Så kom första advent….

av | dec 3, 2023 | Uncategorized

Gokväll i stugan, vad glad jag blir att du kommer på besök.
Så kom då äntligen första advent, dagen som många längtat efter, ja nu börjar ju nedräkningen inför julen på riktigt.
Dags att tända första ljuset i adventsljusstaken, lyssna på julmusik och dricka glögg utan att känna att det är på tok för tidigt.
Att vi dagen till ära dessutom vaknade upp till krispigt vinterväder, gör ju inte vinteridyllen ett dugg sämre..

Första ljuset tänt och julkronan över bordet har kommit på plats!

Kannan med tallris är ett litet kärt loppisfynd som jag bara älskar i all dess enkelhet och extra fin nu till julen med den gröna randen.

Årets adventsljusstake hemma hos oss!
Hade först ingen aning om vilken ljusstake som skulle få agera adventsljusstake hemma hos i år, jag brukar nämligen skifta från år till år.
Min man var först väldigt missmodig och mumlade om att det nog inte skulle bli något adventsljus att tända, men tji fick han.
Årets adventsljusstake är en kandelaber av jättefin gedigen mässing om jag fyndat på Röda Korset Secondhand för 200 kr.
Egentligen är ju denna för fem ljus men jag tog bort ljushållaren i mitten och placerade en ängel från Svensk Tenn där och även hängaren, kulorna och de mindre änglarna kommer från Svenskt Tenn.
Om jag får säga det själv så är detta en av de absolut finaste adventsljusstakarna som jag någons haft i min ägo, så himla glad för denna och dessutom gick de 200 kr till ett gott ändamål.

Ser du min mobil där i bakgrunden, ja allt behöver ju inte vara helt perfekt right?

Vita hyacinter i en gammal soppterriné som även denna är ett loppisfynd

Idag har vi varit på skyltsöndag i Höganäs och i Salthallarna, riktigt mysigt och krispigt vintervitt, ja när hade vi en sådan fin skyltsöndag här i södra Sverige senast.
I Salthallarna köpte jag förutom lussebullar hos Juni Bageri en jättefin kudde sydd av en kvinnlig eldsjäl som fanns på plats med en pop-up med egen sydda kuddar och plädar av jättefina textilier.  Hela avkastningen av de som såldes skänks till Läkare utan Gränser, så det kändes som dagens bästa köp, och jag lovar att visa kudden senare.

Kram

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *