Inredningsnyheterna v.02 /2019

av | jan 12, 2019 | Veckans Inredningsnyheter

Hej lördag och dags för årets andra lista med veckans inredningsnyheter från veckan som passerat, en ganska så diger lista minsta sagt, nu märks det att många ligger i startgroparna inför årets första inredningsmässor Formex i Stockholm, IMM Cologne och Maison & Objet i Paris som alla drar igång i nästa vecka.

Nu kikar vi vidare!

Mitt i mörka trista januari känns det lite extra välkommet att kika på inspirerande sommarbilder, SS19 från Tine K Home vill inspirera oss till et mera harmoniskt och minder stressfullt liv här och nu, och med fina bilder i i vanlig ordning såklart.

Himla har presenterat deras SS19 kollektion som bjuder på fina produkter i naturmaterial och fina blåtoner som ovan i bild oc de kommer även att ställa ut med dessa i Paris i veckan som kommer.
Spana in nya kollektionen HÄR

Menu SS19 har också visats upp, med bland annat fina nyheter till badrummet designade av Norm Architects och nya möbler som saluter sig till serien Tearoom designad av Nick Ross.

En sneak peek av SS19 hos String har droppats och det ska bli spännande att se deras nyheter. Ny trendig istronbeige kulör och ett nytt material presenteras vid  IMM Cologne som årets första mässa och styling av bästa Lotta Agaton och fotograf Marcus Lawett.

En ny loungestol i skandinavisk stil designad av Thomas Bentzen ansluter sig till hans redan befintliga serie Cover för Muuto  och en sneak peek av deras vårkollektion skulle man väl kunna säga.

I februari släpper IKEA del 2 av DELAKTIG ett designsamarbete med Tom Dixon som såg dagens ljus under 2018 och som nu fortsätter i samma anda.
Kika HÄR för mer info.

KappAhl´s livsstilskoncept för de minsta Newbie med produkter av hållbara material för baby och barn lanserar i februari ett samarbete med anrika Boråstapeter.
En liten serie tapeter med Newbies handritade mönster har tagits fram och samtidigt släpps en limiterad upplaga av sängkläder i matchande mönsterbild.

Designföretaget Poltrona Frau  lanserar kända vasen Pallo formgiven av Carina Seth Andersson i en midnattsblå version som blir unik för nyss nämnda varumärke.
Vasen tillverkas och säljs ju sedan tidigare i både klarglas och svarta varianter av Skrufs glasbruk men det har du säkert koll på sedan tidigare.

 

Senaste nytt från Byredo är pläden New Eyes i samarbete med Paris-baserade designstudion M/M (Paris) ovan, samt nya fodral till deras ”reseparfymer” en fin present på Alla Hjärtansdag till någon man tycker om .

Linum har släppt en första glimt av deras vårkollektion 2019 med fina naturtoner och kulören camel brown i fokus.
Bilderna är tagna hemma hos stylisten Joanna Lavén och 60- 70-tals stilen i hennes hem känns väldigt signifikativ för rådande trender just nu.

Ett nytt sängklädesmärke har sett dagens ljus, Read the Label skickade i veckan ut ett pressmeddelande för att berätta om deras exklusiva och minimalistiska sängkläder i 100 % ekologisk och Fairtrade-certifierad bomull. Sängkläderna är dessutom helt fria från farliga kemikalier – vilket är bra för konsumenten, bonden och miljön.

Alessi har presenterat deras nya trendiga termos som heter Plissé och är designad av Michele De Lucchi , just plisserat är ju en trend som syns tydligt just nu både inom mode och inredning.

Ett nytt tapetvarumärke har sett dagens ljus nämligen Långelid / von Brömssen och här är det tapeter designade av Emma von Brömssen och Daniel Långelid som produceras av Ulricehamns Tapetfabrik.
Mönstret ovan i bild heter ” A pep to the past” en moder tolkning  av Erik Dahlberg’s planschverk Suecia Antiqua et hodierna från 1600-talet.

I år fyller Ceannis 30 år och firar detta bla genom ett designsamarbete med Ylva Skarp vars mönster kommer att pryda decokuddar som presenteras under Formex i nästa vecka.

Veckans Hemnet-span blir ju oavgjort bloggaren Johanna Bradfords fina hus som nu är ute till försäljning, ett objekt som jag visade här i bloggen igår.

Vill du spana in veckans andra Hemnet-span här i bloggen så kika HÄR.

*samtliga bilder är pressbilder från respektive företag som omnämns i text i samband med bilderna.

1 kommentar

  1. Inredningshjälpen » String Blush 2019

    […] har ju för all del visat en glimt av vårens nyheter hos String och berättat omden nya kulören beige och det nya utförandet i rostfritt material för […]

    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *