Bindefeld’s fest i Norrviken

av | jun 16, 2023 | Uncategorized

Hej kompis, hoppas tt du haft en fin fredag så här långt?

Igår hände det inte mycket här i bloggen, och anledningen till det tänkte jag berätta och visa dig med hjälp av en riktigt bildbomb från dagen igår då jag ar ute på vift men inte mer än 10 min med bil hemifrån.
Bilden avslöjar att jag befann mig i Norrvikens Trädgårdar, ett litet paradis som lever upp till fullo nu under sommarmånaderna och det finns så mycket att ta del av där i form av parken i sig, utställningarna, maten, fikan, shoppingen i butiken osv…
Jag har ju visat bilder därifrån många gånger tidigare men denna gången var det en mycket speciell anledning till besöket…

Vi möttes av livemusik ute på gräsmattan vid Villa Abelin som står så ståtligt där mitt i parken.

Välarrangerat från start till mål.

Gårdagen på  @norrviken_bastad var så himla fin och placerade sig enkelt på topplistan av magiska events jag varit på under mina år som influencer.
Från början till start med vädret som var högsommarlikt, platsen sagolik både i själva trädgården i sig, den goda lunchen i villa Adelin, sällskapet i form av både nya och gamla kära bekantskaper..ja allt. Huvudpersonen @micaelbindefeld var självklart på plats för att visa upp sin utställning Micaels Stora Växthusfest i Eriks Hus som idag är öppen för allmänheten från och med idag 16/6 och fram till 24 september.

Det hela startade med en god lunch som vi fick serverad inne i Villa Abelin där Orangeriet Restaurang huserar och till bordet hade jag Micael själv samt kompisen Jannice som driver AddSimplicity . Vi var ju även färgglada senast det begav sig i Stadshuset och så även nu kan man säga.
Maten i fråga en dag som denna var helt perfekt, eller vad sägs om en helt underbart god sparrissoppa med bakade betor och krutonger?
Rätten finns på menyn nu i sommar, så tveka inte att testa denna om du ska dit.

Framme vid Eriks Hus som ett av orangerierna heter, uppkallat efter Erik Paulsson som är en av anledningarna till att Norrvikens Trädgårdar är det det är idag och hela Båstad trakten för den delen…
Här inne kommer besökarna att mötas av pampiga buketter med doft av svensk sommaräng, kärlek till både jord och bord, och generöst uppdukat på Micael Bindefeld’s egendesignade servis Aspvik för Fyrklövern som jag berättat om tidigare här hos mig.
Ja, vet inte om du minns det men jag var faktiskt inbjuden till Aspvik som är namnet på Micaels lantställe ute i skärgården då denna servis lanserades ungefär vid denna tiden se hela storyn HÄR år 2018.

Helt oemotståndliga gubbar!!

Så pepp på att ta del av hela härligheten men först lite mingel utanför, där även här är servisen Aspvik som står i fokus även om de goda härodlade jordgubbarna samt bakverken från Mamsellen i Ängelholm nästan stal fokus totalt. Jag tål egentligen inte att äta jordgubbar, men jag kunde inte motstå att smaka en lite gubbe som var helt magiskt god.
Jag och Micael var ju nästan matchy i våra outfits, helt oplanerat såklart och min kjol + topp var inte på något sätt något nytt så inget jag kan tipsa dig om, tyvärr.

En helt fantastiskt fin och genuint personlig dukning signerad Micael Bindefeld tillsammans med de otroliga kreatörerna på Norrviken. En utställning som jag försökt fånga på bild som du ser, men tilläggas bör att utställningen måste upplevas live, inga bilder gör nämligen detta rättvisa. Det ska dessutom bli intressant att se hur växtligheten kommer att utvecklas efter tiden, ja hit tänker jag komma flera gånger under sommaren för att spana in detta. En syrenlila bordsduk med pålagd spets i samma nyans, porslinet Aspvik i blåtvitt , de otroliga inläggningarna, kanderad syren och lavendel, de vackra glasen och besticken som jag tror var vintage samt inte minst att ställa både bord och stolar på en bädd av smultronplantor

Vackert så att man nästan blir mållös….

och vilket jobb som måste ligga bakom att fylla hela det stora växthuset med allt detta maffiga från golv till tak, inget man gör i en handvändning eller två!

Inläggningarna som sagt blev som smycken till dukningen och ja, att göra det ätbara till en del av själva dukningen är ett jättebra tips tycker jag. I alla lägen kan man tänka så tänker jag så blir det inte en onödig kostnad för dekorationer som sen kanske inte används mer än just till den dukningen. Inläggningarna i de stora glasburkarna är gjorda av Mamsellen i Ängelholm och om jag förstod det rätt kommer liknande produkter gå att köpa i Butik Norrviken framöver.

Överblick av den helt magiskt fina dukningen, och man kan ju inte låta bli att fundera på vilka som skulle kunna vara Michaels egna drömgäster att bjuda in till en bjudning här?

Sveriges mesta och bästa festfixare kan ju bjuda in i stort sett vem han önskar tänker jag, och då skulle jag vilja vara en lite humla så jag kunde gömma mig för att tjuvlyssna på samtalen vid bordet, det vore något det hahaha.

Blending in, ja Michaels outfit är som klippt och skuren för dagen och kändes samtidigt väldigt personlig och avslappnad.

Värden för dagen, så generös med att ställa upp på bilder och berätta med stor entusiasm om utställningen ifråga, hans tänk om det hela och var inspirationen kommer ifrån, och här berättade han om somrarna hos mormor och morfar,  det äkta, det trygga och det varma.

Känslan av barndomens fantasifulla lekar med humlesurr i blomstrande rabatter, och jag som sett och upplevt det hela kan lova dig att det blir vackert, rustikt och elegant och du kommer att bli berör på ett speciellt sätt om du är öppen för det.

En av många kära bekantskaper (kompisar) i branschen är ju helt klart Frida med Trendenser som jag känt ända sedan jag började blogga för snart 15 år sedan. Frida var redan då väletablerad och en av de största bloggarna i Sverige, men fick mig att känna mig inkluderad och välkommen till skaran vilket jag alltid uppskattat och varit så tacksam för. En fin vän även om vi inte ses så ofta och nu var det länge sedan så extra kul att ses och kramas om, och med löfte om att snart ses igen i Fridas nyöppnade butik i Kungsbacka som jag ännu inte hunnit besöka.

När eventet var slut hann jag även inom inredningsbutiken i Norrviken som alltid är lika inspirerande att besöka. Här har jag visat bilder från förut och om du inte varit där är det på tiden att du åker dit.

I butiken samsas antikviteter och nytt och detta i ett fortsatt samarbete med välkända Karin & Lisa Laserow  som driver Lazerow Antiques som tillsammans har valt ut antikviteter och interiöra detaljer, ja gammalt möter nytt och får förnyat liv.

Själva butiken ligger utanför entrén till parken precis som cafét Chocolaterian 

I butiken passade jag även på att få boken om Micael Bindefeldt signad av honom själv så denna ska jag läsa så snart jag får tid över nu i sommar.

Vi fick även som sig bör vid event som dessa med oss en liten goodiebag som du ser, och direkt därefter gick jag ned till badbryggan i Norrviken för ett svalkande dopp vilket var såå magiskt skönt.

Jag kan verkligen sakna den bryggan ibland även om vi har fina bryggor här i Torekov också, men Norrvikens brygga har något speciellt.

Ha en fortsatt fin fredag!

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *