Afternoon Tea med kunglig glans hos Lars Wallin

av | mar 10, 2017 | Design, Veckans Inredningsnyheter

image

Somliga bloggdagar är helt klart lite bättre än andra, som igår när jag klev från Stockholms grådaskiga gator rakt in i en smått förtrollad vårlik sagovärd, hos ingen mindre än Lars Wallin i hans fina ateljé.
Därinne bland kakelugnar, kristallkronor och tjusiga kreationer i siden sammet och paljetter, var det uppdukat till Afternoon Tea för att fira lanseringen den nya servisen Royal Dream som Lars Wallin har designat för Fyrklövern.

image

Huvudpersonen själv var på plats såklart och tog emot oss alla tillsammans med det härliga gänget från Fyrklövern och EKPR som arrangerade det hela.
De berättade om det nya designsamarbetet och hur Lars hämtat inspiration till servisen från Hagaparken, dess prunkande blommor och grönska om sommaren, och även en viss kronprinsessa som bor där på Haga Slott såklart.

image

image

Lars berättade att han haft Kronprinsessan Victoria i tanken vid skapandeprocessen, ja lite som som en hyllning till henne nu när hon fyller 40 år i sommar.
Ja vem vet, kanske blir servisen en av många presenter som Victoria uppvaktas med på födelsedagen, det vore väl något det!

Version 2

image

Och på tal om kungligheter så är ju Lars Wallin hela Sveriges okrönte couturekung, och passande nog så är det just de böljande sidenbanden som ofta syns på hans vackra coutureklänningar som även pryder porslinet. Tallrikens ytterkant är halvmatt och pärlemodkimrande och skapar en fin kontrast mot det vita blanka fältspatsporslinet.

Version 2

3D7A3740

Royal Dream är en feminin och lyxbetonad servis som sprider grönska på det dukade bordet med hjälp av kompletterande Royal Garden där slingrade luktärtor och vackra sommarfjärilar illustrerade av Anna Handell utgör dekoren.
Royal Dream och Royal Garden blir tillsammans en servis med flera valmöjligheter och möjlighet att sätta sin egen prägel på festdukningen.
Den lilla skålen med lock, en klassisk bonbonnier eller karamellgömma som jag kallar det för, är ju bara så fin!

image

Och där har ni mig in action och som synes inte iklädd någon tjusig klänning eller så (drömma går ju), utan bara helt vanliga kläder i vanlig ordning.
Jag kände mig extra trist i jeans och tröja, med alla de fina festklänningarna på rad inne i de vackra rummen, men hur ofta har jag haft en sådan på mig?
Aldrig skulle jag tro, men en önskedröm såklart att få gå på fin fest i en sådan blåsa.

3D7A3658

På inbjudan stod det Afternoon Tea, men det var då inte tal om vanligt te som jag brukar dricka till vardags, utan en kall tedrink som var gjord på iste med te från TEA-rs, lite sockerlag för sötning och som sen fylldes på med bubblig, festlig champagne.

3D7A3657

image
Tedrinken serverades i de vackra champagneglasen som även de är designade av Lars Wallin.
Lyxigt, läskande och så himla gott att jag måste testa att göra detta själv vid tillfälle.
Det serverades även vackra och goda snittar samt prinsesstårta, ett givet tårtval när det är lansering av en sagolik servis som Royal Dream .

3D7A3690

image

3D7A3672

En torsdageftermiddag utöver det vanliga som sagt, och bara det att vi fick kika in i Lars Wallins magiska värld, en riktig drömatelje i sekelskiftesstil och med härligt sällskap av kollegor i branschen.
Du som följer bloggen minns kanske att jag bloggade om Royal Dream då nyheten om servisen släpptes i januari, så vill du kika på pressbilderna som gör produkterna mera rättvisa än mina bilder, så hittar du det inlägget HÄR.
Eller också kan du besöka Fyrklöverns hemsida och webbutik, där hittar du all information och priser för de olika delarna som ingår i Royal Dream.

*Inlägget är skrivet i samarbete med Fyrklövern

Skärmavbild 2015-03-24 kl. 12.28.58

5 Kommentarer

 1. Inredningshjälpen: Tears

  […] du det lyxiga och supergoda teet som jag blev bjuden på när jag var och hälsade på hos Lars Wallin för någon vecka sedan? Jag blev såå himla förtjust i smaken, jag som annars inte brukar gilla […]

  Svara
 2. Inredningshjälpen » Tears

  […] du det lyxiga och supergoda teet som jag blev bjuden på när jag var och hälsade på hos Lars Wallin för någon vecka sedan? Jag blev såå himla förtjust i smaken, jag som annars inte brukar gilla […]

  Svara
 3. Inredningshjälpen » Bloggmiddag EKPR AW17

  […] och textilier från Himla. Du som följer blogger känner säkert igen den somriga servisen Royal Garden , det var ju inte alls länge sedan som jag var på pressvisning för denna hos Lars […]

  Svara
 4. Inredningshjälpen » Lite bubbel

  […] kommer från Fyrklövern och är designade av Lars Wallin och dem fick jag i pressgåva efter Afternoon-Tea Partyt i Lars Wallins ateljé för några veckor sedan. Så goda att dricka ur och dem är även fina att […]

  Svara
 5. Inredningshjälpen » Inredningshjälpen – Best of 2017

  […] besök i huvudstaden och denna gången för att gå på magiskt härlig pressvisning för servisen Royal Garden designad av Lars Wallin för Fyrklövern. Pressvisningen i form av en lyxig Afternoon Tea bjudning i Lars Wallins ateljé […]

  Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *