Inredningsnyheterna v.07

av | feb 16, 2019 | Veckans Inredningsnyheter

Ny vecka nya tag på inredningsfronten, men ska medges, jag har lite dålig koll den här veckan eftersom jag mestadels legat nedbäddad med influensa som så många andra just ni i vårt avlånga land.
Några nyheter har jag dock snappat upp, och dessa kommer här i ett svep i vanlig ordning.

I veckan var det premiär för IKEA-katalogen 2019 och denna gången med stort fokus på sovrum, badrum och olika förvaringslösningar. En katalog fylld av kunskap, idéer och inspiration från fem olika hem och smarta lösningar på liten yta, drömsängar för personlig komfort och badrum som skapar “flow i morgonrusningen.” Det sistnämnda låter ju underbart, inte sant?
Se mer HÄR

IKEA passade även på att slå upp portarna för IKEA Sovrum på Regeringsgatan 61 i Stockholm, där kunniga säng- och förvaringsexperter som hjälper till med planering och beställning av din inredningslösning.

Hela sortimentet på IKEA.se finns tillgängligt för hemleverans, med möjlighet att beställa montering och installation för den som vill samt ett urval av sovrumsprodukter finns att köpa direkt på plats i butiken.
Fina inspirationsbilder har också tagits fram i samband med lanseringen och dessa stylade av Pella Hedeby / Fotograf Ragnar Omarsson

Bättre sent än aldrig!
I förra veckan bloggade jag om Marbodals nya kök Marbodal Arkitekt Plus Beige  (ny kulör) som lanseras nu under våren och detta blev sedan bortglömt i förra veckans lista due to rapporteringen från Stockholm Design Week.
Vill du spana in fler fin bilder av köket så kikar du HÄR, och dessa är som du kanske redan anat stylade av Lotta Agaton och fotograferade av Pia Ulin.

Fritz Hansen som numera slopat sidospåret Lightyears och kör även belysningen under ”nya varumärket” Fritz Hansen lanserar storsäljaren Suspence i nya storleken Suspence ™ P1.5​ och i nya kulörer.

I veckan skickade Klong ut ett pressmeddelande för att presentera den eleganta ljusstaken Marriage,formgiven av designern Eva Schildt.
Marriagerepresenterar två ringar som omedelbart för tankarna till två vigselringar som svetsats samman – en i silver och en i guld ,och  ljusstaken är tillverkad blankpolerad aluminium och är avsedd för blockljus.

 

Mode och stilikonen Malene Birger lanserar sex olika art prints exklusivt för The Poster Club
Så himla fina!

Byredo lanserar en silkes cashmere scarf med ett minst sagt speciellt mönster som du ser här ovan, och detta i samarbete med den Paris baserade designstudion M/M Paris, se mer HÄR

En nyhet som lanserades under Stockholm Design Week var den lilla söta puttepallen ovan från Carl Malmsten som tillverkas av Tre Sekel och av spillbitar som blir över vid deras övriga produktion. Ett tecken i tiden som kanske Stolab var först med (?) med deras pall tillverkad av spillbitar från klassikern Lilla Åland.

Danska hypade Frama lanserar ett nytt bestickset The Ole Palsby Cutlery som är en relansering/omtolkning av besticken som Ole Palsby designade redan 1989 och som bär tydliga influenser från japanskt hantverk.
Den nya bestickserien tillverkas i en matt sand- och glasblästrad varesion.

Badrumstillverkaren Svedbergs laserar nu i under våren bla två ny badkar och badkarsälskaren i mig föll för badkaret Savon som vi ser ovan i bild.
Exklusiva Savon är utformat i det förstklassiga materialet solid surface med hög slitstyrka och fördelaktiga hygienegenskaper tack vare sitt speciella ytskikt.

Även danska HAY fyller på med vårnyheter och jag har spanat in den portabla lampan PC Lamp baserad på Pierre Charpin’s original PC Task Light som är en HAY-klassiker idag.
Lampan kan användas såväl ute som inomhus och har ett uppladdningsbart batteri som varar ca 10h.
Även den marmorerade kannan är sprillans ny och alla produkter med marmorering är ju hett som tusan just nu.

Carina Seth Anderssons vas Cube för Articles har fått sällskap av en lite mindre variant av samma vas.

H&M Home har släppt en ny laddning med möbler och belysningsarmaturer och här ser vi även att det kommer att dyka upp lite småmöbler för utomhusbruk.
Se mer HÄR

Veckans Hemnet-span här hos mig blev en fin sekelskiftespärla som du kan kika på i dess helhet HÄR, en bostad inrymd i en fastighet från 1600-talet och med en av Stockholms äldsta gator som adress.

*Inlägget innehåller pressbilder från respektive företag som om nämns ovan där inget annat anges.

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *