Mina bästa inredningstips!

av | okt 3, 2023 | Okategoriserade

*inlägget innehåller annonslänkar*

Hej fina bloggvän, hoppas att du har det fint och fått en bra start på den nya veckan. 
Jag får ofta frågor kring mina bästa inredningstips rent generellt eller mera specifikt, så klart, och det tänkte att jag sammanfattar i detta inlägget.
Mitt allra bästa inredningstips att utgå ifrån som egentligen mer är en grundfilosofi snararae än ett tips, är att utgå ifrån en lugn och neutral bas och sen inreda efter det med naturlig grönska och en eller två accentkulörer genomgående.
Gör man så är det alltid lätt att byta accenter efter hand som årstider,trender eller humöret skiftar.
Med en neutral bas tänker jag mig antigen vitt+ek eller annat träslag vilket är vanligt i många skandinaviska hem eller kanske grafiskt vitt + svart eller den lite mjukare varianten beige + vitt som är väldigt trendigt
Med en sådan bas finns det fritt spelutrymme för lite mönster eller accenter om man så vill.

Min egen inredningsstil är lite svår att placera i något specifikt fack tror jag, men personlig och en smula konservativ skulle jag nog vilja påstå….
Det är mer som en mix av olika stilar som jag gillar, och med design som jag förälskar mig i och vet att jag kommer att tycka om länge.
Långsiktighet och få förändringar på det stora hela, medan inredningsdetaljer och accentkulörer skiftar när andan faller på.
Kända inslag i mitt hem båd här i Torekov och hemma i stan är inredningsdetaljer och textilier från Svenskt Tenn, danska designklassiker som Egget och 7:an stolar, designbordet Gray från Gervasoni, förvaringsmoduler från Montana och belysning med allt i från antika kristallkronor till moderna designlampor från Flos. Spana in fina lampor från Flos på kampanj just nu HÄR

Mattan i mitt vardagsrum hittar du HÄR, stolen vid fönstret HÄR

Taklampan av textil HÄR

Hemma i stan har vi tre fina kakelugnar och här i Torekov har vi själva satt in en fin liten kakelugn som jag fyndade på Blocket för endast 5000 kr. Så glad för denna, den förvandlade rummet i ett nafs.

Knappast någon kan väl ha missat att dt starka signalkulörer som blått, rött, grön och gult och trendar just nu, och dessa är som sagt enkla att addera som accenter till en annars neutral bas både när det inredning och mode. I detta inlägget bjuder jag på inspiration där jag implementerat signalblått till vårt annars relativt kritvita vardagsrum.

Krukan av keramik med ett litet tillhörande at hittar du enkelt HÄR och denna finns även i grönt, lila och vitt om du föredrar det.

Nu när vi går mot mörkare tider så vill jag passa på att tipsa dig om hur du inreder med belysning så att du har rätt belysning i ditt hem och även förenar nytta med snygg design.
En bra grundregel att ta till när det gäller belysning är att hellre välja flera olika lite mindre belysningskällor i ett rum än en enda stor ljuskälla med “mycket ljus”, ja faktiskt så många som ca 5-7 olika belysningskällor från olika kategorier av armaturer bör man ha i ett rum om man ska inreda enligt konstens alla regler. Ett bra sätt att komma igång är att utgå ifrån allmänbelysningen, dvs en taklampa som ger det övergripande ljuset i rummet och sen bygga på med punktbelysning och stämningsbelysning  i form av spotlights, riktade vägglampor, sänglampor, arbetslampor och vidare till mindre smålampor och levande ljus.

Lampan med en randig fot av keramik och inkl skärmen är just nu nedsatt med 30% rabatt om du kikar HÄR och samma finns med röd rand istället för blå om du kikar HÄR

Hissgardinen är uppsydd hos Svenskt Tenn och även denna har jag faktiskt fyndat på Blocket och därav passar den inte helt perfekt i vårt fönster om man ser på det hela med ett skarpt öga…

En lampa är inte enbart en ljuskälla som bidrar till bra belysning i hemmet utan kan även poängtera en accentkulör som i detta fallet är blått. Gillar du lampan av metall så är även denna med 30% rabatt och hittas HÄR

Samma lampa finns även i rött, svart, vitt och silver om du kikar HÄR

Här har jag adderat en ny skärm till en gammal lampfot av tenn som fortfarande finns HÄR som jag säkert haft i 15 år och fortfarande gillar väldigt mycket. Skärmen i fråga hittar du nu med 30% rabatt och denna finns i fler kulörer och storlekar om du kikar HÄR

Krukan från Serax finns på REA HÄR

När det gäller naturlig grönska är mitt bästa tips att satsa på ett mindre antal större tåliga växter istället för många småväxter, de behöver ju inte vara lika gigantiska som min fiolfikus men vilken lycka att ha en sådan växt känner jag!
Investera även i en signatur-vas eller två för snittblommor, och då menar jag att vasen ska vara ett smycke i sig, ja vacker även utan blommor om man inte vill lägga pengar på detta varje vecka.

Dammvippan på kakelugnen hittar du på kampanj HÄR

Soffan är en enkel möbel att förändra med hjälp av lite nya textiler som kuddar, plädar osv. Här har jag behållt mina kuddar från Svenskt Tenn och Norrgavel och adderat kuddar i blått med randiga strukturränder som finns HÄR och dessa finns i fler kulörer HÄR

Pläden som lille Agathon ligger på hittar du på kampanj just nu HÄR

Min soffa kommer från Layered men det finns även en liknande modell HÄR

Material, kulörer, kuddar med olika strukturer, små detaljer som sticker ut som tofsar, broderad text osv.

Lampfoten i tenn hittar du HÄR

Pay attention to details…små saker som gör stor skillnad för helheten!

Det kan vara allt ifrån små fina inredningsdetaljer, en fin kvist eller en enkel snittblomma (man behöver inte köpa en dyr bukett) ett kärt loppisfynd, ett inramat foto av någon som man tycker om.
Att omge sig med saker som man verkligen handplockat och tycker om, är så mycket mer värt än att vara trendigast i stan.

Gillar du lampan av metall så är även denna med 30% rabatt och hittas HÄR

Den randiga vasen i bild hittar du HÄR och den mindre vasen kommer från Svenskt Tenn

Blå ljustakar från Iittala modell Kastehelmi hittar du på REA HÄR

I mitt lilla kupfönster bakom soffan hänger en liten konformad pendellampa i samma blå färg som kuddarna, lampan ser svart ut pga motljuset i bilden, och denna är med 30% rabatt just nu om du kikar in HÄR

Samma lampa finns i en grön och offwhite variant med samma rabatt HÄR

Ljuslyktan i mitt fönster är jättegammal men det finns en fin liknande variant om du kikar HÄR

Ljusstaken heter Flow och kommer från Svenskt Tenn

Agathon myser som bäst om det finns en härlig pläd i soffan och denna med fint strukturmönster på kampanj just nu HÄR

Samma pläd i fler kulörer hittar du HÄR

Omge dig med härliga textilier i de kulörer som du gillar och som håller över lång tid. Textiler som känns sköna mot huden, doftar gott och om kan plockas undan och tas fram igen efterhand som årstiderna skiftar.
Mjuka pasteller under sommarhalvåret och kanske lite mer avmatta kulörer under höst och vinter.

Och med detta sagt kommer jag in på mitt bästa råd till Dig som känner dig ängslig osv när det gäller miljö och hållbarhet när det kommer till heminredning.
Lita mer på din egen magkänsla och inred ditt hem så att det passar Dig och din familj, er livsstil och era behov.
Skapa din version av ditt mest perfekta hem, ett hem att leva  och trivas i, och tänk mindre på hur det ser ut från betraktarens synvinkel.
Personlig inredningsstil utgår ifrån Dig , svårare än så behöver det inte vara  och känns det bra, så är det bra!
Köp det som du trånat efter länge och verkligen vill ha och kan tänka dig att leva med länge och strunta i de där tveksamma köpen som du kanske hade på känn redan från början inte var 100% rätt.
Ett tips som jag själv anammar och som jag tycka är det mest förnuftiga  när det gäller hållbarhet i hemmet, köp mindre, släng mindre och utgå ifrån dig själv.

Kram

1 kommentar

  1. Suzanne

    Så fint och inspirerande

    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *