Trendutställningen 2017 signerad Lotta Agaton

av | feb 7, 2017 | Design, Stockholm Design Week 2017

3D7A2502

Idag har jag tillbringat hela dagen ute på Stockholm Furniture Fair 2017, som slog upp portarna idag.
Jag hunnit med en hel del under dagen, bla några pressvisningar, möten och spanat runt lite grann inte minst i Trendutställningen som jag tänkte visa här i bloggen ikväll.
Ska du ut till mässan i veckan får du absolut inte missa att spana in denna, den finns längst ner i C-hallen i ena hörnan, en allt för undanskymd plats om du frågar mig.
I år är det ingen mindre än Lotta Agaton som fått i uppgifta att tolka de rådande och kommande inredningstrenderna, i år då det trendigaste är att inte följa några trender utan att vara otrendig och gå sin egen väg, lita på sin egen magkänsla istället för att ”följa svansen” som vi så ofta gör när vi vill känna oss säkra.

IMG_4158

3D7A2615

IMG_4139

2017 är ett harmoniskt och avslappnat hem med personligt uttryck och svängrum så att det verkligen går att leva och trivas där, betydligt väsentligare än att det ser ut på ett visst tillrättalagt vis.

Traditionellt, genuint, naturligt och enligt parollen ”less is more är ledord att ta fasta vid.

En kanske inte helt lätt uppgift att tolka med andra ord, men om någon kan så kan Lotta, och hon har gjort det med bravur såklart!

3D7A2608

3D7A2539

3D7A2533

Version 2

3D7A2536

Hur fint golv?
Som en modern variant av traditionellt fiskbensmöstrat trägolv som målats oregelbundet i två olika kulörer.
Gammalt möter nytt och skapar ett helt nytt spännande uttryck.

3D7A2597

Lotta var på plats i morse när jag var där så vi pratade lite och jag fick även komma ”innanför staketet” för att ta lite mer närgångna bilder.
Så jag klev runt därinne tillsammans med några andra fotografer och bloggare och fotograferade så det härliga till och jag ska säga tillägga att det var svårt att få till bilderna riktigt eftersom det var så stark belysning från lysrör osv.

3D7A2561

3D7A2591

IMG_4143

IMG_4147

Själva utställningen är uppbyggd som ett fullskaligt hem med kök, badrum, vardagsrum, sovrum och även ett väl tilltaget hemmakontor.Så fint och massor med detaljer att spana in överallt och självklart fanns det en hel del fina belysningsarmaturer, en av de viktigaste inredningsdetaljerna 2017.

Ofta när det görs trendutställningar, så blir det konstlat och bara en massa prylar och möbler från olika företag som står rakt upp och ned i olika stilleben eller grupper, det fanns det såklart här också, men här kom de helt till rätt i sina naturliga sammanhang.
Mina associationer när det gäller själva uppbyggnaden kring en bostad gick lite grann till Sebastian Herkner’s trendutställning 2016 i Cologne som jag också gillade jättemycket, känslan av att ”här kan man bo på riktigt” infann sig direkt, och det är det som är inredning för mig!

3D7A2515

3D7A2504

IMG_4156

Som du ser är det väldigt många olika kulörer som skapar kontraster, ja kanske lite mer av den varan än vad vi är vana vid att se när det gäller Lotta Agaton.
Jag som gillar rosa fick ju mitt lystmäte stillat, inte minst i kontorsdelen.
Lotta hade såklart anammat det där med att ta in naturen och adderat stora rejäla trädliknande gröna växter och kvistar i huset.

3D7A2581

3D7A2575

IMG_4137

Jag avslutar det här jättelånga bildsvepet i sovrummet och som du ser är det en säng från Hästens som står i fokus, men det finns även en läshörna och en liten arbetsplats där.
Lotta hade såklart skrivit långa listor med samtliga produkter osv som finns i varje rum, men jag har helt enkelt inte tid just nu att peka ut var och en av dem, hur gärna jag än vill.
Har du frågor får du dock gärna skriva en kommentar här till inlägget så ska jag försöka svara så fort jag hinner.

Och avslutningsvis stora varma applåder och en kram till Lotta som gjort ett riktigt fint arbete!

Skärmavbild 2015-03-24 kl. 12.28.58

16 Kommentarer

 1. Sanaz

  Vart är den fina soffan ifrån?

  Svara
 2. Sara

  De fantastiskt fina nätta fåtöljerna är det fritz Hansen eller vet du var de kommer ifrån? Letar efter ett par nätta varianter som dock inte kostar skjortan. Tack snälla:)!

  Svara
 3. Sofia Hellstrom

  Väldigt snyggt! kram!

  Svara
 4. Trendutställning på Stockholm Furniture & Light fair 2017 – Samling

  […] trenders vara eller icke vara så verkar utställningen gått hem hos de flesta. Och jag säger inte […]

  Svara
 5. Inredningshjälpen: Trender och favoriter från Stockholm Furniture Fair 2017

  […] Här överst ser vi iallafall två bilder från Lotta Agaton’s superba trendutställning som jag redan bloggat massor om, vill du kika på det inlägget så hittar du det HÄR. […]

  Svara
 6. Emily

  Hej!

  Vart kommer keramiken i sovrummet från? Samt kuddar och pläd på sängen? Den stora svarta krukan vart kommer den ifrån? Mvh Emily

  Svara
 7. Linnéa

  Hej!

  Jag är nyfiken på var espressokopparna med fat är ifrån (bild 4).

  Tack,
  Linnéa

  Svara
 8. admin

  Hej Linnéa!

  Det är Hay’s koppar tillverkade av ett slags pappersmaterial (tror jag är korrekt) kolla in dem hos Hay!

  Mvh Anette

  Svara
 9. Inredningshjälpen » Tristan Auer – Designer of the Year 2017 (+skvaller)

  […] Hur fin är inte  soffan Les Bains i kulören mullvad! Det är ju ganska tydligt förresten, att det är en trendkulör 2017 när det gäller soffor, och jag tror minsann att Lotta var först!! […]

  Svara
 10. Sandra

  Vet ni vart soffbordet kommer från? Så bra storlek!
  Friends&Founders specialbeställt?

  Svara
 11. Inredningshjälpen » Trendutställningen 2018

  […] Vill du veta mer så kika HÄR, min spontana och högas personliga reaktion när jag läste pressmeddelandet var att det verkar lite svårtillgängligt och inte alls så inspirerande som årets utställning som jag fortfarande har färskt i minnet. Trendutställningen 2017 gjordes ju av Lotta Agaton, och fångad i bild av mig HÄR […]

  Svara
 12. Inredningshjälpen » Inredningshjälpen – Best of 2017

  […] självklart även den hyllade trendutställningen gjord av ingen mindre än Lotta […]

  Svara
 13. Inredningshjälpen » Fogia News 2018

  […] av Monica Förster och som lanserades för några år sedan, och då som byggbar modulsoffa. Vid förra årets trendutställning använde Lotta Agaton nyss nämnda soffa klädd i vacker sammet, och fick med ens allas ögon […]

  Svara
 14. Inredningshjälpen » Stockholm Furniture Fair 2018 – Trendutställningen

  […] och Nordiska Museet. Men som sagt det blev alldeles för konstigt för min smak, jag gillade Lotta Agaton’s trendutställning som hon gjorde 2017 typ 100% […]

  Svara
 15. Inredningshjälpen » Menu Space – New York

  […] bjuds en namnkunnig designer in för att skapa ett hus fullt av inspiration, Lotta Agaton gjorde en en bejublad trendutställning uppbyggd som ett helt hem under Stockholm Furniture Fair 2017 och samma duktiga Lotta iscensatte […]

  Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *