TBT Stockholm Furniture Fair 2020

av | feb 2, 2023 | Okategoriserade

Det börjar minsta sagt dra ihop sig inför Stockholm Design Week och Stockholm Furniture Fair som äntligen går av stapeln igen efter inställda mässor 2021 och 2022 . Ja nu är det nu äntligen dags att samlas i Stockholm under en hel vecka för att insupa det allra senaste när det gäller inredning och design. Design Week hölls ju så sent som i höstas och då var jag på plats som du kanske minns

Jag har höga förhoppningar inför den stundande branschträffen i Stockholm, inte minst eftersom det bytts ut lite namn i själva mässorganisationen där numera eminenta Hanna Nova Beatrice finns med vid rodret. Tanken är att åla upp på söndag för att finnas på plats när allt drar igång tidigt på måndagen och sen spendera veckan i storstan både ute på mässan, och med en massa inbjudningar och utställningar runt om i stan.

I detta inlägget blir det en klassisk tbt till hur det såg ut senast och då året var 2020….time flies…

Vi startar på entrétorget…

Jag har ju redan visat Guest of Honour utställningen av Doshi Levien HÄR, Design Baren HÄR och en en liten trendspaning i gult mm, men här kommer det en blandad kompott som jag valt ut!

Häng med!

Förutom Guest of Honour utställning på entrétorget fanns där även en liten utställning som gjorts av Design House Stockholm  där de presenterade några (9 st) av deras mest framstående produkter i  4 karaktäristiska kulörer hämtade från Karin & Carl Larsson andan från Carl Larsson Gården.

Utställningen kommer även att finnas på plats på Nationalmuseum Stockholm och där kurerad av Li Pamp.

String’s monter är alltid en av de mest välbesökta under mässan, och även denna gången var det grym styling signerad Lotta Agaton.
En monter helt i beige och bruna toner precis som deras pressbilder som visade nyheterna som jag redan för någon vecka här hos mig
Gillar du matbordet så är det tjusiga bordet Hommage designat av Matti Carlsson som tillverkas av Tre Sekel.

Bloggkompisen Jannicke som driver AddSimplicity hade gjort och stylat monteran till Monlux som säljer svensktillverkade tjusiga speglar med integrerad belysning.
Grymt jobbat Jannice, så snygg monter!

Jag har ju redan visat en del nyheter hos Watt & Veke HÄR men måste ju även visa Dig en glimt av några av de fina adventsstjärnorna som kommer lagom till nästa jul.
Jag vill ha alla!

Lisa Hilland var på plats med en monter för det egna varumärket Mylhta och största nyheten hos henne var stolen Björk där på podiet, tillverkad av massiv björk så klart!

Knäppte några bilder hos Boråstapeter som hade en riktigt fin och inspirerande monter med en massa material och inspiration för moodboards ,och just kulörerna och kombinationen av blått, pudrigt rosa och brunt var frekvent förekommande hos många utställare.
Blombuketten för även statuera lite exempel för hur blomsterprakten såg ut på mässan, frodiga vårbuketter alternativt höga kvistar istället för torkade växter och pampasgräs som vi sett till leda tycker jag.

Tarkett fanns på plats med en monter under namnet Natural Bond med fokus på framtiden och hållbara val med bland annat återvunna material på plats och panelsamtal kring hur framtidens golv och inredningsmaterial kan se ut.
Montern var designad av Note Design Studio och helt klar exceptionell i sitt slag.

Även Bolon hade en monter med fokus på miljö och hållbarhet och även här hade kulörvalet fallit på blått.
Montern gick under benämningen The Art of Performance, Sustainability! och ja ämnet är ju givet år 2020 då alla och en var vill visa att de verkligen har hoppat på miljötåget in i 2020-talet.
Montern var designad av Snarkitecture

Ogeborg visade upp sina mattor med böljade väggar klädda i blå mattor

Böljande, mjuka och valvformade miljöer och inredningsdetaljer syns överallt just nu och så även den senaste kollektionen hos danska Kristina Dam Studio.

Hållbart och återvunnet hos italienska Kartell som bland annat lanserar deras klassiska förvaringsmöbel Componibili i återvunnet material sk bioplast.

Kikade även in hos Klong som visade upp den nya bordslampan Pavo designa av Broberg & Ridderstråle. samt de små  sexkantiga borden som heter Bloc som sticker ut lite från mängden.

Fåtölj / divan med namnet Lyra designad av Andreas Engesvik 

Fogia visade upp deras nya kollektion som var lite annorlunda än de möbler och den stil som de visat upp sedan tidigare, ja lite japansk inspiration över det hela tycker jag, men enligt Fogia inspiration från punken.
Den knallblå soffan heter Supersoft och är designad av Note Design Studio bara för att nämna något ur kollektionen

Artek visade upp nya stolen Rope Chair designad av ingen mindre franska designduon Bouroullec, en minst sagt annorlunda stol som sällan skådats förrut

Danska Carl Hansen & Søn var på plats och visade bland annat upp utemöbler från arkivet designade av ikoniske Børge Morgensen och tillverkad av FSC®-certifierad teak.
Enkelt men elegant för trädgård och uterum.

Mitab hade ju en monter helt i min smak eftersom just bubbelgumsrosa kulisser fanns på plats för att visa upp  bland annat senaste nytt i form av soffan och fåtöljen med runda mjuka former som heter Dapper och som fått sin design av Mattias Stenberg 

Fåtöljen ovan heter Ratio och är designad av Alexander Lervik för finska Adea.
Ja det verkar onekligen som det var en stol eller fåtölj med speciellt uttryck som var årets grej på mässan…och fåtöljen ingår även i utställningen Imaginations X 12 som går på Sven Harrys Museum just nu.

Ett långt bildsvep från danska  New Works som även de hade monter med rumslig framtoning signerad Lotta Agaton.
New Works har jag gillat sedan ett tag och på plats i deras monter fanns dels gamla favoriter som texten fina ”elefantfåtöljen” och nyheter i form av tex takpendlar och vaser av återvunnet material.
Lägg även märke till spillbitarna av marmor som dyns här och var… det är resterna som blir kvar när de gjuter lampfötterna till deras lampa Kizu, och om jag förstod det hela rätt så var det tanken att dessa bitar ska komma ut till försäljning.

Så avslutar jag med en bild från en liten monter med posters som jag faktiskt inte minns namnet på hahah men vill ta med bilden eftersom jag tyckte att det var så fint upphängt och att det visar lite av den kulörbild som råder.
Hoppas du gillade att att hänga med mig en tur runt om på mässan och vill du läsa alla inlägg från Stockholm Design Week så kika

Sit men inte minst vill jag tipsa dig om ett inlägg som också är från 2020 som speglar Design Week dvs set sker på stan och detta inlägget hittar du HÄR

Hoppas att du gillade min lilla tillbakablick och att du är sugen på att följa med på ett hörn under nästa vecka.

Tipsa mig gärna om det är något som jag inte får missa!!

Kram

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *