SDW2020 -En liten trendspaning i gult!

av | feb 7, 2020 | Stockholm Design Week 2020, Trendspanat

Fredag och jag är hemma igen efter en hektiskt men rolig designvecka i huvustaden, där nyheterna från framförallt svenska designers och designföretag har visats upp på löpande band.
Mycket nytt att ta del av och jag har ju redan visat en del från måndagens olika press-event, och nu tänkte jag fortsätt med min rapportering från själva mässan där jag spenderade både tisdagen och onsdagen.
Man kanske ska tillägga att i Stockholm ser man inge nya trender födas direkt, utan snarare pågående sådana och det är ju inget fel med det, men ska man blicka lite längre fram så får man bege sig till mässorna i Paris och Milano nu lite längre fram i vår….

Så.

Oavsett vad trenderna säger om trendkulörer som tex Classic Blue som ropats ut som Colour of the Year of av färginstitutet Pantone så fanns det även otroligt mycket gula nyanser runt om i mässhallarna. Ett alldees lysande exempel på detta var den stora montern signerad Swedese.
En monter som ritats, färgsats och stylats av Tina Hellberg,  och där prunkande vårrabatter tog plats för att förgylla det hela.

Swedese lanserade bland annat en ny kollektion med accessoarer och största stjärnan bland dessa var oavgjort vaserna i matt keramik med strukturmönster designade av Anna Elzer Oscarsson.

Så fina!

Close Up på vasen som bär namnet Anna precis som dess formgivare, och vasen tillverkas här i Sverige av Porslinfabriken i Lidköping

Får man locka med soffa i gult?

Just gult är nog en kulör som man antingen gillar eller inte alls…

Strax mittemot Swedese huserade sofftillverkaren Eilersen och även os dem var det gult i olika nyanser som regerade.

Gult på tapeten även hos Little Phant…

Och gula nyanser bland hängarna där Astrid visade upp deras textiler av olika slag

Så snabbt vidare till Kartell som visade upp en ny soffa designad av Piero Lissoni klädd i gul textil….

Och även marmorbord med inslag av lite gult samt de små inredningsdetaljerna i form av små glaskupor som du ser här ovan…

Gula krukor som denna från Isadeco 

Du som tycker att det är trist med torkade (läs döda) växter när det finns levande sådana kan ha förtröstan, sådana syntes det nämligen inte en tillstymmelse av på mässan men desto mer av de friska levande vårbuketter istället.

Även Magis satsade på gult i deras monter och visade bland annat upp fåtöljen Pina Lounge med textilklädda gula dynor

Gult och grönt hos Fatboy som numera även har ”riktiga utemöbler i deras sortiment..

Massproductions var på plats inne i A-Hallen och hade med sig den nya prisbelönta kollektionen Roadie med tex bänken av stål och och stolen med stoppad sits och ryggstöd som du ser här ovan.
Kollektionens produkter går att få i tre olika kulörer och givetvis är en av dess gult!

Avslutningsvis vill jag visa några bilder av årets upplaga av designbaren som i år hade skapats i samarbete med designern  Fredik Paulsen som skördat flera stora framgångar nu nyligen.
Han utsågs ju i veckan till Årets Inspiratör vid Elle Deco Awards 2020 och i förra veckan fick han mottaga priset Designer of the Year vid RUM Galan.

En färgsprakande och lekfull bar och restaurang som återfinns inne i Victoria-hallen, en plats dit designbaren flyttats till sedan något år efter att tidigare ha funnits i slutet av C-hallen.
En flytt som jag tycker är till det sämre då det är oerhört mörkt och trist där inne och jag tror att många missar denna helt.

Även här fanns det inslag av gult och även andra sprakande kulörer och detta om något är ett tecken på att det kommer att komma mycket färg och vågade färgkombinationer framöver.

 

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *