Yakan’s Torekov

av | jun 27, 2021 | Okategoriserade

Igår spenderade vi några timmar ute i Torekov dit vi ofta beger oss då det ligger endast 15 min från Båstad och den sötaste lilla byn på Bjäre förutom Båstad.
Väl där promenerade vi vår vanliga runda och njöt av det hyfsat fina vädret, tog ett bad i havet som var hela 22°, och det är alltid varmare i vattnet i Torekov än i Båstad på något underligt sätt.

När promenad och bad var avklarat var det dags för en sen lunch hos nyöppnande Yakan’s som ligger mitt i byn mittemot G.Swensons som är en favorit sedan många år, och helt omöjligt att missa när man väl är där.

Bakom satsningen står två familjer i Torekov som tillsammans bestämt sig för att skapa något nytt i byn, ja en plats för alla att mötas på.
Detta är en fin fortsättning på samarbetet med Torekovs Pizzeria som för några år sedan fick en rejäl ansiktslyftning med hjälp av kläddesignern och fotografen Johan Lindeberg, och denna gången är även hans syster Catharina Lindeberg-Bernhardsson med i samarbetet med Yakan Selim som även driver nyss nämnda pizzeria som blivit som byns lilla kvarterskrog.

Yakan’s som huserar i samma lokaler och med  fin uteservering både mot torget och mot hamnen som tidigare Hazienda fanns i, serverar mat med vedungsbakad pizza i fokus men även rätter med influencer från det kurdiska köket som är den mat Yakan själv växt upp med.
Ett annat fint samarbete som uppstått är att konstnären Emma Bernhard som är Catharinas dotter gjort restaurangens logo.

Vi delade på en pizza samt en Tabbouleh som båda var jättegoda så jag kan varmt rekommendera ett stopp där om du har vägarna till Torekov i sommar.
Vi har blivit något av ”pizza hunters” den senaste tiden hahaha, vet inte var det kommer ifrån längtan till Italien månne?
Vi har ju nyligen ätit pizza i Mölle och på Österlen och nästa gång hade vi tänkt testa ett omtalat ställe i Falkenberg…

Ha en fortsatt fin söndag!

1 kommentar

  1. Inredningshjälpen » Mitt bästa pizzatips!

    […] Har du nära till Mölle Krukmakeri  eller Örum 119 på Österlen, Yakans i Torekov eller Mastio på Limhamn, så boka bord och bege dig dit pronto. Magiskt goda napolitanska pizzor […]

    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *