SDW2020 Guest of Honour-utställningen

av | feb 6, 2020 | Stockholm Design Week 2020

Så var det dags att börja visa Dig lite av det som jag spanat in under veckan förutom det som jag redan visat från pressvisningarna inne i stan, och vi tar det från början ute på själva mässan Stockholm Furniture Fair 2020.
På entrétorget huserade i vanlig ordning årets hedersgäster och i år var det den indisk-brittiska duon Doshi Levien som förärade denna ytan med deras design.
Utställningen, som enligt deras egen beskrivning var en abstrakt version av deras studio där de ville ge besökarna en inblick i deras arbetsprocess som handlar om såväl arkitektur och konstruktion som enskilda objekts form och färg.

Pep på att kliva in och ta del av utställningen!

Jag har sedan flera år tillbaka valt att inleda mitt besök på Stockholm Furniture Fair med att spendera en lång stund inne i Guest of Honour utställningen innan jag beger mig ut i mässhallarna.
En stunds inspiration av det mer lågmälda och tilltalade sättet än det som jag upplever när det gäller mässmonterplöjande.
Ja just mässor I alla dess form både här i Sverige och internationella sådana har jag besökt och tagit del av under ca 10 år och har faktiskt börjat känna att formatet inte tilltalar mig så himla mycket.
Tiderna ändras och vi med dem, och jag tycker att idag 2020 finns det betydligt bättre sätt att uppleva olika varumärken och deras nyheter…

På plats i utställningen  fanns deras alster för välkända designvarumärken som Moroso, Kettal, B&B Italia mfl, men också skisser och ritningar för att beskriva själva designprocessen från idé till färdig produkt.
Ovan ser vi flera av armaturerna som ingår i kollektionen Earth to Sky.

Trendalert!

Välvda former både när det gäller arkitektur, inredningsdetaljer och möbler syns överallt just nu och så även här i utformningen av själva ”huset” som utställningen var inrymd inuti i.
Även färgkombinationer som beige, pudriga och brända nyanser i kombination med blått fanns genomgående i utställningen och runt om i flera av montrarna på mässan.

Lekfull väggarmatur med flera ljuskällor som ser ut som små blommor och även denna ingår i kolllektionen Earth to Sky.

 Doshi Levien i egen hög person var på plats i utställningen under den första dagen och ställde snällt upp på bild när jag frågade.
Riktiga proffs dessutom som intog en pose som om de inte gjorde något annat än just detta om dagarna.

Fastnade även själv på bild sittandes i fåtöljen som ingår i utomhuskollektionen Bay för B&B Italia, och helt klädd i svart som så ofta förr.
Mycket hållbarhetstänk i denna outfit dessutom då samtliga plagg är favoriter från förr hahaha…

Fina stolen Cala för Kettal, som en modern version av den traditionella pågågelfåtöljen.

Hoppas du tyckte det var kul att ta del av utställningen från min synvinkel, och skulle du vilja ta del av den på plats på mässan så är det öppet för allmänheten på lördag.

Ha en fin dag!

1 kommentar

  1. Inredningshjälpen » Inredningsnyheterna v.44/ 2020

    […] upplagan av Guest of Honour-utställningen i entréhallen som 2020 var signerad designduon  Doshi Levien  som jag fångade på bild i själva […]

    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *