Aspvik hemma hos Micael Bindefeld

av | jun 29, 2018 | Mat, Veckans Inredningsnyheter

Du som följer mig på Instagram har kanske redan sett både bilder och små filmsnuttar från gårdagens härliga cocktailparty som jag var bjuden på igår?
Hur som helst så förtjänar gårdagens festligheter även ett inlägg här i bloggen så här kommer ett bildregn som inte går av för hackor.
Gårdagens första uppgift var att lyckas med bedriften att klä sig lite lagom festligt för en båttur ut i skärgården och samtidigt kunna känna sig sval eftersom det var ca 30° varmt i Stockholm igår.
Jag lyckades ganska bra tycker jag.

Båtturen fick extra guldkant tack vare Anneli, hennes man Joakim som tog bilden, Kristin och Claudia.
Joakim och jag kände dessutom igen varandra direkt på båtkajen, vi gick nämligen i parallellklasser på högstadiet i den lilla byn där vi växte upp för en herrans massa år sedan, och träffades alltså i detta sammanhang 25 år senare…small world…

Efter en timmes båtfärd kom vi äntligen fram till Aspvik som är Micael Bindefeld’s helt underbara sommarställe som du kanske känner igen från hans TV-program?
Där väntade Micael själv och gänget från Fyrklövern med finbubbel på bryggan, och sen började en helt fantastisk kväll för att fira lanseringen av servisen Aspvik som bär samma namn som Michaels högt älskade sommarställe Aspvik.
Jag berättade ju om det underbart fina blåvita porslinet i ett ett inlägg i förra veckan, och nu var det såklart spännande att få se det hela live och i dess absoluta ultimata sammanhang.

Värden himself var lika trevlig och gästvänlig som man hade kunnat tänka ut i förväg, ja man kan ju inte vara Sveriges bästa festfixare helt utan anledning, right?
Micael var dessutom hur tjusig som helst i sin matchande outfit, och vi fick en rolig stund där vid den lilla gäststugan efter en fin rundvandring i trädgården.

Det blåvita porslinet med vackert mönster är ju både somrigt och hur tjusigt som helst och går att kombinera i det oändliga.
Kanske vill man ha mindre mönster och då kan man ju kombinera med helvitt porslin och endast addera en mönstrad assietter eller så, eller så går man all in och kombinerar de olika 24 delarna som servisen består av.
Porslinet tål dessutom både mikrovågsugn och diskmaskin så det här är inget porslin som man ska gömma i skåpen utan hellre använd så mycket man bara kan.
Jag skulle hemskt gärna vilja ha detta porslin i min ägo, så himla fint att man blir förälskad vid första ögonkastet.

Micael har även designat en egen liten servis tillägnad sin son, och på dessa delar ser vi deras önskade katter avbildade.
En fin doppresent eller liknande och denna barnservis kommer dessutom i en fin presentförpackning med en liten saga till på köpet.
Åh, vad jag gillar när man tar det hela det där lilla steget längre och presenterar produkterna så här!

Förutom bubbel och goda drinkar så var välkände kocken Danyel Couet på plats och serverade oss ringt goda och lyxiga snittar, ostron osv.
Som sagt, genomtänkt in i detalj var denna helt magiska upplevelse.
Danyel har ju dessutom alldeles nyligen öppnat upp sin nya franska bistro i Stockholm som heter Allegrine, en ny restaurang att testa vid tillfälle!

Sen slog vi oss ned i Micaels välkända växthus och mumsade i oss godsaker och hade det hur trevligt som helst.
Michael berättade lite om Aspvik’s historia och såklart om vilka tankar han hade haft vid skapandet av servisen, och självklart var han både nöjd och glad över det fina resultatet som detta samarbete med Fyrklövern resulterat i.
Och jag håller med, en stor eloge både till Fyrklövern och designern från mig!

Runt om i trädgården och på den lilla stranden nedanför själva trädgårdstomten var det uppdukat olika miljöer och små stilleben där man använt det fina porslinet och matchande textiler.
Det uppdukade bordet på stranden bjöd på medelhavsinspiration som kontrast till den mer romantiska dukningen uppe i växthuset, och just detta att visa hur man kan ska olika känslor med samma porslin är ju hur bra som helst.
Och jisses vilken lyx att kunna he ett sådant underbart sommarställe i sin ägo, ja till och med en egen liten strand och båtbrygga!

Ja, som du kanske redan tolkat av mina bilder så var detta en av de trevligaste kvällarna på riktigt länge, en sån där sommarkväll som man sparar i hjärtat och på näthinnan för att plocka fram i mörka november.
tusen tack till alla inblandade för en toppenhärlig kväll och jag hoppas vi ses snart igen!

Vill du kika på servisen hos Fyrklövern och kanske till och med blev sugen på att beställa, så hittar du alla delarna HÄR.

Kram

9 Kommentarer

  1. Inredningshjälpen » Årets Influencer Inredning 2019

    […] mässor och pressevent som tex bilden överst skvallrar om, ja du kanske minns det magiska besöket hemma hos Michael Bindefeld i […]

    Svara
  2. Inredningshjälpen » Att summera året 2018

    […] helt magiska sommarställe på Aspvik. Anledningen till detta var att han lanserade sitt samarbete med Fyrklövern , en blåblodig somrig servis som bär samma namn som lantstället och en minnesvärd och fin kväll […]

    Svara
  3. Helena Qvarfordt Ferm

    Hej! Kom av en slump in på denna sida och undrar över hur ni tänker när ni lägger ut bilder på andras privata ägendom som inte har att göra med Michael Bindefeld ?

    Svara
  4. Inredningshjälpen

    Hej Helena.
    Nu hänger jag inte med alls, förstår inte vad du syftar på så förklara gärna.
    Mvh Anette

    Svara
  5. Birgitta

    Reportaget är skrivet 2018 så det kan ju vara möjligt att huset bytt ägare…..? Det är väl inte förbjudet att ha kvar bilder även om huset idag ägs av någon annan?

    Svara
  6. Inredningshjälpen » Inredningsnyheterna v.11 /2023

    […] den 16 juni och avslutas den 24 september, ja jag kommer garanterat att vara där, precis som när jag spanade in samma servis hemma hos designern […]

    Svara
  7. Inredningshjälpen » Bindefeld’s fest i Norrviken

    […] Micaels lantställe ute i skärgården då denna servis lanserades ungefär vid denna tiden se hela storyn HÄR år […]

    Svara
  8. Helena Qvarfordt Ferm

    Hej! Jag syftar på vår segelbåt!

    Svara
  9. Inredningshjälpen

    Hej Helena
    Oj, då förstår jag lite bättre vad du menar!
    Jag brukar vara noga med att inte visa människor och deras ansikten osv som inte hör till eller vill vara med på bild. Random bilar, båtar, cyklar osv har jag nog inte reflekterat över. Blogginlägget är ju från 2018 men jag tar gärna bort bilden om du vill.
    Ha en fin dag!
    Anette

    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *