Rossana Orlandi

av | apr 17, 2018 | iSaloni Milan 2018, Mässor

Vad passar väl bättre än att inleda Milano Design Week 2018 med pressvisningen hos ikoniska Rossana Orlandi?
Inte mycket tyckte jag, så dit begav jag mig som första anhalt igår, och med det var designveckan officiellt igång.
Solen strålade från en klarblå himmel, vindarna var summarljumma och humöret var på topp när jag anlände till denna prunkade oas mitt i city ( Via Matteo Bandello) som är ett måste att besöka för den som är designintresserad.

Har samsas en rad olika designers/brands om utrymmet, och föremålen som visas upp finns utställda i alla möjliga skrymslen och vrår och även ute i den bohemiska trädgården.
Jag fastnade lite extra för titt-skåpen med rörliga filmer som är designade av AnotherView, lamporna som föreställer exotiska djur, soffan Paris designad av Andersen & Voll för koreanska  Mete, samt sist men inte minst den utställning som Li Edelkoort gör i samarbete med Google.

Och ja, redan här vid veckans första stopp var det tydligt att de stora trenderna i år är inspiration från naturen och att naturen och dess material och kulörer bokstavligen flyttar in in våra hem.
Och absolut hetaste trendalerten utfärdas för, vilda exotiska djur som vi ser överallt just nu, som mönster på textilier, mattor, tapeter osv men även djurfigurer (avgjutningar) som blir en del av själva produkten.
Satsa på en mammut, girafflampa, noshörning eller kanske en zebra just nu, så är du garanterat trendigast i stan.

1 kommentar

  1. Inredningshjälpen » Rossana Orlandi + Ethimo i Paris

    […] med italiensk design fokus där man bjudit in ingen mindre än stilikonen och inredningsgurun Rossana Orlandi som annars håller till i Milano och dit “alla vallfärdar” under Milan Design Week […]

    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *