En kudde som gör skillnad

av | dec 8, 2023 | Uncategorized


Hej!
Idag kikar jag in mitt i fredagsmyset skulle man kunna säga, eller nu har väl förresten fredagsmyset bytts ut mot julmys hos de allra flesta?
Ja, är det något som julen ger så är det väl inbjudan till mysiga stunder alla dagar i veckan?
Den mörk årstiden med noll ljusa timmar somliga dagar är förvisso mysigt men visst sjutton blir man lite mossig och slö på kuppen, så känner iallafall jag, inte helt lätt att locka med sig själv på en rask promenad när det är beckmörkt ute och varmt och mysigt inomhus…

Denna helgen är helt utan planer vilket är ganska så skönt, men om jg känner mig själv rätt som kommer j säkert på några olika små projekt att dra igång eller någon loppis att besöka. Förra helgen var vi en sväng till Salthallarna i Höganäs och besökte även julskyltningen nere i själva centrum där det fanns en del butiker som hade öppet osv.
På salthallarna fanns det förutom de vanliga butikerna några små pop-ups som är där tillfälligt nu under veckorna fram till jul….

En av dessa pop-ups var Annie’s Atelje och det var av henne som jag köpte den nya fina kudden som nu har tagit plats hemma i soffhörnet hos oss. En kudde sydd av vintagetyger från bla Liberty och som sen fått en innerkudde av dun.
En sån himla fin kudde med gediget hantverk och där dessutom hela beloppet skänks till Läkare utan Gränser. En organisation som gör stor skillnad i dessa tider av krig i både Ukraina och i Israel/Palestina.
En kudde med stort  mervärde med andra ord. Annié Atelje som har sin pop-up i samarbete med Happy Fleurs finns på plats även denna helgen så ta dig gärna dit om du har möjlighet.

Julen i dess enkelhet, en halt vanlig hög cylindervas med ett knippe med tall av den sidenlena mjuka sorten, mer än så behövs egentligen inte för att skapa lite härlig julfeeling.

Kudden som har måttet 60×60 har en fram och en baksida där den ena sidan är grön med en svag rosa rand medan den andra är sydd med lappteknik.
Så himla fin och älskar det småblommiga tyget som jag tror kommer från Liberty.
Vad Agathon tycker om kudden är oklart men visst ser han lite sur ut idag?

Med detta sagt önskar jag dig en fin och julig helg, njut av stilla lugn och att du faktiskt har möjligheten att skapa julmys och kan njuta av detta.

Stor Kram

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *