Inredningsnyheterna v.05/2019

av | feb 2, 2019 | Veckans Inredningsnyheter

Så var det dags för ännu en lista med inredningsnyheter och denna lista innehåller precis som den förra en rad fina nyhetssläpp och även ett nytt kök som lanseras nu i vår.
Full fart mot Stockholm Design Week 2019, nu under veckan som kommer händer allt!

Nu kikar vi vidare!

Först ut har vi en sneak peek av 90-års jubilaren nämligen kökstillverkaren Ballingslöv som firar detta bland annat genom bla genom en uppdatering av luckan Stil som kommer i en ny salviagrön jubileumskulör.
Denna nyhet kommer vi att få se mer av inom kort så jag återkommer i ämnet då!

Gröna toner är det som verkar gälla i år när det gäller kök och badrum och här ovan ser vi en glimt av badrumsnyheterna hos Vedum som precis som Ballingslöv firar jubileum, 100 år dessutom, och firar med skogsgröna toner, tidlösa materialval och möblerade badrum i fokus.
Bland nyheterna finns luckan Thea som tillsammans med serien Mezzo ger badrummet en lugn, dov känsla i den nya kulören skogsgrönt.
Vedum lanserar också ett nytt klassiskt badrum i neutrala, rogivande toner och detaljer som passar det klassiska hemmet – med spegelluckan Alice, och tillbehör som svarvade ben och ett rymligt vitrinskåp.


Zone Denmark tar steget in i en ny kategori och presenterar små men praktiska möbler för tex badrum, tvättstuga osv och även här ser vi gröna toner som inspirerar just nu.

Svenska möbeltillverkaren Stolab som mest gjort sig kända för pinnstolen Lilla Åland kommer att visa upp sina nyheter för 2019 på Stockholm Furniture Fair i nästa vecka.
Där I bland kommer vi att få se loungefåtöljen LINK designad av Dan Ihreborn samt vägghyllan IKON designad av Stefan Borselius.

Det anrika möbelföretaget Gärsnäs lanserar lagom till Stockholm Design Week en rad ny möbler med bordet Ateljé och stolen Hedda design David Ericsson samt två nya medlemmar till Emily-serien nämligen Elin och Lina design Färg & Blanche i fokus.

Louis Poulsen hyllar designern Poul Henningsens 125-års jubileum genom att lansera en rad av hans mest kända alster med specialutförande, läs mer om de olika lamporna HÄR

I veckan damp det ner ett pressmeddelande från danska Gubi med deras SS19 kollektion, en förhandling av det som komma skall under Stockholm design Week.
Mitt hjärta klappar lite extra hårt för sängramen Stay designad av Space Copenhagen, så himla fin!
Se hela kollektionen HÄR

Emma Olbers som är en av mina favoritdesigners har visat upp en glimt av de nya utemöblerna som hon har designat för , och även denna nyhet ska ju visas upp under Stockholm Furniture Fair 2019.

Olby Design  lanserar en rad nya möbler som du ser här ovan och samtliga med design av Josefine Alpen.
Vi ser tex lounge-fåtöljen Alva tillverkad helt av massivt trä samt  sittpuffen Myrtel med inspiration från myrtillokaktusen.

I veckans som passerat har jag visat de fina nyheterna från italienska Ethimo , ja närmare bestämt 2019 års finaste utemöbler som du kan spana in närmare HÄR

Norska HÄR har börjat glänta på locket när det gäller deras nyheter som kommer att visas under Stockholm design Week i nästa vecka och visar bla upp nya bordslampan Ombre designad av Antoine Rouzeau.
jag personligen tycker att denna lampan är ganska lik Inga Sempés w153 för Wästberg, vad tycker du ?

Jag har ju för all del visat en glimt av vårens nyheter hos String och berättat om den nya kulören beige som lanseras och det nya utförandet i rostfritt material för utomhusbruk, men vill även visa String Pocket som nu lanseras i kulören Blush som är en ljust korallrosa variant av denna populära hylla.

Inget konstigt med det eftersom detta trendkulören nummer ett 2019 och eftersom jag missade pressvisningen i veckan så ser jag fram emot att få se Strings nyheter live på Stockholm Furniture Fair i Stockholm i nästa vecka.

Japan inspirerar är ju en av trenderna som jag pekade ut i min trendspaning inför 2019 , och nu ser vi tydliga tecken på detta lite varstans och mera specifikt just nu via ByOn som lanserar porslinsserien Fumiko.
Fumikos toner är matta nyanser av svart och jordig beige i kombination med ett enkelt men ändå konstnärligt uttryck,  en porslinsserie där” individualitet och twist möter funktion och nytänkande”
Porslinsserien Fumiko finns i 8 olika delar och tål maskindisk.

IKEA fortsätter samarbetet med modedesignern Martin Bergström som 2016 inledde detta samarbete genom kollektionen SVÄRTAN .
Denna gången heter kollektion ANNANSTANS och  kollektionen har han tillsammans med IKEA och 1,300 av IKEA:s anställda hantverkare på sociala partnerföretag i Indien, Rumänien och Thailand arbetat fram tillsammans.
En bred kollektion som består av allt från en kaftan, sjalar, keramikskålar, banafiberkorgar, vaser, kuddfodral, och mycket mer och enligt pressinfon är det det är mötet mellan Bergströms design och hantverkarna som magin skapats, och ingenting är egentligen likt någonting annat.
ANNANSTANS kommer i begränsad upplaga och ingen produkt är den andra lik och när produkterna är slutsålda är de slutsålda. Säljstart 8 mars 2019

Le Creuset släpper en ny färg som heter  Ultra Violet vilket framgår tydligt av bilderna här ovan.

Minns du att jag besökte Fiskebäckskil och ljuvliga Gullmarsstrand förra sommaren? En riktig Västkustpärla 0 meter från havet  som förvandlats under 40 år från 11 rum och kök på Klinten till ett superdesignat multiaktivitetshotell  med alla bekvämligheter badhus och en restaurang med supergod mat
Lagom till jubileet har ”moderskeppet” Klinten fått ett spektakulärt nytt hotellrum som fyller alla krav på havets scenerier, design och komfort och där Carpe Diem’s svävande sängmodell Vindö som jag spanade in HÄR har fått ta plats. Wow! Det rummet skulle inte jag ha något emot att få njuta av.

Och på tal om lila, denna kulör sätter verkligen tonen för veckans Hemnet-span i bloggen som du kan spana in HÄR.

*Samtliga bilder är pressbilder från respektive företag om inget annat anges.

2 Kommentarer

  1. Inredningshjälpen » Tom Dixon världslansering av FAT

    […] som jag rapporterade om redan då jag besökte Maison & Objet 2019 för ca 2 veckor sedan, läs HÄR om du missat […]

    Svara
  2. Inredningshjälpen » Inredningsnyheterna v.06 /2019 direkt från Stockholm Design Week

    […] i nyheterna hos Oldby Design som jag redan bloggat om HÄR…svensk design och gediget hantverk på […]

    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *