Åhléns lanserar Japonism

av | jun 28, 2018 | Veckans Inredningsnyheter

Idag vill jag presentera en kommande kollektion hos Åhléns som nu presenterar JAPONISM, en hyllning till livsbalans i livet.
Japonism myntades under 1800-talets franska estetik för att beskriva det framväxande intresset för det japanska. Idag lyfts en ny framträdande andlighet, som inte handlar om religion eller högre makt, utan en individuell förståelse för jaget och en djuprotad respekt för ritualer, väsentlighet och världen omkring oss.
Spirituellt, avslappnat och elegant – mönster inspirerade av japanska kimonos, sofistikerade blommor och fåglar, kombineras med klassiska indigoprint.

Naturinspirerade produkter får en exklusiv uppdatering, vi ser plysch-tyger, stapelstrukturer, ull och satinväv balanseras med lågmäld tvättad linne och våffelväv.
Mörkt rökt trä kommer i modernistiskt formade accessoarer och möbler, mässing och silvermetaller, rökfärgat glas, modern japansk keramik och opalglasbelysning är andra centrala element.

Och ser vid kanske var de här pressbilderna är tagna någonstans?
ja det är ju på det japanska SPA’t Yasuragi som jag besökte för inte så länge sedan och på bordet hemma hos mig ligger en bok på små tema så de japansk vindarna blåser friskt just nu.

*Pressbilder Åhléns

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *