En fin helg i Stockholm

av | okt 12, 2020 | Hotelldesign

Hej fina kompis, måndag igen och jag är hemma igen efter en härlig och lite lyxbetonad helg i Stockholm för att bla fira vår bröllopsdag. Vi gifte oss på Grand Hotel i Stockholm den 9 oktober 2010 och minns dagen ännu..

Det var en jättefin dag tillsammans med dem närmsta, men tyvärr var jag jättesjuk med feber och halsont så kanske minns jag även hurvjag kämpade  för att hålla mig på benen och den långa middagen efteråt på Mathias Dahlgrens Matsalen som numera är vegetariska restaurangen Rutabaga
Hur som haver, 10 år som gifta är ju väl värt att fira!

Helgen smygstartade dock med lite arbete och då checkade jag in på fina Ulfsunda Slott som är en nyfunnen favorit utanför stan närmare bestämt i Bromma där man kan bo riktigt bra trots att man bor med hund.
Affe & August var nämligen med så de trivdes ypperligt!

Anledningen till att jag var där varför att jag inbjuden till en förhandslansering av den kommande kollektionen Slottsdrömmar som Mio har tagit fram i samarbete med designern Kueen.
En kollektion med inspiration från Läckö slott “storytelling om gamla slott” förmedlat via en kollektion med inredningsdetaljer som textilier, doftljus, sittpuff, muggar mm.
Kommer ut i butik 20 oktober.
En visning av kollektionen, mingel med härliga branschkollegor och som sen avslutades med en trevlig middag.

På fredagen checkade vi in på Hotel Diplomat som är en stående hotellfavorit i Stockholm och även där kan man numera bo riktigt bra när man har hund med sig.
Vi bodde i ett helt nyrenoverat fint rum med ett badrum helt marmor, ett badrum som jag skulle vilja sno stilen rakt av och ha hemma hos oss i stan.
Klänningen där på garderoben (lite dålig bild men har plisserad nederdel) blev en av kvällarnas outfit och denna är ett tips till ett bra pris som du hittar
HÄR (adlink)

På fredagskvällen firades bröllopsdagen på Mathias Dahlgren’s Matbaren som är en stående favorit hos oss enda sedan vi gifte oss då hade vi vår lunch där dagen före vigseln och sen bröllopsmiddagen med en avsmakningsmeny på Matsalen.
Denna gången blev det en massa favoriter som havskräftor, nordisk sashimi, bun med king crab, råbiff på hjort mm och allt var så himla gott som vanligt.

Inget Stockholmsbesök utan ett besök på Svenskt Tenn, och jag köpte med mig lite nytt och fint hem som jag ska visa dig senare.

På lördagen hade jag bokat bord för brunch på Oaxen Slip som ligger ute på Djurgården, en restaurang som jag länge velat äta på men vi har aldrig lyckats få bord tidigare.
Mycket förväntansfulla och hungriga trots den stora middagen kvällen före beställde vi in en del smårätter där den ena var godare än den andra.
Mina favoriter var matjessilen med krämig potatis, friterad potatis med löjrom samt friterad fläsksida med picklad majrova.

På lördagen hann vi även med en tur på stan och slank inom den nyöppnade restaurangen Goma Gastropub som är en systerkrog till Miss Voon som vi besökt många gånger genom åren och aldrig blivit besvikna på.
Stjärnkocken Jonas Svensson som står bakom båda restaurangerna var själv på plats och kom fram och tog sig tid för en pratstund vilket var mycket trevligt.
Tyvärr var vi där för tätt inpå brunch så det får bli en middag där när vi åker till storstan nästa gång.

Ha en fin kväll!

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *