Sveriges bästa pizza…

av | jul 18, 2021 | Mat

Hej söndag, hoppas att du har det fint hos dig?

Den senaste tiden har jag ju tipsat om en hel radda med favoritrestauranger när det gäller pizza alá Napolitana Style, ja sån där italiensk pizza med tjock degkant ytterst och supertunn botten innanför där italienska delikatesser samsa på bästa vis.
Långt i från den den vanliga pizzan som finns hos balkanpizzeriorna  med pizzasallad osv och väldigt värt att betala lite extra för
Jag har som sagt redan tipsat om Mölle Krukmakeri  och Örum 119 på Österlen, Yakans i Torekov och även Mastio på Limhamn, och här kommer ännu ett tips.
Samtliga med magiskt goda napolitanska pizzor lika ovan i bild och dessutom ljuvliga uteserveringar!

Idag blir det ännu ett pizza-tips och denna gången från Lilla Napoli i Falkenberg som vi hade vägarna förbi när vi skulle köra och hämta lille Agathon nu i veckan.
Ett stopp som blev väldig uppskattat av både min man och hundarna som fick små smakbitar bröd de med…

Restaurang är kanske lite väl att ta i i detta fallet, snarare pizzakiosk, men pizzorna hos Lilla Napoli i Falkenberg är berömda i hela Sverige och klassas som en av de bästa i vårt avlånga land.
Hit vallfärdar folk för att ta del av de berömda pizzorna och vill man få plats så måste man vara ute i god tid och boka sin deg i förväg.
Ett lite annorlunda sätt att beställa, man beställer nämligen antal degar samt vilken tid pizzorna ska vara klara, och sen kan man helt enkelt vara på plats 15 min före för att beställa vilken typ av pizza man vill ha. Sen slår man sig ner på den enkla uteserveringen eller i tältet bredvid bodarna och betalar via Swish.

Beställde även in ett fat med goda blandade oliver, ett helt fat för 25 kr och även pizzorna som var förhållandevis stora kostade samtliga sorter 95 kr styck. Pizzorna från de övriga pizzeriorna som jag nämnde tidigare ligger runt 150 kr så det var väldigt prisvärt minst sagt.

Vi testade två varianter, en med speck och rödlök samt en med champinjoner och vitlök och både var på vit botten och väldigt goda, ja själva botten var helt magisk bara den och ibland den bästa jag ätit.

Lilla Napoli har även gett utan en alldeles egen pizzabok som jag köpte med mig hem och det finns även en web-shop där boken samt annat som pizza-entusiaster kan tänkas vilja köpa för att lyckas med pizzabakandet hemmavid.

Som sagt, väldigt goda pizzor i enklaste tänkbara miljö men superbra service av all de som arbetade där så ännu en gång gällde devisen att ”inte dömma hunden efter håren…”

Ha en fortsatt fin söndag!

1 kommentar

  1. Inredningshjälpen » Dagens julklappstips 13 december

    […] tipsade ju om mina pizza-favoriter i inlägget HÄR men det är ju inte alltid man har tid eller ork att ta sig iväg och då är det bra att kunna […]

    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *