Inredningsnyheterna v.49

av | dec 9, 2023 | Uncategorized


Hej!
Vad glad jag är att just Du kikar in här hos mig idag, förhoppningsvis är du lika pep som jag att ta del av veckans nyhetslista för den gångna veckan, vecka 49 i ordningen minsann.
Med det sagt förstår man ju att antalet veckor som återstår av 2023 börjar ta slut, imorgon vankas det Nobelprisutdelning i Stockholm följt av en storstilad Blå Hallen i Stadshuset.
En plats som jag fick möjlighet att uppleva tidigare i år nästan på samma sätt, ett minne för livet helt klart och hoppas på en repris nästa år.

Som jag berättat tidigare här i nyhetslistan så firar Svenssons 125 år av design under 2023, i samband med detta hyllar de hantverket, formgivare och designklassiker genom att lansera 12 unika jubileumsutgåvor, en för varje månad.
Årets sista utgåva är en hylla från ikoniska String, hyllan kommer i ett nytt utförande i rökt ek med kromade gavlar, en tidlös klassiker som finns exklusivt hos Svenssons.
Läs mer om hyllan HÄR


Näst på tur har vi ett riktigt Moodbord med öppen display för allt man kan tänkas vilja visa upp, en möbel för butiker, restauranger osv men även för hemmabruk tänker jag, tex i en walk-in-closet eller för den som samlar på något smått osv.
En möbel som designats av den Göteborgsbaserade inredningsstudion Modesty Concept som använt denna i deras egen verksamhet i flera år.
Moodbord tillverkas av laminerat furuträ och går att få i en rad olika storlekar och kulörer och  tillverkas av Blå Station.

Ovan ser vi The Wire Lamp, en ikonisk designlampa formgiven av Verner Panton år 1972, en lampa som älskats av många sedan den släppte på 70-talet och så ännu i dag.
Nu kommer lampan via Verpan i ett lite mindre utförande, en perfekt lampa att placera te på sängbordet eller på skrivbordet

För första gången någonsin har konstnären Andrés Reisinger gjort en fysisk konstinstallation i  Miami Design District med hjälp av ett stort rosa textilskynke som han draperat över en vägg.
Andrés Reisinger har ju gjort sig känd för hans digitala takeovers av kända byggnader och miljöer runt om i hela världen, men detta var något helt nytt som fått stor uppmärksamhet bland annat av Per Olav Sölvberg

Den 16 januari öppnar Formex Nordens viktigaste mötesplats för inredningsdesign upp portarna för vår upplagan av mässan/mötesplatsen för inköp och inspiration. Där visar utvalda formgivare upp deras produkter i Formex Design Talents-området, och en av formgivarna utses till vinnare i ”Best in Show”, en utmärkelsen som går till den formgivare som utmärker sig extra genom idé, form och presentation och offentliggörs på öppningsdagen.
Läs allt om årets utvalda talanger HÄR

Spana in den den nya magasin-satsningen Scenery av Simon Bøcker Mørch, ett magasin som ska som ska mixa mode, inredning och trädgård. Första numret släpptes nyligen  nu i november.
Tipstack till Frida

Det finska design-varumärket Vaarnii relanserar The Hans Pendant XL , en armatur som ursprungligen designades av Hans-Agne Jakobsson under 60-talet, och som nu tas upp till produktion i Finland.
En takpendel som känns signifikativ med Hans-Agne Jakobsson designfilosofi under hans verksamhetstid.
Med ännu softare ljus, finare furustruktur och 70 cm vid är Hans Pendant XL en lampa som väcker uppmärksamhet där den placeras.

Grönskande landskap i målerisk karaktär står i fokus när Rebel Walls presenterar deras nya tapetkollektion Scenic Landscapes. Kollektionen fångar naturens skönhet och innehåller en mängd olika mönster, från fridfulla skogar och böljande kullar till lyxiga palmer, färgen grön dominerar och ackompanjeras av mjuka, jordnära färger i både varma och kalla nyanser.
Alla tapeter hos Rebel Walls trycks on demand med kundens unika mått och Scenic Landscapes är inget undantag när kollektionen med 25 designs i 53 olika varianter lanseras den 15 februari 2024,
Foto & Styling: Isabelle N Wedin & Sofie Wiking

Swedese har nyligen relanserat Yngve Ekströms sidobord Palette som formgavs år 1953,  i fler färgställningar och materialkombinationer än tidigare.
Små nätta bord med oregelbunden form som är fina dels som ett ensamt bord, men också i kombination med två eller flera bord tillsammans.


Layered´s  nya ullmatta Chess som vi ser här ovan kommer med ett rutmönster som känns lika klassiskt som nutida. Handgjord, slitstark och passar lika bra under matbordet som soffbordet eller sängen och tillgänglig i fyra olika färger.
Mattan är handvävd i 100% nyzeeländsk ull och är både mjuk och slittålig.

Nu i veckan damp det ner ett pressmeddelande från IKEA som ville flagga för deras nyheter som dyker upp i de blågula varuhusen  från norr till söder i januari 2024.
Vi ser tex skåpet MOSSJÖN med rillade glasdörrar där ljuset kan strila in och öppna hyllor för dekorativa korgar, HERRÅKRA en fåtölj med djärv, uttrycksfull form med lätt vinklade ben samt  fina slätvävda mattan TELGRAFLINJE  mm
Säljstart Januari 2024 på IKEA.se och i alla svenska IKEA varuhus.

Sist ut i veckans lista vill jag tipsa dig om ett nytt kommande  boutiquehotell som börjar ta form i Vasastaden i Stockholm
Det nya boutiquehotellet som slår upp portarna tidig höst 2024 är centralt beläget vid Tegnérlunden i Stockholm, har fått namnet Villa Dahlia,  ett systerhotell till Hotel Diplomat och Villa Dagmar.
Arkitekten Per Öberg färdigställer hotellet, ett exklusivt familjärt hotell med Tegnérlunden som närmaste granne.
Det nya chica boutiquehotellet, som ska föra tankarna till 20- och 30-talets Milano, blir en stämningsfull internationell mötesplats för såväl gäster som närboende, spännande!

*samtliga bilder i detta inlägget är pressbilder från de respektie företag som omnämns i texterna oan om inget annat anges.

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *