Inredningsnyheterna v.03 2019

av | jan 19, 2019 | Veckans Inredningsnyheter

Hej, fina bloggvän hoppas att du har en stund över för att spana in de största inredningsnyheterna som fallit under min radar under veckan som passerat.
En diger lista med nyheter eftersom tre mässor gått av stapeln Formex i Stockholm , IMM Cologne 2019 och Maison & Objet i Paris som jag åker till imorgon som pågår till den 22 januari.
Jag valde bort Formex denna gången till förmån för Maisn & Objet som är en större och mera omfattande mässa som alltid är kul att besöka, till Stockholm bär det ju snart i vilket fall som helst eftersom designveckan startar den 4 februari.

Först ut har vi designföretaget &tradition gör som så många andra just nu och utökar redan befintliga möblerserier med fler varianter,  nu får tex fåtöljen Loafer designad av Space Copenhagen sällskap av en soffa i samma stil.
Se alla nyheterna HÄR

Senaste nytt dvs kollektionen SS19 från danska FermLiving bjuder bla på en ny serie med sittmöbler med mjuka runa former, skulpturala inredningsdetaljer och fina timglasformade krukor.
Vill du se mer så kikar du FermLiving

DBKD var på plats på Formex  och visade där bla upp det nya samarbetet med en av mina favoritstylister, Saša Antić som designat nya fina krukan Mist som syns ovan i bild.
En kruka som enligt  Saša Antić är grafisk men på samma gång organisk och att inspirationen kommer från Signe Persson Melin’s runda avväpnade och stilrena estetik.
Mist kommer finnas i butik i maj och på min önskelista redan nu!

Marbodal skickade ut ett pressmeddelande med deras tolkning och fina inspirationsbilder som visar 2019’års kökstrender. har tagits fram av stylisten
Marbodal spår som så många andra just nu att strävan efter en hållbar livsstil är det som genomsyrar allt just nu och ska vi gå in mer i detalj så spår man mjuka och varma toner, grått, ek som träslag, samt matlagning som står i centrum genom funktionella köksöar.

Styling  Lotta Agaton och fotograf Pia Ulin .

Duka Kitchen Life lanserar nya  porslinserien Vera som består av fyra delar med raka former och nätta proportioner och vackert blekgrön färg.
Produkterna är stapelbara, vilket spar plats i skåpen, och serien tillverkas av stengods som tål både mikrovågsugn och maskindisk.

I mitt förra nyhetssvep berättade jag om den nya kulören som lanseras av String som går kan beskrivs som ostronvit/beige som lanseras av String nu våren 2019 och det viskades även om ett nytt material för denna kända hylla.
Nu är det klargjort att det är en variant i galvaniserat stål för utomhusbruk nu som anslutit sig till sortimentet
Fin styling av Lotta Agaton och fotograf Marcus Lawett.

Även Watt & Veke var på plats på Formex och visade där upp nyheterna när det gäller deras julbelysning för 2019!
Snöblomma-familjen som tidigare växt med stjärnan Eldig får nu ytterligare tillökning med nya designen Oslo – som är en hybrid mellan Snöblomma och Eldig och även Eldig gör comeback i den större modellen 70 cm.
Nu är det fasligt länge till dess men spana in SS19 HÄR

Senaste nytt från Mateus är att kollektionen Mateus meets Sam Baron meets Yatzer som lanserades i samband med Mateus 25-års jubileum 2018 får nytt sällskap i form av färgen light pink, så himla fint tycker jag såklart som älskar rosa och har porslinet i flera varianter i denna kulör.
Styling: Lotta Agaton, Foto: Fabian Björnstjerna

Det danska designvarumärket Fritz Hansen inleder det nya året med att ställa ut vid IMM Cologne och passar där på att dels presentera de nya kulörena för designstolen The DropTM designad av Arne Jacobsen, men också den nya textilkollektionen döpt till  Christianshavn läs mer HÄR.

Den klassiska Lyngby vasen våren 2019 uppdaterats och fått en ny look, säg hej till Curve!
Den nya vasen Curve med runda mjuka former i kombination med de karaktäristiska räfflorna samt en matt yta nedtill och glaserat upptill blir som en helt ny produkt som ansluter sig till familjen.
Vasen kommer i två storlekar och ute till försäljning i mars.

I veckan var det pressfrukost i Stockholm där Orrefors/Kosta Boda  visade upp nya designsamarbeten som lanseras hos dem nu under våren.
Exklusiva vasen Bloom i organiska former designad av Lisa Holland och glastallrikar med oregelbundna slipskär som ansluter till populära serien Carat designad av Lena Bergström är några av höjdpunkterna där.

Det brittiska designvarumärket Buster & Punch lanserar MESHED i tre delar, SIDE TABLE, COFFEE TABLE och PLANTER. MESHED kan användas som moduler för att skapa större arrangemang.

Boråstapeter lanserar tapetkollektionen Oriental Dreams, en mångsidig och exklusiv tapetkollektion med inspiration från Fjärran Östern.
Kollektionen består av elva mönster med allt från delikata blomslingor till majestätiska, guldskimrande medaljonger, en kollektion för det varma, ombonade och personliga hemmet.

Stylisten om fina bloggvännen till mig Daniella Witte har skapat en rosaskimrande vårkampanj i samarbete med Ellos för att visa deras nyheter våren 2019.
Vill du se mer av samma vara och ta del av fina erbjudanden så kika HÄR (adlink)

Vifa lanserar några av deras populära trådlösa högtalare I nya kulören (om nu svart kan anses som kulör ) Slate Black, en helsvart variant för den moderna minimalistiska designälskaren.
Rättare sagt så är det Copenhagen 2.0, Stockholm 2.0 and Oslo där tidigare kulören Anthracite Grey byts ut till denna svarta variant.

Betonggruvan lanserar hyllan Plateau, en liten furuhylla i två olika storlekar med inspiration från inredning hos Carl Larsson och Bamses farmor och bakom designen står Josefin Halfwordson
Fin som vägghängt sängbord, liten hylla till köket, till nycklarna i hallen eller med en fin vas i din tavelvägg.

Lågprisvaruhuset Gekås storsatsar på utemöbler och öppnar et 3000 kvm stor utställning där man kan se möblerna och beställa och sen levereras möblerna hem till kunden.
Men näthandel blir det fortsatt nej till läs mer HÄR

Vårens nyheter hos Åhléns börjar också göra sitt intåg ,vill du se mer av denna vara så kika HÄR

I veckan har jag även hunnit visa två fina Hemmet-span här i bloggen och dessa hittar du HÄR

*samtliga bilder i inlägget är pressbilder från respektive företag som omnämns i texten ovan där inget annat anges.

1 kommentar

  1. Inredningshjälpen » Mist Love

    […] Missade du nyhetslistan som ja nämnde i början av inlägget så hittar du denna HÄR. […]

    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *