Lunch hos Micael Bindefeld

av | jun 24, 2023 | Uncategorized

Hej fina!
Hoppas att du har en fin midsommarhelg och njuter av det härliga sommarvädret?
Du som följer mig på Instagram har kanske redan sett både bilder och små filmsnuttar från häromdagens mycket härliga lunch som jag var bjuden på hos @micaelbindefeld ute på hans ljuvliga sommarställe Aspvik? Rörligt material HÄR
Jag har ju varit där en gång förut och nu var det minst lika härligt att få kliva in i denna sommaridyll som senast se det inlägget HÄR
Hur som helst så förtjänar denna lunch även ett inlägg här i bloggen så här kommer ett bildregn som inte går av för hackor.

Det ståtliga gamla huset och den parkliknande trädgården med strandtomt och brygga som tagits så väl hand om av Micael och hans familj i de 20 år som de haft det sin ägo.
Ja, för mig som är arkitektur och inredningsintresserad så var det såklart ett privilegium att få kliva in i villan på Aspvik, @micaelbindefeld som är hans familjs sommarparadis i Stockholms skärgård. Rena rama sommaridyllen med det fina huset byggt 1937 och ritat av arkitekten och konstnären Ragnar Östberg som bland annat även var ansvarig för byggnationen av Stockholms Stadshus. Stadshuset som nu i dagarna hyllas lite extra eftersom det firar 100 år. En fantastisk plats med en tomt om nästan 8000 kvm perfektion då denna tas om hand av Micael själv.

Sagolikt är det lilla gästhuset på tomten, inte sant?

Micaels berömda växthus där han gärna dukar upp till fest men även odlar tomater och gurkor nu under sommaren.
Och utsikten, ja den dör man ju för!

Kuddarna i soffan är Micael’s egen design för Fyrklövern och ingår i kollektionen med det fina porslinet som lanserades på samma plats för något år sedan och vill du spana inprodukterna kika då HÄR.

Micael var inte ensam om att bjuda in till lunch utan gjorde detta i samarbete med Geberit som var på plats för att berätta allt om deras Aqua Clean, men det väntar vi med till lite senare i inlägget.

Vacker mat på minst lika vackert fat!

Lunchen startade med champagne och otroligt goda tilltugg med bla löjromscanapéer och ostron…

Så lyxigt och gott!


Ser du hur det växer och knakar längs med väggarna inne i växthuset, ja här kommer Micael snart kunna skörda egenodlade tomater och gurkor av olika slag, och ja, även location för den härliga lunchen i onsdags!

Tips till midsommarfesten nästa år, bind vackra kransar och fäst i taket över bordet!

Älskar fina blomsterarrangemang i tex gamla soppterriner, håll utkik på loppis i sommar!

Själva settingen inne i växthuset var som en midsommardröm personifierad, så vackert och välkomnande och givetvis var det Micaels eget porslin för Fyrklövern som stod i centrum tillsammans med utvalda vintage glas och bestick. Vill du kika på servisen hos Fyrklövern och kanske till och med blev sugen på att beställa, så hittar du alla delarna HÄR.

Extra välkomnande och inkluderande med små vackra placeringskort, det ger en extra varm och inkluderade känsla till alla tillfällen, stora som små.

Förutom bubbel och lyxiga snittar, ostron osv  som allt kom från Restaurang Allegrine med kocken Sebastian H Thuresson på plats så bjöds vi på en jättegod 3-rätters lunch inne i det mysiga växthuset på Aspvik.
Som sagt, genomtänkt in i detalj var denna helt magiska upplevelse med maten, drycken där jag valde alkoholfritt bubbel som jag glömde fråga namnet på, sällskapet och samtalen vid bordet samt inte minst dukningen som var midsommarfin.
Ja, det kändes som att fira midsommar i förtur.

Ovan i bild ser du bilder som visar maten som vi åt, en god ceviche som förrätt, till huvudrätt en platt liten spädkyckling som var helt tillplattad och serverades med god sås med inslag av körsbär tillsammans med en salad med endiver, färskpotatis och grapefrukt.
Som du ser så saknas det bild på desserten, en jordgubbs och rabarberkompott med vispad kardemumma-glass….den var nämligen så god att den inte kom med på bild hahaha

Alltid matcha outfiten med värdens blomsterprakt!

Jo, Jag har ju redan tipsat om min outfit HÄR

Värden himself var lika trevlig och gästvänlig som alltid, ja vi träffades ju bara för en vecka sedan i Norrvikens Trädgårdar när Micaels sommarutställning i Eriks Hus premiäröppnades och missade du det tillfället så kika HÄR
Micael var dessutom hur tjusig som helst i sin somriga outfit, och vi fick en fantastisk fin och intim eftermiddag med endast ett fåtal gäster med inte bara god mat och dryck utan även en fin rundvandring i Micaels underbart vackra trädgård.

Vi åt inte bara en fantastik lunch hos @micaelbindefeld vi spanade även in @geberitsverige Aqua Clean toalett och fick veta allt om hur denna fungerar osv, som en moderna variant av en inbyggd bidé som var mer eller mindre standard i svenska badrum på 60 och 70-talet i Sverige.
Är du nyfiken så kika HÄR

Funktionerna styrs med en hand med hjälp av fjärrkontrollen som du ser ovan i bild…

Spontant känner jag att alla borde ha en duschtoalett som tvättar rent osv efter besöket. Otroligt vanligt i Japan mfl asiatiskt storstäder, och även om inte denna har musik osv som de japanska varianterna så är det ju mallen för en toalettstol.
Geberit berättade att det blir alltmer populärt med duschtoaletter även här i Sverige, ja inte minst å hotell som tex Grand Hotell Stockholm som installerat Aqua Clean i 300 nyrenoverade rum och sviter.

Det hanns givetvis med en liten husesyn också, det uppskattades ju av en inredningsnörd som mig.

Somliga hem har det där som knäpper till direkt när man kliver innanför dörren, en speciell atmosfär som känns välkomnande och genuin utan att vara påflugen.
Jag är väldigt känslig för det där eftersom jag är högkänslig och så är känslan definitivt på Aspvik hos @micaelbindefeld och hans familj. Ett personligt hem inrett med fingertoppskänsla utan att vara varken trendkänsligt eller show off med de rätta trendsakerna på rad bara för att…
Genuint och i fin harmoni där man verkligen känner att stilen är den som passar dem som bor där och på så sätt blir levnadsvänligt och hemtrevligt.

Ja, som du kanske redan tolkat av mina bilder så var detta en av de trevligaste eftermiddagarna på riktigt länge, en sån där sommardag som man sparar i hjärtat och på näthinnan för att plocka fram i mörka november.
Tusen tack till alla inblandade för en toppenhärlig lunch och jag hoppas vi ses snart igen!

Kram

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *