Mastio

av | jul 9, 2021 | Okategoriserade

Hej fredag och idag en tur till Malmö av lite olika skäl, och faktiskt var det behövligt mitt i alltihopa att unna sig lite comfort food av allra bästa sorten.
Så därför styrde vi kosan till Limhamn och Dragörkajen där ingen mindre än Mastio  finns sedan några år.
En pizzeria med galet goda napolitanska pizzor och lite annat italienskt plock som drivs av Sandra Mastio som vann Sveriges Mästerkock för några år sedan.
Sandra och jag jobbade btw på samma mäklarkontor under ca 1 år, men det var mer än 10 år sedan…

Idag är vädret lite sämre här hos oss med mulet och lite regn fast ändå varmt, men vi satte oss på uteserveringen under ett parasoll eftersom Affe & August var med.
Galet nog var detta vårt första besök hos Mastio , men eftersom jag följt Sandras framgångar med restaurangen via Instagram så var det inte svårt att välja från menyn!
Vi tog givetvis in goda färska oliver som är krispiga och inte sådär mjuka och geggiga av olja, samt parmesanost lagrad i ca 30 mån.

Också stjärnan i sällskapet, hantverkspizzan Maggan med galet god deg, mozzarella, mustig tomatsås och färsk basilika. Som tillägg kan man beställa färsk italiensk chark som kommer på ett fat bredvid.
Galet gott!
Jag älskar den charmiga stilen med vintageporslin i olika stilar som är lite nött och använt, pizzabrickan av trä osv och dessutom kan jag tänka mig att uteserveringen är magiskt mysig en varm och solig sommarkväll.

Måste även tillägga att jag dessutom är mycket imponerad över Sandras resa där hon vågade följa sin dröm där hon först sökte till Sveriges Mästerkock och vann, avslutade  sitt vanliga inrutade kontorsliv och öppnade egen restaurang som blivit en framgångssaga, varit med i olika TV-program osv.
Hatten av för galet god pizza, och även för Sandra som är en grym tjej!

Kram

 

2 Kommentarer

  1. Inredningshjälpen » Mitt bästa pizzatips!

    […] Har du nära till Mölle Krukmakeri  eller Örum 119 på Österlen, Yakans i Torekov eller Mastio på Limhamn, så boka bord och bege dig dit pronto. Magiskt goda napolitanska pizzor lika ovan i […]

    Svara
  2. Sandra Mastio Restaurang Logga In ❤️ {2023} – Sweden Logga In

    […] Mastio – Inredningshjälpen […]

    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *