Inredningsnyheterna v.04 /2019

av | jan 26, 2019 | Veckans Inredningsnyheter

Så var det åter dags för veckans lista med inredningsnyheter en lista med en hel drös nyheter som snappats upp både från hemmaplan och pressvisningar i Stockholm, pressmeddelande i en mailbox som går på högvarv just nu, och inte minst från Maison & Objet 2019 som jag besökte nu i veckan.
Bästa att köra ihåg direkt det är mycket som ska hinnas med!

I veckan var det dags för Kvänum att premiärvisa deras nya kökskoncept som de gör i nära samarbete med inredningsdesignern  Louise Liljenkrantz vårens stora nyhet hos Kvänum som även kommer att visas upp under Stockholm Design Week 2019 som startar den 4 februari.
Ett kök av massiv ek där nordisk hantverkstradition och gedigna materialval möter minimalistiska japanska influenser, och som sagt ännu ett tydligt tecken på ekens stora återkomst i våra hem!

Se fler bilder HÄR.

Beslag Design presenterar nu i vår en ny serie i gjutjärn genom det danska designbolaget Furnipart ett helt nytt material för dessa produkter hos Beslag Design
Serien består av två handtag och en knopp, designade av Hans Sandgren Jakobsen och Jakob Kamper.
Produkterna kommer att visas under Stockholm Design Week som startar den 4 februari.

På plats i Paris spanade jag in den nya varianten av designlampan Pipistrello med champagnefärgad fot en variant som går under betäckningen Pipistrello Satiné -läs mer HÄR

Och här ovan ännu en ny kollektion som jag spanade in i Paris under Maison & Objet nämligen senaste nytt från brittiska Tom Dixon .
Fina textilier och inredningsdetaljer med det där lilla extra.
Det marmorerade, geometrisk uttrycket som ljusstakarna, boxarna och bokstöden i serien SWIRL har är supertrendig just nu och syntes överallt i Paris denna nyhet dyker upp i butik i maj 2019.

På plats i Paris var även danska Tine K Home för att visa upp vårkollektionen 2019 som jag visat via fina pressbilder HÄR för ett tag sedan.

På plats i montern spanade jag in de nya plaggen i Home Ware kollektionen, trendsäkra textilier med blommönster och tofsar samt inte minst keramik med marmorerat mönster (Trendalert!)

Holländska designvarumärket Strax var också på plats och visade bland annat upp nya stolen Passe-partout designad av Vincent Van Duysen, skulptural keramik och inte minst den nya krukorna tillverkade av papier mache.

Italienska Gervasoni  är ju ett av mina personliga designvarumärken och de visade upp nya möbler och belysning signerade Paola Navone och deras nya möbler för utomhusbruk.
Den svarta stolen med knubbiga ben och håll ryggen heter Carve och är såklart designad av Paola Navone det syns ju på stilen!

Bland de svenska utställarna på plats i Paris fastade jag lite extra för Lintex monter som var stylad av Lotta Agaton Interiors och i detta fallet mera specifikt av stylisten Pella Hedeby!

Mera svenskt från mässan i form av Eldvarm med fina produkter till din eldstad designade av Emma Olbers! Nytt hos dem är den fina förvaringsbänken för vedträn!

…också spanade jag in senaste nytt hos Himla såklart, men det har jag ju redan visat i inlägget som du hittar HÄR

Sist men inte minst från Maison & Objet vill jag visa den nya kollektionen Light Now från Pulpo vars produkter jag gillar riktigt mycket.
Ny fin belysning med skulptural form med bla Bent och Stellar signerade Sebastian Herkner och även inredningsdetaljer på samma tema.
Trendalert! Inred ditt hem med vaser och detaljer som ser ut som om du själv gjort dem på kvällskursen….

Montana lanserar nu i vår den första stoldesignen av Verner Panton,  Panton One formgiven år 1955,  med ett nytt utseende  med handvävda papperssträngar i färgerna Black,  Nature  samt i en nya färger.
Papperssträngen ger stolen ett nytt utseende och känsla och möjliggör intressanta kombinationer av material. Nytt är även ramen i krom som finns tillgänglig nu.

Senaste nytt från danska Kristina Dam bjuder på japanska influenser och skulptural form både när det gäller möbler inredningsdetaljer och produkter till det dukade bordet, se nyheterna HÄR eller live på Stockholm Furniture Fair 2019 inom kort.


I veckan presenterade Kosta Boda deras limiterade glasobjekt, vasen Ratio formgiven av konstnären Mårten Medbo, som tagits fram exklusivt för Svenskt Tenn, och det var även där som pressvisningen hölls nu i veckan.
Den exklusiva vasen är slipad på ett okonventionellt sätt med en diamantsåg en unik tillverkningsmetod som ger produkten ett levande uttryck.
Förutom svart mittkärna finns även en varit med blå eller röd dito.

Engblad & Co lanserar det ikoniska mönstret Dancing Crane, designat av Emma von Brömssen i tre nya färgställningar som ger tapeten ett elegant uttryck som skapar en stilsäker och balanserad helhet i hemmet.
Tranorna finns i guldskimmer på grå botten, vita, grå och silvriga tranor mot en varm grå botten och till sist dansande tranor i vitt, grått och blått mot en lyxigt skimrande mörkblå botten och denna special edition kommer ut i butik i slutet av januari.

Och ännu en tapetnyhet i form av kollektionen Linen som lanseras av Boråstapeter
Linen är en kollektion med enfärgade tapeter med en genomgående linnestruktur som ger rummet ett stilla skimmer och en mjuk, textil känsla oc denna kollektion innehåller 36 olika nyanser att välja mellan HÄR.

Marrakech Design lanserar nytt designsamarbete och presenterar Foldoch Eternal Pathssignerade desigern Charlotte von der Lancken som har har tagit fram två nya kollektioner med namnen Fold och Eternal Paths med grafiska mönster för Marrakech Design.
Inspirationen har hämtats från cementmaterialets egenskaper som ger lång livslängd och förmågan att bli vackrare över tid.

IKEA skickade ut ett pressmeddelande med deras utemöbler och inredningsdetaljer för en härligt utomhusliv Sommaren 2019
Vill du se mer från denna kollektion som även innehåller en hel rad färgglada nyheter kan du kika HÄR

Den här veckan har jag inte hunnit lägga upp något Hemnet-span här hos mig men vill istället passa på och visa ett nytt hotell i min smak som slår upp portarna i Stockholm i februari.

Hotellet heter heter The Sparrow och drivs av samma hotellgrupp där Grand Hotel ingår och hotellets bistro/restaurang kommer att vara i regi av min absoluta favoritkock Mathias Dahlgren. Whats not to like?

*Bilderna från Maison & Objet 2019 är tagna av mig/ Inredningshjälpen medan övriga bilder i inlägget är pressbilder från respektive företag som omnämns i inlägget.

1 kommentar

  1. Inredningshjälpen » String Blush 2019

    […] tagit bilderna. Älskar btw krukorna av papier mache som ju är en nyhet hos Serax som jag visade HÄR […]

    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *