Oaxen Krog

av | okt 1, 2021 | Mat

I onsdags hade vi bokat bord på en restaurang som jag länge velat besöka, det finns ju en hel rad riktigt bra restaurangen i Stockholm och detta är en de bästa och mest prisbelönta av dem alla.
Restaurangen som jag pratar om är som ligger ute på Djurgården och som även har en syster-restaurang som heter Oaxen Slip där vi ätit sedan tidigare.
Kanske ska jag varna redan nu, är du inte intresserad av en väldig massa matbilder då är detta inget inlägg för dig.

(*denna texten innehåller adlinks)

Här har ni mig i något så ovanligt som mig iklädd en hel kostym , vilket verkligen inte är någon vanlig outfit för min del.
Dock har jag snappat upp att det är lite av en trend med kostymer som dennas jag ville testa hur det det kändes, och nu i onsdags var ett bra tillfälle tyckte jag.
Kostymen i fråga är ingen dyr historia och dessutom kan man ju använda byxorna och kavajen var för sig så att det blir olika outfits av samma plagg.
Du hittar kostymbyxorna HÄR och kavajen med dubbelknäppning HÄR och den ärmlösa svarta toppen inunder finns HÄR samt svarta mockapumps HÄR

Oaxen Krog är för dig som inte vet en prisbelönt restaurang, och en av få i Sverige som har förärats med 2 stjärnor i Guide de Michelin.
Förväntningarna var därför högt ställda, och med middagen på PM & Vänner i Växjö som har en stjärna, färskt i minnet så var vi väldigt förväntansfulla inför kvällen.

Middagen inleddes med en lång parad av olika snacks som du ser en glimt av här ovan och allt var både vackert att titta på och som små smaksensationer i munnen varje gång.
Olika kreationer, de flesta tillverkade av trä och gjorda av stjärnkrögaren Magnus Ek i egen hög person som precis som hans fru Agneta var på plats i restaurangen och presenterade en del av rätterna och tog hand om gästerna på ett väldigt varmt och välkomnande sätt.

Rätten ovan som var en pickad fjällröding med krondill och ett skum som var SÅ himla gott, var nog min favoriträtt bland alla de 20 olika små serveringarna som middagen totalt bestod av.
Fjällröding, björnkött, säsongsgrönt och kryddlörter som libbsticka mfl satte tonen för allt gott som vi åt.

Ovan ser du en av rätterna med variationer av potatis som toppats med finsk caviar….

Tartar med band annat skogssvamp och svart päron smakade långt ifrån som vilken tartar som helst…

Lammfile med örtbrioche

Den söta avslutningen inleddes med en svalkande drink där man mixat jordgubbar olika varianter av jordgubbar och sen hällde på sodavatten för bruseffekt …en enkel förklaring av mig men den verkliga storyn och kompositionen var nog betydligt mer avancerad om jag inte minns fel..

Huvuddesserten med strössel i botten som smakade lakrits, hallon och andra goda smaker och texturer…ja godare och vackrare dessert får man nog leta efter

Sist men inte minst rullades pralinvagnen fram med en massa gott att välja mella, och det var den perfekta avslutningen på en 4 timmars sittning som satt som en smäck skulle man kunna säga.

Men, efter att ha testat denna typen av fine dining både i Växjö och nu här på Oaxen så tycker jag nog personligen att det blir lite för mycket på en gång för min del, kanske inte själva mängden av mat för mättnadskänslan var perfekt eftersom rätterna är väldigt små, men jag tror inte jag är mottaglig eller kunnig tillräckligt för att uppskatta alla smaker och intryck till fullo.
Igår åt vi på en av mina absoluta favoritrestauranger, en av de bästa middagarna på bra länge, och det tänkte jag berätta om senare så välkommen hit snart igen.

Kram

 

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *