IMM Cologne 2018 by Inredningshjälpen

av | jan 20, 2018 | IMM Cologne 2018, Veckans Inredningsnyheter

Idag tänkte jag visa lite av det som jag spanade in på IMM Cologne 2018 som är Tysklands motsvarighet till Stockholm Furniture Fair, fast flera gånger större…
Mässan går nämligen i 11 olika gigantiska hallar som dessutom har två våningar i somliga fall.
Som tur är så blir man ganska rutinerad som mässbesökare efter några år, och lär sig vad man ska prioritera eller inte, och att noga planera sina nedslag för att orka med x antal mässor under våren och hösten varje år.
Nu kollar vi in det hela, först ut har vi Carpe Diem Beds från sen svenska myllan!

Linda Schori som är General Manager för Carpe Diem Beds var på plats i montern och berättade om sängen, dess design, olika materialval och inte minst hur appen man kan använda fungerar.

Första stoppet blir som sagt hos Carpe Diem Beds som var på plats för att lansera deras sprillans nya ”svävande säng” som utgår från den ställbara lyxsängen Vindö.
Här ovan ser du de 8 olika textilerna som den går att få i, tex 4 fina sammetstyger från Designers Guild.
Redan tidigare i veckan bloggade jag om den här nyheten som är så ny att den kommer ut i butik först om några månader, läs mer HÄR

Nästa stopp blir hos danska &tradition  som var på plats med en fin monter som visade upp deras nya kollektion för första halvan av 2018,  samt tidigare alster så klart.
Här ovan ser vi nya fåtöljen Loafer designad av Space Copenhagen samt ett nytt sidebord med lekfull form som designats av Luca Nichetto.
Spana in hela SS18 kollektionen HÄR

Anrika Gebrüder Thonet som gör original Thanet-Stolen bla, men som på senare år även tagit hjälp av namnkunniga och up coming designers för att ta varumärket vidare på 2000-talet.  Deras största nyhet var den nya Thanet-Stolen 118 Chair som du ser här ovan designad av Sebastian Herkner

Snabbt vidare till ett annat danskt företag, nämligen Muuto vars nyheter jag visat upp via deras pressbilder för inte så länge sedan.
Här i bild ser vi några av deras nyheter som tex den lilla pallen i översta bilden samt stolsserien Loft som nu utökats med en barstol, se fler nyheter från Muuto HÄR

Det fanns även svensk design på plats i Köln, inte så himla många men några  exempel kommer du att få se som nu när vi kikar på senaste nytt från Design House Stockholm .
Mattan ovan som hänger på väggen är ny,  en handtuftad matta som heter Basket, och som har formgivits av ingen mindre än Lena Bergström.
Väldigt fin tycker jag,  och mönstret påminner lite om det mönster som  flätade näverkorgar har, helt klart en hyllning till svenskt hantverk och skandinavisk design.

Fina belysningsnyheter fanns också på plats hos Design House Stockholm, och här är det Alexander Lervik som stått för designen för lamporna Luna och Kosmos.
Jag önskar mig förresten hans hantlar av marmor, kanske inte för att jag tränar med hantlar utan som inredningsdetalj, haha.

Lisa Hilland’s eleganta stol som heter Torso blev jag stormförtjust i då den lanserades vid samma tid förra året, och nu kommer denna även som en barstol och som fåtölj.
Kanske kan vi ana att det är barstolar som gäller på bred front i år?

De tre nästa bilderna här ovan ger en glimt av Menu’s monter på IMM Cologne, överst ser vi bla nya fåtöljen som ingår i serien Offset och som designats av Norm Architects samt takpendeln Cast Pendant som du kan läsa mer om HÄR i mitt inlägg om Menu SS18.
Och jojomän, även här ser vi en barstol och denna ingår i serien Afteroom.

Varumärket Zanat har jag uppmärksammat vid flera tillfällen sedan det lanserades under Stockholm Furniture Fair för några år sedan och de var också på plats på mässan.
Nya produkter visades upp, som stolen i trä och fint läderklädd sits designad av finländaren Harri Koskinen samt de dekorativa boxarna designade av ingen mindre än Monica Förster.
Monica har förresten även designat detta tjusiga bordet och även serien Touch designad av Ilse Crawford som lanserades i slutet av förra året under London Design Festival fick en blickfångsplats i montern.

Nästa barstol coming up!
Jag har snart tappat räkningen på dem alla, men denna som ingår i Herman-serien har jag full koll på, den har jag redan visat nämligen i samband med att jag visade hela vårkollektionen hos FermLiving 2018.

FermLiving’s sammetsluffar med lite ovanlig form lanserades förra året och kommer nu i fler kulörer.

Trenden med ”döda växter” som vi ser just nu hade även anammats av FermLiving….

Vad tycker du? Fint, fult eller sådär?

….och kanske den finaste nyheten i kollektionen, nämligen serien BAU med krukor och vattenkannor i räfflad plåt.

Verpan fanns på plats med en färggrann monter där kulörer som gult, grönt och illorange lyste klarast.
Just kulören gult siade jag om redan efter Maison & Objet förra året och visst är det så att det börjar synas en hel del gula nyanser både inom mode och inredning nu.
Fler produkter från Verpan kan du spana in HÄR

String brukar ställa ut på IMM, och gjorde så i vanlig ordning även i år.
I veckan har jag faktiskt visat deras SS18 nyheter både via nysläppta pressbilder  fotade i Villa Frösakull designad av Jonas Linwall, samt mina egna bilder som jag tog i monterns som var tjusigt stylad av Lotta Agaton

Sist ut har vi ett gäng riktigt färggranna röda bilder som visar öste av utställningen Das Haus som väl närmast kan skrivas som en Guest of Honor-utställning som görs av en framstående designer.
Ungefär samma upplägg har de flesta andra mässor som jag har besök, och det är alltid kul att spana in tycker jag.
Årets Das Haus kreatör var ingen mindre än den unga designern Lucie Koldova från Tjeckien, som använt massor av egen designade armaturer och möbler, men även mycket annan fin design i samarbete med andra varumärken för att iscensätta sitt smått poetiska och transparenta hus.
Den genomgående röda tråden förutom belysningen och dess effekt var den röda kulören som blev extra dominant inne i husets walk-in-closet.

Hoppas du gillade min lilla rundtur på IMM Cologne, och nu är det dags att ge sig i kast med en liten rapport från Formex hade jag tänkt.
Så, kika gärna in snart igen om du gillar denna typen av inlägg, det kommer nämligen mera inom kort

5 Kommentarer

  1. Inredningshjälpen » Att summera en hektisk vecka

    […] Också avverkade jag IMM Cologne som är en gigantisk mässa som fick köras i ett rasande tempo eftersom vi bara hade ca 2 dagar där till förfogande. Bland svenska utställare hittar vi tex String och Design House Stockholm, ganska många danska designföretag och hela min rapport därifrån hittar du HÄR […]

    Svara
  2. Inredningshjälpen » Elle Decoration Swedish Design Awards 2018

    […] Handspegeln Nur designad av Monica Förster för Zanat här fångad på bild av mig på IMM Cologne, läs mer HÄR […]

    Svara
  3. Inredningshjälpen » ELD design Lisa Hilland

    […] Tenn och den fina stolen Torso hos Design House Stockholm vid flera tillfällen, ja nu senast på IMM Cologne 2018 som du kanske minns. Lisa håller till nere i Malmö precis som jag, och vi har lärt känna […]

    Svara
  4. Inredningshjälpen » Stockholm Furniture Fair 2018 – ett svep över det hela

    […] med via mail sen 1 januari, de danska designföretagens nyheter spanade jag in redan på IMM Cologne, trendutställningen var näst intill obefintlig, GreenHouse hade hamnat i skamvrån inne i […]

    Svara
  5. Inredningshjälpen » Att summera året 2018

    […] Ett litet axplock av bilder från mässan  och vill du se er kan du kika HÄR […]

    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *