Senaste kökstrenden

av | jan 31, 2023 | Okategoriserade

Hej kompis!

Jag har ju en hel del bilder kvar att visa från Maison & Objet i Paris där vi var för ca en vecka sedan.
Ja, bla tänkte jag visa trender och lite favoriter som jag snappade upp på plats, en ganska färggrann och lekfull överblick kan jag utlova men det kommer senare.
Här i detta inlägget tänkte jag dock ”bara visa” lite bilder som är spot on de senaste kökstrenderna som vi sett komma sedan ett tag nu…

Ja, knappast någon har väl missat att kök med runda mjuka former och gärna valvformade detaljer, trendar just nu, och detta spanade jag in hos det belgiska företaget Timber Tailor som skräddarsyr kök och andra förvaringsmöbler till hemmet, ja man älskar ju när man kan få ett skräddarsytt koncept som sträcker sig från köket till hallen, garderober, dressingroom och badrum.
Just detta var deras specialitet, dock kanske bör tilläggas att de inte tog några små uppdrag om vi säger så…

Trendstilen ag beskriver ovan omnämns ofta som Modern Organic och innebär kök med organiska, runda, bulliga, skulpturala former och även inslag av oregelbundna former som går lite utanför ramen av ett ordinärt kök.

I deras monter såg jag även den vita trenden när det gäller kök, ja efter flera år där vi sett svart, grått och beige och även lite grönt ser vi nu att vita kök tas tillbaka in värmen. Gärna en mjukare vit än den kritvita  och därtill detaljer i tex mässing, trä och natursten.

Så snyggt och en massa välarbetade detaljer sätter stilen!

Så snyggt med eldstaden i köket och även väggen som avgränsar intill det andra rummet, och även golvet i själva montern var skapad av företaget i fråga.

Jag älskar som sagt när designen och den platsbyggda känslan löper genom hela hemmet, och det verkar ju Timber Tailor ha en utmärkt känsla för, ja vem skulle tacka nej till ett dressingroom lika ovan i bild?

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *