Fritz Hansen News 2019

av | jan 16, 2019 | Veckans Inredningsnyheter

Det danska designvarumärket Fritz Hansen inleder det nya året med att ställa ut vid IMM Cologne och passar där på att dels presentera de nya kulörena för designstolen The DropTM designad av Arne Jacobsen, men också den nya textilkollektionen döpt till  Christianshavn.
Med de nya textilierna vill med man poängtera att ”designprocessen är inte färdig innan det sista stygnet har sytts”, och idén bakom Christianshavn är ett varaktigt och tilltalande material för att samtidigt understryka möblernas form och deras tidlöshet – både vad gäller estetik och livslängd.
Textilkollektionen visas upp via 60-tals inspirerade miljöbilder en era som trender just nu och denna passar ju som hand i kanske eftersom denna tid var bla Arne Jacobsen’s glansdagar.

Christianshavns tyger är gjorda av en blandning av 85% ull och 15% nylon med en Martindale på 100 000, men utan den grova ullkänslan och med en mjuk borstad yta. Christianshavn kommer i 26 olika färger med en kombination av melange och enfärgade textiler och kan användas på alla våra stoppade produkter.

Christianshavn kommer att finnas tillgänglig i butikerna från mars 2018.

Nyhet nummer två är att The DropTM  som ursprungligen formgavs av Arne Jacobsen 1958 för det berömda SAS Royal Hotel i Köpenhamn och som  relanserades 2014 och blev en stor hit.

Nu lanseras stolen i fyra nya färger och i samband med detta introduceras även en kudde som fyller sitsen helt och finns i två gråa nyanser.
The DropTM med nya färger kommer att finnas i butikerna från februari 2019.

*Pressbilder Fritz Hansen

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *