Den diskreta charmen

av | okt 2, 2021 | Inredning & Inspiration, Inredningshjälpen tipsar!

Inget Stockholmsbesök är riktigt komplett utan ett besök på Svenskt Tenn som håller till på Strandvägen 1, bara ett stenkast från Hotel Diplomat där vi bor allra oftast när vi är i stan, och så även denna gången.

Igår tog vi först en långpromenad med hundarna, käkade pastalunch på Eataly och sen ungefär när värsta regnovädret slog till spenderade vi eftermiddagen inne på Svenskt Tenn.
Dels eftersom jag ville hämta inspiration till inredningen i nya lägenheten och visa min man lite av det som jag tänkt köpa.

En spännande del av butiken är ju utställningsytan längs med skyltfönsterna längst bort i butiken och där pågår just nu en utställning med namnet Den diskreta charmen en utställning som jag berättade om via min nyhetslista för ett tag sedan och denna i samarbete med konstnären Karin Mamma Andersson.

Här i bild min drömsoffa Liljevalchs men här klädd i en blommig sammetstextil vilket inte är riktigt i min smak.
Ja, tänk så olika en möbel kan te sig beroende av vilken textil man använder, struktur osv.

Karin Mamma Andersson som är en av Sveriges internationellt mest namnkunniga konstnärer och som är representerad på världens främsta museer och gallerier, och nu i höst lanseras alltså hennes första inredningskollektion som hon skapat exklusivt för Svenskt Tenn….

Kollektionen består av en pläd, en tehuva, en serie brickor och en teservis, och namnet på kollektionen ”Den Diskreta Charmen” kommer från filmtiteln Borgarklassens Diskreta Charm av Luis Bunuel från 1972.
Den refererar bland annat till konstnärens eget förhållande till den borgerliga traditionen, spana in kollektionen HÄR.

 

Och på tal om Svenskt Tenn så var en av anledningarna till att vi åkte upp att jag skulle hämta en fin hissgardin som jag fyndat på Blocket.
Ingen vanlig hissgardin dock utan en helt ny hissgardin uppsydd hos Svenskt Tenn i deras fina bruna zebratyg och med fodrad baksida.
110 cm bred och nästan 3 meter lång, vilket ger att jag ska försöka modifiera denna så att jag får två hissgardiner istället för 1.
Denna hade kostat ca 15.000 kr om jag minns rätt men jag köpte den för 3.500 kr(!)

Vad jag spetsat in mig på i butiken för egen del tänkte jag visa Dig lite längre fram men en del av det tilltänkta hittar du i önskelistan HÄR.

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *