Mina bästa pizzatips!

av | jul 15, 2021 | *Affiliateinlägg med annonslänkar, Affiliate, Mat

Dagar som dessa orkar man ju inte stå särskilt länge och laga mat, inte sant?
Så här tänkte jag dela med mig av mina bästa pizzatips, m en ärlighetens namn så äts ju pizza på bsta sätt på plats där den bakas och inte när den hunnit kallna, tycker jag.

Den bästa och alla godaste pizzan någonsin åt jag i Paris på Big Mama och denna magiska pizza med tryffel ser du här ovan.
Nu vidare till mina små tips, häng med!

1. Har du nära till Mölle Krukmakeri  eller Örum 119 på Österlen, Yakans i Torekov eller Mastio på Limhamn, så boka bord och bege dig dit pronto.
Magiskt goda napolitanska pizzor lika ovan i bild och dessutom ljuvliga uteserveringar!

2. Beställ hem pizza från din allra bästa pizzeria och gör en stor god sallad som du serverar till, det gör hela pizzamåltiden fräschare och det känns mera nyttigt.

3. Beställ pizza från bra pizzaställe och beställ Margherita (tomat+ost) och be att få den halvgräddad.
Toppa sen med dina smarrigaste toppings så får du din pizza precis som du vill. Sätt ugnen på alla högsta ( typ jättevarmt) och grädda pizzan 3-4 min. Ta ut och lägg på ruccola och finriven parmesan eller pecorino.

4. Gör egen pizzadeg och låt den jäsa länge, gärna 2 dagar i kylen dom Sandra Mastio tipsar om HÄR.
Toppa enligt ovan och grädda i en pizzaugn HÄR eller mer avancerad HÄR, vanlig ugn med pizzasten eller i en varm kolgrill med lock.

5. Köp bara färdig pizzadeg i mataffären om allt ovan är omöjligt, själva degen är minst 80% av upplevelsen om du frågar mig.
Allt annat till pizzan finns HÄR

6. Löjroms-pizza ärver ganska nytt fenomen som bara funnits några år, vet inte om Brillo i Stockholm var först, men tror hypen startade där.
En vattendelare då det är långt ifrån alla som gillar denna lyx-pizza.
Dyrt på restaurang, typ 300 kr, men kan göras billigare hemma.
Gör din bästa pizzadeg, tryck ut till tunn pizza.
Bred på Creme Fraiche och strö över Västerbottenost och grädda i het ugn.
Ta ut pizzan och låt den bli lite ljummen innan du klickar på Creme Fraiche, löjrom, finhackad rödlök och lite dill.
Jag tycker att det är lite wasted att ta Kalix Löjrom till en pizza, köp istället Amerikansk Löjrom från frysen som får tina långsamt i kylen. Mitt stalltips är just denna sorten HÄR som är nästan lika bra som Kalix Löjrom men som kostar en bråkdel av priset.

 

Ha en fortsatt fin dag, och inom kort kommer det ännu mera pizza-tips här om du är intresserad, ja rent av ett besök hos Sveriges bästa pizzaställe som jag besökt nyligen.

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *