Inredningsnyheterna v.25/2023

av | jun 25, 2023 | Uncategorized

Hej!

Midsommarhelgen till trots så kikar jag in här i bloggen för att leverera en liten nyhetslista om än en dag för sent, ja bättre sent än aldrig heter det ju, inte sant?
Nyheterna börjar dock sina så här när semestertider står för dörren, så jag tar och pausar listorna några veckor i juli-augusti, men inte huggit i sten ännu så jag meddelar detta i förväg.
Häng med så kikar vi på veckans nyheter!

Först ut har vi kanske ingen nyhet i sig men ändå så pass fint och passande i tiden att jag vill inleda min nyhetslista med ett tips om detta.
Ja, har du varit traditionell och plockat 7 sorters blommor och lagt dem under kudden nu i midsommar och vill spara buketten så är Ängsfälla Fönster grejen för dig, eller varför inte delar av brudbuketten eller någon annan speciell bukett att spara och bevara för framtiden som ett fint minne.
Ängsfälla Fönster består av tre stora skivor akrylglas där växter läggs mellan, åtta mässingsbeslag håller den samman och du ställer den på två fötter av akrylglas.
Ängsfälla fönster ger ett vackert skuggspel när ljuset lyser mellan växterna om du placerar den i ett fönster som dekoration eller insynsskydd, produkten är designad av Elin Holmberg Design och tillverkas i liten skala i Umeå av företaget Ängsfälla samt säljs HÄR (adlink)
Hurra för vacker och funktionell design som tillverkas småskaligt i Sverige! (ping till Trendenser & Friends)

Senaste nytt från varumärket Fiskars är att det utökar serien Norden med tidlös design, hög kvalitet och detaljer i trä inspirerad av den nordiska naturen med matlagningsredskap.
Ja, nu i sommar utökas serien med 7 nya köksredskap med bla knivslip, skärbräda och olika träredskap. Samtliga produkter i Fiskars serie Norden och dess förpackningar är 100% fria från PFAS och plast och kan återvinnas till nya produkter.
Ute i butik juli 2023.

Och på tal om attiraljer till köket så har Broste Copenhagen lanserat skålarna Sylvia, transparenta skålar som kan användas både till att servera snacks mm men också som förvaring av rester etc i kylen.
Skålarna finns i två olika storlekar och kan diskas i maskinen.

Jag har ju redan omnämnt Stockholms Stadshus och dess 100 års jubileum 2023 i inlägget HÄR men självklart blir det ett omnämnande även här i nyhetslistan.
Jag hade ju den äran att få vara på tjusig galamiddag där för första gången i mitt liv under Stockholm Design Week tidigare i våras, och ja det var ett minne för livet. Stockholms Stadshus omnämns som ett hus för glädje, sorg, fest och allvar.
Ett mästerverk av arkitekten Ragnar Östbergs som byggdes år och stod klart 1923 i en tid då den svenska moderna demokratin föddes och för att fira jubilaren kommer här att hållas olika typer av aktiviteter för allmänheten. Själva födelse dagen var på självaste midsommarafton och då var Kronprinsessan och Prins Daniel på plats för att avtäcka en ny skulptur som minne av 100-års dagen.

En bronsskulptur med namnet Kärlekspar på klippan av Stina Persson från Umeå som är en hyllning till kärleken. Skulpturen som är ca 70 cm ska placerades utanför Stadshusets entré till De hundrades valv, och på samma gång fanns det möjlighet till vigsel i Stadshuset vilket ett 100-tal par valde att göra
Lånad bild av Pelle T Nilsson /Swedish Press Agency

Senaste nytt från IKEA är ingen produkt utan utställningen Hej Ingvar! på IKEA Museum, en utställning som ger en mer intim och personlig inblick i Ingvar Kamprads liv.
Detta görs genom tidigare opublicerade intervjuer  med bland annat tidigare medarbetare, IKEA-legender samt gamla vänner och bekanta , och på så sätt ska besökarna få en djupare förståelse för mannen bakom fenomenet IKEA.
.Utställningen IKEA genom tiderna tar med besökarna på en tidsresa genom varumärkets historia medan den andra utställningen Hej Ingvar! vill ge en mer intim och personlig inblick i Ingvar Kamprads liv.
Utställningen öppnade den 15 juni på IKEA Museum i Älmhult, läs mer om utställningen HÄR

I ett pressmeddelande från Gubi fick jag nys om att de nu lanserar en special edition av golvlampan 9602 Floor Lamp designad av den finske formgivaren Paavo Tynell.
Specialversionen har en skärm klädd med vacker textil från det Paris baserade textilföretaget Maison Pierre Frey  i kombination med en polerad mässingsbas.
Så himla tjusig och extravagant i jämförelse med originalversionen, tycker jag personligen.


Mattkollektionen GIRO ovan i bild är designad av MUT Design för valencianska GAN Rugs och är ett nytt kapitel i teamets samarbete med varumärket.
Bara några veckor efter kollektionens lansering belönades företaget med en NYCxDesign Award i kategorin ”Bostadsgolv”.
Mattkollektion Giro vars design är baserad på en rad matematiska kurvor som skapar den optiska illusionen av ett rör som rullat upp på sig själv, och med hjälp av handtuftningstekniken skapas en grafisk lek med en Op-Art-air och olika strukturerade lager vilket ökar känslan av djup och volym.
Mattorna är handgjorda i nyull och finns tillgängliga i tre färger; lila, aprikos och grå.

Brittiska designern och stilikonen Faye Toogood är en personlig favorit och när hennes samarbete med designföretaget Hem lanserades var jag snabb att rapportera om detta i detta inlägget .
Nu lanseras fåtöljen Puffy i två nya utföranden som du ser här ovan med dels en dyna klädd med grönt läder eller en poppig variant med trafikstoppsröd benställning i kombination med turkos dyna av textil, läs vidare HÄR

Och här en liten notis om och ifrån Faye Toogood som flyttar sin studion från trendiga Shoreditch till Royal Collage Street i London

Ovan i bild ser vi en nyhet från danska Moebe som lanserar en limited edition-säng i endast 100 exemplar, en säng med ett underrede a stål.
En flexibel sängram mom kan anpassas från 90 till 180 cm, och är dessutom miljömärkt och samtliga material  lever upp til certificeringsstandarden.

De ikoniska ljusstakarna från Nagel Stoff kan snart sättas på en golvställning i matchande stil i antingen krom eller zink och med en höjd på 70 cm.
Hos utvalda återförsäljare från augusti 2023.

Och här även detta en nyhet på stolsfronten med dansk avsändare men denna gången från Norrman Copenhagen som stolt presenterar Burra designad av Simon Legald. Burra finns både som loungefåtölj och som klädd karmstol att använda som matsol lika här ovan i bild och går att få i en uppsjö med olika klädslar, se varianterna HÄR

Danska FDB Møbler presenterar nu deras stol J46 i fyra nya pastellfärger och detta i ett design samarbete med kreativa studion File Under Pop.
Stolen finns i kulörerna Roots, Dust & Bones, Violet Hair och Young & Beautiful se detaljerna HÄR

Superfront skickade ut ett meddelande om deras express-sortiment som finns redo att skickas nu i sommar för alla som är i renoveringstagen, produkter klara att skickas inom 1-2 arbetsdagar (!) se utbudet av produkter HÄR 

Sist ut i dagens lista har vi en nyhet som verkligen faller mig i smaken, nämligen en kollektion från Bolia för alla som älskar Yoga och Pilates och vill skapa sin egen lilla träningsplats i hemmet. Kollektionen heter Lenya och produkterna är tillverkade av kork och läder samt innehåller skum med 30% återvunnet polyethylen.

*samtliga bilder i detta inlägget är pressbilder från de respektive varumärken som om omnämns i texterna ovan om inget annat anges.

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *