Hay relanserar design från förr i samarbete med Ahrend

av | feb 8, 2017 | Design, Stockholm Design Week 2017

hay-result-chair-pyramid-table-ahrend-friso-kramer-wim-rietveld-stockholm-design-week_dezeen_2364_col_31

En pågående trend som har pågått under några år, är tillbakablickar till förr, att skala ner till en ganska basic design, och att företag med historia gärna berätta om denna och relanserar produkter från förr.
Den trenden kan vi se blomma ut för fullt under 2017, ja jag har redan sett flera exempel på detta under min första vända ute på Stockholm Furniture Fair, och ett sådan exempel är danska Hay.
När jag spurtade förbi hay på mässan igår blinkade mitt batteri tyvärr rött i kameran, så vi får hålla till godo med pressbilderna för nu.

hay-result-chair-pyramid-table-ahrend-friso-kramer-wim-rietveld-stockholm-design-week_dezeen_2364_col_27

hay-result-chair-pyramid-table-ahrend-friso-kramer-wim-rietveld-stockholm-design-week_dezeen_2364_col_29

hay-result-chair-pyramid-table-ahrend-friso-kramer-wim-rietveld-stockholm-design-week_dezeen_2364_col_28

Hay är ju för visso ett relativt ungt företag men de har ett pågående designsamarbete med holländska Ahrend och i detta fallet är det en bit av deras historia som lyfts fram i ljuset.
Den stora ”nyheten” hos Hay under våren 2017 är nämligen relanseringen av Result Chair och Pyramid Collection som designades av Friso Kramer och Wim Rietveld på 50-talet.

De här möblerna får mig att tänka på de möbler som fanns i min skola när jag gick på lågstadiet nån gång på 80-talet, möbler med väldigt enkel design, rena linjer och utan några större utsvävningar, ja helt enkelt basic.

Vill du veta mer, kika HÄR 
Skärmavbild 2015-03-24 kl. 12.28.58

2 Kommentarer

  1. Inredningshjälpen: Carl Hansen & Son relanserar CH23

    […] sagt, inredningsåret 2017 bjuder på en hel del relanseringar och tillbakablickar till svunna tider, och ännu ett exempel på detta är att Carl Hasen & Son […]

    Svara
  2. Inredningshjälpen » HAY relanserar deign av Børge Mogensen.

    […] HAY har på senare tid relanserat utvalda designmöbler formgivna av ikoniska formgivare som gått ur tiden. Deras senaste nyheter på den fronten är de […]

    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *