Att vakna upp på Radisson Blu Strand

Idag vaknade jag upp här på Radisson Blu Strand i Stockholm, ja inte bara idag för vi checkade ju in här redan i måndags, men idag tjänstgör detta härliga rum även som “dagens kontor” mellan möten och ärenden på stan.
Så, då vill jag ju såklart passa på och dela med mig av vårt nyrenoverade rum som är mycket fint och smakfullt inrett enligt de senaste inredningstrenderna.

Och är man en inredningsnörd som jag, så blir man ju helt lyrisk när man checkar in och upptäcker tex drömlampan Taccia från Flos och Arne Jacobsen’s ikoniska fåtölj Svanen i rummet.
Härligt dessutom med den knallgula fåtöljen som lyser upp hela rummet, en riktig eye catcher!
Jag har ju drömt om en Taccia Mini (adlink) sedan den kom ut till försäljning, och nu är jag så himla sugen på en sådan efter att bott tillsammans med den stora varianten (adlink) i flera dagar.

Som jag berättade i förbifarten häromdagen, så genomgår Radisson Blu Strand just nu en total make over och renoveras från lobbyn, restaurangen och upp genom alla våningsplanen där hotellrum och sviter finns.
Sobra  kulörval,  trendsäkert  och snyggt med lyxig känsla av det som jag har sett hittills, och material som syns genomgående är textilier med olika strukturer, sammet i massor så klart, svart marmor, mässingsdetaljer, fina inredningsdetaljer designade av tex Jaime Hayon och inte minst lyxiga designlampor i mängder.

Fina Svanen som Arne Jacobsen designade i slutet av 50-talet speciellt för SAS Royal Hotel i Köpenhamn, och det är ju självklart att en så fin designstol ska fortsatt få höra hemma i fina hotellmiljöer.

Själva sängramen är en specialbyggd variant där sänggaveln av trä och sammet även fungerar som sängbord och en liten sittyta med skinnklädd dyna.
Snyggt och funktionellt!

Runda stora speglar och designlampor är det som syns frekvent just nu när det gäller trendiga inredningsdetaljer, och både den fina spegeln och Taccian skulle hemskt gärna få lov att flytta hem till mig så snabbt som möjligt!

Jag nu vet du ungefär var jag håller till idag,  men imorgon tänkte jag ta ytterligare en runda ute på Formex för att göra en lista med några favoriter som jag gillar extra mycket.

Ha en riktigt fin dag!

*Inlägget är skrivet i samarbete med Radisson Blu Strand

4 reaktioner på “Att vakna upp på Radisson Blu Strand”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.