskiva/byta beslag osv för en liten kvick fix av köket, samt om det är möjligt kanske slipa golven och vitvaxa dem för ett ljusare intryck.

-Fokusera på rätt saker Som sagt försök inte inreda ytan för att få plats allt som ryms i ett fullskaligt hem utan begränsa till de behov som skall uppfyllas.
Övernattning, kanske arbeta och vila ut efter dagens bestyr och inte en plats för umgänge som middagar osv i större utsträckning.
Jag har inte fokuserat på stora förvaringsmöjligheter, tänker att man ta med sig det man behöver till en övernattningslägenhet, och i köket behöver man kanske bara det nödvändigaste för att laga gott morgonkaffe, äta lite hämtmat osv.

-Personlig stil & trivsel Jag har utgått ifrån en färgpalett som känns väldigt aktuell just nu, soffan tex är iklädd överdrag i en kulör som trendar just nu när det gäller soffor, och fint med den mullvadskulören i kombination med blått, tycker jag.
Tycker man helt annorlunda kan man använda en helt annan färgpalett att utgå ifrån med jag rekommenderar att utgå från en baskulör + max tre accenter som harmonierar.
man kan ju även utgå ifrån min inspiration i väldigt grova drag och välja helt andra produkter sov som stämmer bättre övers med den personliga inredningsstilen, för trivsel är verkligen det som är viktigt när det gäller all inrednig!

– Nedan följer olika collage uppdelade bit för bit, dvs hallen, köket, sängen och det totala rummet var för sig.
Varje produkt visas tillsamman med en *annonslänk så att du kan se inköpsställe, priser, kulöralternativ osv, och produkterna kommer från Ellos och Royal Design.

Klassisk klädhängare av svartmålad massiv björk

Liten bänk med förvaring och fin fin sits av läder

Spegel med integrerad hylla

Vägglist/hylla från Ellos Home

Tefats-liknande taklampa eller billigare alternativ HÄR

Dekorativ spegel för förstoring av litet utrymme

Korg att använda som som förvaring alt till någon konstgjord fin växt

Runt köksbord med marmorskiva (gärna ett mindre bord i samma stil men så svårt att hitta )

Svarta stolar med rotting i sitsen och ryggstödet

Taklampa i krom med svävande glasklot

En fin vas (Nyhet från Marimekko) för ev kvistar eller någon liten snittblomma om man bor längre period.

Matchande Swedish Grace porslin från Rörstrand i kulören Is

En fin bricka av rotting

Tekanna från Zwilling

Finaste te-kopparna just nu 30% rabatt

En riktigt bra kaffebryggare för bästa starten på dagen

Jag har som sagt satsat stort på sovkomforten och valt en stor dubbelsäng (satsa på en kvalitetssäng) som blir extra fin med en sänggavel i industriell stil.

En sängkappa i tvättat lin (20% rabatt)

Härliga bäddset i franskt tvättat lin , mixa olika kulörer enligt paletten och just nu 20% rabatt

Ett lyxigt överkast i siden och bomull blir pricken över i på sängen

Använd samma typ av decokuddar i soffan och sängen för enhetligt intryck.

En matta i mjuk viskos med fina skiftningar, som sticker fram under sängen är fint och skönt att kliva upp på.

Sängbord och även sidebord vid soffan om vill hittar du HÄR

Vägglampa som sänglampa är fint tycker jag, och Bestlite är önskelampan!

En hängare för kläder

Soffan Le Grand Air med överdrag i senaste kulören Moleskin (ny kulör)

Sittpuff från House Doctor (nyhet)

Mörkblå sammetspuff

Soffbord Coco Black Panther

Mediabänk x 2, dels under TV:n och dels bakom soffan vid den långa väggen och där ska även den stora runda spegeln placeras.

Matta med lyxig sammetslen känsla och dekorativa flätade fransar

Udda fåtölj med läderklädda kuddar

Golvlampa och vägglampa från Gubi vid sängen matchar varandra!

Bordslampan Gatto från Flos att placera på sidebord

Taklampa som blir som ett stort fluffigt XXL moln av fjädrar

Decokuddar av olika material med skiftande struktur mönster osv, håll det enhetligt men addera gärna en kudde som sticker ut rejält från mängden.

I en övernattningslägenhet är det inte så lätt med växter tänker jag, satsa på fina dekorativa vaser som endast kräver en kvist av något grönskande när man är på tillfälligt besök.
Vit keramikvas från AEO silvrig vas design Ilse Crawford för Georg Jensen

5 Kommentarer

 1. Pia

  Tusen tack för all hjälp. Blev så himla fint

  Svara
 2. Eva

  Vilket bra inlägg

  Svara
 3. Moa

  Hej!

  Vilket bra inlägg du har skrivit!

  Gillar att du förklarar varför man ska välja vissa möbler och färger utifrån lägenhetens storlek och syfte. Det kändes som att det finns en tanke bakom varje saks funktion, och att du inte bara klippt in möbler och detaljer som är fina.

  Uppskattat! Och kul med ett lite annorlunda inlägg!

  Svara
 4. Eva

  Hej
  Håller med Moa, bästa tipset jag läst bland alla inredningsbloggare. Det märks att du kan detta.
  Synn att du inte tar uppdrag, ändrar du dig då kan du komma hem till mig direkt
  Hälsningar från Eva

  Svara
 5. Inredningshjälpen » Inredningstrender 2018

  […] stora tåliga växter än för många småväxter. Testa dig fram! Är du osäker så testa med att göra olika mood boards så får du lättare en känsla för hur helheten kan […]

  Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *