Checkat in på Le Pigalle igen…

av | jan 20, 2023 | Okategoriserade

Bonjour Paris!

Du som följer mig sedan ett tag vet nog vid det här laget att jag gillar att bo på lite speciella och unika hotell och då gärna sådana som är så kallade designhotell i boutique storlek.
Ja, hellre det än stora pompösa hotell med en massa onödigt som man ändå inte behöver, ja hemtrevligt eller åtminstone något i den stilen.
Vi har bott på lite olika hotell i Paris och fastnat lite extra för Hotel de Nell som vi bodde på bla när vi var här för 2019, men förra gången och även denna gången föll lotten på Le Pigalle beläget i just de historiska och lite pitoreska Pigalle-kvarteren.
Här har vi bott 3 gånger sedan tidigare och gillar stilen väldigt mycket och att de ingår i Design Hotels, så en favorit i repris med andra ord.
Jag kanske ska tillägga att detta inte är något sponsrat inlägg om någon skulle tro detta utan bara ett tips till Dig som läser bloggen eftersom jag vet att många av er gillar tips om hotell och restauranger.

En sån där rumpvas skulle man ju vilja ha, eller?

Så härligt med fina desingmöbler i vintageutförande och hur det känns ombonat och välkomnade på alla sätt och vis.

Man kliver in direkt från gatan in i hotellets lounge och bistro och det finns ingen reception eller så utan man checkar in typ vid ett stort matbord av marmor.
Jag älskar den okonventionella stilen och det avslappade i att komma till hotell som dessa!

Här serverar man frukost fram till 16.00 (!) och därefter en bistromeny fram till sent på kvällen, ja inte stänger man köket i Paris runt 21.30 tiden som man gör i Stockholm.

Jojo, vi är som sagt på Place Pigalle hahaha…

Drömspegeln som jag alltid har på min önskelista du hittar den HÄR

Även den skinnklädda fåtöljen som även finns som byggbara soffa är ju en dröm och vill du veta mer om denna så hittar du samma HÄR

Älskar lösningen för sängen med en halvvägg med en marmortopp som delar av sovdelen och badrumsdelen och även sänglamporna från Flos är en riktigt smart idé och gillar du dessa kika in HÄR

Ett rum högst upp under takåsarna med ett tjusigt gjutjärns-badkar dessutom, ja vad kan gå fel då liksom?

Jag hoppade såklart i och badade direkt när vi kom in på rummet, så skönt efter flygresan!

Hudvårdsproduker från Le Labo!

Fönster ut mot stadens myller och utsikt över takåsarna !

Rummet hade inte enbart badkar utan också en rejäl dusch, så det var det bästa av två världar kan man säga….

Place Pigalle!

Designhotellet Le Pigalle  ej att förväxla med ( Grand Pigalle ett stenkast bort) är ett hotell som jag varmt kan rekommendera till Dig som vill upptäcka lite ”nya kvarter” och se Paris med lite nya ögon, och jag tänkte återkomma lite senare två restaurang tips i nyss nämnda område en nygammal favorit samt en nyfunnen sådan!

Vill du spana in fler härliga designhotell som jag bott på genom åren så kika HÄR

Kram

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *