Rossana Orlandi + Ethimo i Paris

av | sep 13, 2019 | Maison & Objet 2019, Mässor

Hej fina bloggkompis!

Som jag berättade i förbifarten häromdagen så pågår Paris Design Week parallellt med själva mässan Maison & Objet och idag tänkte jag börja min lilla rapport från de utställningar som jag spanade in.
Jag hann inte med en bråkdel men det som jag sett vvill jag visa men delar upp det på två inlägg annars blir det för mastigt.
Först ut har vi en utställning med italiensk design fokus där man bjudit in ingen mindre än stilikonen och inredningsgurun Rossana Orlandi som annars håller till i Milano och dit ”alla vallfärdar” under Milan Design Week varje år för att ta del av utställningarna där.

Rossana Orlandi

Det syns ju direkt att det är en storstilad stilikon vi talar om och utställningen med blandad italiensk design hade kurerats av henne i egen hög person.

Utsikten mot Rådhuset !

Arkitekturen och de historiska byggnaderna i Paris 5.0!

In action i vanlig ordning och jag gillade verkligen den lekfullt sammansatt utställningen med både möbler och inredningsdetaljer som fanns på plats.
Dessutom var det storslaget kvällsljus som sipprade in genom fönsterrutorna och utsikten utanför fönsterna var magisk att ta del av.
Jag spelade in en hel serie med videosnuttar som rättfärdigar utställningen bättre och du hittar dem i mappen HÄR

Utställningen Design Italia fortsatte sen även utomhus mellan själva varuhuset Le BHV Marais  och Eataly inne på en innergård där Rossana Orlandi kurerat utställningen HUT med design av Marco Lavit  för Ethimo.
Ja, Ethimo  som vi har agenturen för i Skandinavien så det var såklart lite extra kul att spana in.

En träkonstruktion i form av ett vindskydd/ bo som känns inbjudande och bekvämt att slå sig ned i för en stunds avkoppling från stadens brus.
Enligt designern själv Marco Lavit  är Hut-installationen ”ett unikt bo på mänsklig skala, en plats för välbefinnande och utomhus med en påminnelse om rytmen och lugnet i skogen, en plats för avkoppling eller meditation.
Dessa ”Huttar” är inget som kommer att säljas till slutkonsument eller så utan endast en tillfällig installation.

Vi besökte även Ethimo’s showroom/ butik i Paris för ett planerat möte med lite planering inför 2020 då det bland annat kommer att vara premiärdags för den nya kollektionen designad av Paola Navone.
Jag är så himla glad att Ethimo gör så många fina designsamarbete med namnkunniga designer, ja förutom Paola Navone har vi bland annat Patrick Norguet och Luca Nichetto och fler lär det bli!

Jag knäppte bara några bilder med mobilen när vi var där, för det fanns inget nytt att visa därifrån som jag inte redan visat.
Mer från Ethimo lär det dock bli under London Design Festival där Ethimo ställer ut på Kings Cross och utställningen I Made allra första gången, och vi ska dit några dagar så det ska bli riktigt kul!

Kram

3 Kommentarer

  1. Inredningshjälpen » Inredningsnyheterna v.36/ 2019

    […] i utställningen Design Italia som Rossana Orlandi kurerat och som jag visade i detta inlägget HÄR. Lampan finns i flera varianter och heter Noctambule och är minst sagt speciell i sitt […]

    Svara
  2. Inredningshjälpen » Ethimo Maison & Objet 2023

    […] tillverkarna av designutemöbler. Ethimo har dessutom fina showroom och butiker i Milano, Paris , Cannes mfl  och gör designsamarbeten med välkända designers som Patrick Norguet, Paola Navone, […]

    Svara
  3. Inredningshjälpen » Ethimo sommaren 2023

    […] och deras urtjusiga designutemöbler. Ethimo har dessutom fina showroom och butiker i Milano, Paris , Cannes mfl och ställer ut på de största internationella inrednings- och […]

    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *