Stockholm Design Week

Hej!
Även om det inte är dagsaktuellt samt att jag redan avbetat en del i senaste nyhetslistan för v.36 så tänkte jag dela med mig av en smärre bildbomb som visar det som jag hann med under första dagen av Stockholm Design Week 2022.
En fullspäckad dag från morgon till sen kväll innan vi for vidare till Paris, jag spanade in nyheter, tendenser som visar var vinden blåser rent trendmässigt osv och de var en hel del att ta in minsann.
Ett av de tydligaste tecknen är nog att 60-70-talet knackar på och vill vara med igen både när det gäller form och färg, en rejäl hiss eller diss för många tänker jag.

Jag visar inte allt i kronologisk ordning kan jag nämna men ett av dagens besök gjorde jag hos Bemz i deras showroom centralt i Stockholm.
Bemz som gjort sig kända för deras överdrag och roliga förvandlingar som man kan göra med deras textilier, nya ben till soffor, decokuddar osv.
På plats i deras showroom fanns senaste kollektionen Grounded Heritage av 50% återvunnet material, en nyhet som fanns med redan på min nyhetslista för v.34
Jag älskar de klotformade benen som givetvis finns även i mer diskreta utföranden, men jag gillar ju grönt som du kanske vet…

Alldeles i närheten av Bemz showroom håller Modin Communication till i pampiga sekelskifteslokaler och där hade inga mindre än Dusty Deco hyrt in sig för deras utställning under designveckan.
Dusty Deco hade ju tidigare eget showroom/butik i Stockholm men sedan ett tag har de flyttat deras verksamhet till Mallorca istället, och ja det låter ju härligt inte sant?
Under designveckan presenterade de relanseringen  av Elias Svedberg soffa Paris som designades redan 1937 och här i bild tillsammans med deras senaste mattnyhet i form av ryamattan Chess.
Även stolen ALBA vid matbordet är en nyhet, en stol tillverkad av ek med klädd sits av boucle, och denna stolen är utvecklad/designad i samarbete med arkitektfirman Atelier Alba.

Det blev även ett stop hos Studio B3 som har ett gigantiskt showroom mitt  i stan där de visar ca 35 olika varumärkens produkter i jättefin miljö.
En riktigt smart idé för på så sätt kan man som varumärke ha ett litet showroom för display, möten osv mitt i smeten där allt händer utan att behöva ha en egen kostsam lokal. Samverkan med andra varumärken kan alltid vara bra och toppen för alla inredare, arkitekter osv att smita in där för inspiration, material lån osv.
Här spanade jag in nyheter hos Bruno Mathsson, SMD, Byarums Bruk, Konsthantverk mfl ch hittade även Höganäs Kakel för lite personlig inspiration till vår hall hemma i Torekov.

Bruno Mathssons produkter i modern tappning/inramning och ja dessa klassissa och tidlösa möbler går aldrig ur tiden och ser man dem så här i ljusa textiler och med detaljer i tiden så får de ju en lite annan look.

Rött i alla dess nyanser från orange/rostrött till poppig signalröd fanns det i nästan varje utställning under Stockholm Design Week som jag besökte.
Här ser vi de röda stolarna från Lundbergs Möbler samt bordet från Karl Andersson & Söner , taklampan från Konsthantverk och allt blir fint tillsammans tycker jag.

Konsthantverk är ett av de 35 varumärkena som finns på plats Hos Studio B3 och senaste nytt från dem är bla belysningsserien HK100 designad av Sami Kallio

Nyheten Kolonn formgivna av Jesper Ståhl

Underbara anrika Byarums Bruk, jag personligen älskar deras produkter och kanske produkterna som är formgivna av nyss avlidna Signe Persson-Melin lite extra, ja Sigill och Gråsippa får gärna flytta in hos mig.
I samband med Stockholm Design Week lanserade de deras nyaste planeringskärl Kolonn desigande av Jesper Ståhl, en familj lekfulla växtkärl som inspirerats av antikens kolonner.

Hos Höganäs Kalel fick jag fina idéer till hur vi ska göra ett litet ingångsparti i hallen hemma hos Torekov.
dessutom fanns det ett moodbord framlagt som visar färgerna som dominerar på ena flanken nu i höst medan mera poppiga signalkulörer finns på den andra.

Ett av dagens många stopp gjordes hos Johansons Design Studio för att spana in bla The Poodle  en stolserie formgiven av Anna Herrmann och Alexander Lervik i projektet PLUS1, ett projekt som Alexander står bakom och initierade efter utställningen Female Traces (2019) på Möbeldesignmuseet.
På plats fans även den nya lampan Ori designad Ori designad av @alexanderlervikstudiogallerie för nystartade @nooncolour

Nytt skåp formgivet av Thomas Sandell är är ett av de tre intarsia skåpen jag gör tillsammans med det bästa av hantverkskunnande vi har i landet @fadrikx och @kfksnickeri . Alla tre får unika mönster och detta är det första .

Den officiella huvudutställningen för Stockholm Design Week fanns på plats på NK med en  stor trend/tendensutställning på plan 3 inne i varuhuset samt en lite mindre utställning i ljusgården där alster av Jonas Bohlin och nylanserade varumärket Ingridsdotter.
Utställningen på plan 3 med namnet Moving Forward som jag fångat på bild här ovan  tar fokus mot tidens tendenser både i form och färgsättning samt småskaliga skandinaviska designnyheter.
Utställningen är kurerad av det norska stjärnstylistduon @kraakvikdorazio och Hanna Nova Beatrice och väggkulörer osv i samarbete med @jotunlady

Mot kvällen var det dags för ett besök hos Svenskt Tenn för premiärvisning av den nya kollektionen Frankly Yours i samarbete med India Mahadavi, en kollektion som jag berättade om HÄR

En fin och färgsprakande utställning där både produkter som finnits sedan länge och de nya formgivna av India Mahdavi fanns på plats i det tygstaperade rummet ut mot Strandvägen.

Kvällen avslutades med den stora öppningsfesten på NK och ja alla var där och minglade, drack bubbel osv

Hoppas att du gillade min lilla rundtur med det som jag hann med under första dagen av Stockholm Design Week 2022 och vill du se rörliga bilder osv så hittar du allt samlat om du kikar HÄR

Ha en fin tisdag!

 

1 reaktion på “Stockholm Design Week”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.