Restaurangtips i Paris

av | jan 19, 2023 | Okategoriserade


Hej!
I detta inlägget bjuder jag på några restaurangtips från Paris dit vi ju åker varje år för att delta i Maison & Objet och Paris Design Week.
Senaste gången var så sent som i september då mässan infaller två gånger per år dvs både vår och höst, och våra agenturer Ethimo och HomeSpirit ställer ut där. Då var vi bara en kortis där men hann med att besöka Maison & Objet och Svenska Institutet
Det blev ju ett avbrott dock under pandemin men du kan spana in en massa fint från Paris Design Week 2019, ja både från mässan Maison & Objet och separata utställningar runt om i staden, designhotellet Le Pigalle som vi bodde på (spana även in detta favorithotell ) och mina outfits  dessutom.
I detta inlägget tänkte jag som sagt dela mina bästa restaurangtips i Paris, och blir även jätteglad om du vill tipsa mig i gengäld.

Först ut har vi inget specifikt restaurangtips i den bemärkelsen, utan bara ett tips om att skippa den vanliga restaurangfrukosten och istället strosa runt längs med de charmiga gatorna i staden och slinka in på ett parisiskt café som ser inbjudande ut.
Beställ in Café au Lait, baguette och omelett, så enkelt och gott!

Nästa tips är en favorit i repris som vi alltid besöker när vi är där och eftersom det ligger ett stenkast ifrån Hotel Le Pigall nämligen den lilla bistron Buvette som är typ stort som ett hål i väggen med mycket charm, och som serverar frukost, lunch och middag men helt utan bordsreservationer så här gäller det att hålla sig framme om man vill slå sig ned vid något av de små borden där inne.
Buvette hittar du i de charmiga kvarteren runt Place Pigalle och där har vi bott flera gånger och älskar det!

Ett perfekt ställe för brunch med rätter som avokadomacka med pocherat ägg, klassiska Croque Monsieur med massa ost magiskt god Roquefort att äta med sked om man vill, eller något mera civiliserat att bre på rostat bröd…
Så himla gott i all sin enkelhet, och på kvällen serveras det klassiska rätter som Moules, sniglar, Tartar, Coq au Vine mm.
Buvette har även två restauranger i New York och Tokyo om du har vägarna dit.

Som sagt charmigt och trångt om plats men supersmarriga mackor, omeletter ,kakor osv och ska du bara testa en enda sak så testa deras Croque!

En fransk klassiker!

Brasserie Lipp 

Mera rustikt och klassiskt så det förslår i form av Brasserie Lipp som du säkert hört talas om?
En sån där riktigt rustik kvarterskrog på franskt vis med menyn endast på franska (så svårt) , smått irriterade manliga servitörer i vita skjortor som ilar fram mellan alla de små borden där man sitter tätt intill sina bordsgrannar, och serverar sniglar,  ostron ,löksoppa och  entrecote med pommes och bea ja och annat franskt gott, på löpande band.

Måste man ta seden dit man kommer? Måste man äta franskt i Paris?
Självklart inte tycker jag, har du något ”specifikt kök” som du älskar,  som i mitt fall antingen japanskt eller italienskt, så ta reda på bra riktigt sådana restauranger när du besöker en världsstad.

Ungefär så gick det till när vi hittade den italienska restaurangen Pink Mamma som låg bara ett stenkast ifrån vårt hotell och var först tveksamma till om det verkligen skulle vara så bra som det verkade enligt rekommendationerna, men redan när vi kom dit runt lunch och det var kö utanför så anade man ju att det var något på gång…

Och inte visste vi då att denna restaurang listas som en av de trendigaste i Paris så det är i stort sett omöjligt att boka bord om man inte är ute i god tid vill säga eller orkar stå i kö utanför i någon timme och hoppas på tur.

Väl inne möttes vi av italiensk charm fördelat på flera våningsplan, och därefter blev det bara bättre och bättre…Charmig italiensk inredningsstil, blommigt och lite lätt kantstött porslin i alla möjliga mönster och nyanser användes för att bära fram helt otroligt goda italienska rätter, en del stora som hus…

Jag testade deras alkoholfria drinkar som var läskade och goda så att det förslog ja den lätt kolsyrade lemonaden med inslag av passionsfrukt och mynta vara bara så god!

Carpaccio serverat på ett stort fat som tog upp halva bordet OMG så gott!

Trevlig personal dessutom med glimten i ögat och ovan i bild ser du tex den gigantiska Carpaccio’n som var i serveringsfats storlek och helt ljuvlig Caprese med marinerade tomater (läs som badade i olivolja och balsamvinäger) och sist men inte minst en vedungsbakad pizza med tryffel på.
Vi var faktiskt där två gånger och jag kan intyga att även deras Burrata, tryffelpasta och Caesar Sallad med friterad kyckling är to die for.

Provsmakade även en Bellini som var god den med och måste även passa på att tipsa Dig om min svarta bastopp som jag hade på mig när vi var där.
En till synes vanligt svart t-shirt men men med duderskön lite kraftigare stretchkvalitet och jättefin passform som du hittar HÄR

Pink Mama är bara en av flera restauranger som ingår i en liten kedja av flera restauranger bla i Paris samt i London mfl städer.
Vi har testat både Pink Mamma och Libertino samt Mamma Primi i Paris samt en av deras restauranger i London och alla är fantastiska även om Pink Mamma har det där lilla extra.

Libertino är som sagt en annan bra restaurang som ingår i gruppen av Big Mamma restauranger, alla är helt olika interiörmässigt men alla inredda maximalistiskt så det förslår och de som arbetar där bidrar till underhållningen när tillfälle ges. Alla restaurangerna är itlienska och menyerna är ganska snarlika fast ändå med lite olika rätter som är speciella för varje restaurang. Menyn byts ganska så ofta så kolla menyn innan du bokar bord.

Deras Burrata som ingår mer eller mindre i flera rätter, som här ovan i ensamt majestät ellr på pizza är helt underbart god.

Pizza som sagt, älskar du Napoletansk Pizza så kommer du inte bli besviken oavsett vilken av restaurangerna du väljer hos Big Mamma.

Men, man måste som sagt boka i god tid alt vara beredd att stå i kö någon timme utanför restaurangen.

Ha en fin torsdag!

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *