SDW2019 Guest of Honour Neru & Hu

av | feb 9, 2019 | Mässor, Stockholm Design Week 2019

Som sagt, dags att summera den gångna veckan under Stockholm Design Week och Stockholm Furniture Fair 2019 som inneburit minst sagt buzy dagar från tidig morgon till sen kväll.
Nyheter som presenterats och eventuella trender att spana in, men jag valde denna gång att läggs väldigt stort fokus på den sociala biten, att träffa vänner och bekanta samt knyta nya fina kontakter i branschen.
En viktig aspekt om något i det skyndsamma samhället vi lever i, åtminstonne för mig personligen.
Att stanna upp, samtala och utbyta erfarenheter och intryck och inte bara rusa runt och uppleva allt via Instagram och upptagen med att föreviga allt på bild…
Och vet du, jag tror att tillfällen som dessa idag 2019, handlar just om detta och väldigt lite om sälj och konsumtionshets, åtminstonne är det ett av mina största intryck från veckan.
Veckans nyhetlista blir av nyss nämnda anledning av lite annat slag, det blir lite uppdelat på flera olika inlägg nu under helgen och allt fokus på Stockholm Design Week.

I detta inlägget bjuder jag på lite bilder från Guest of Honour utställningen som alltid finns mitt i entrén där man kommer in och i år skapad av den kinesiska designstudion Neri&Hu Guest of Honour 2019. 
Närmare bestämt Lyndon Neri och Rossana Hu, som driver det prisade kinesiska interdisciplinära design- och arkitekturkontoret som grundades 2004.

Själva utställningen var uppbyggd som ett kinesiskt minimalistiskt hus med trä sponsrat av Svenskt Trä, golvmatta från Bolon samt såklart med tydliga referenser från  Neru & Hu’s ursprung och deras arbete genom åren fram till nu.
Produkterna i själva huset var i från flera av deras samarbetspartners bl.a. Agape, Arflex, Moooi, Poltrona Frau mfl.
Läste du min trendspaning som jag skrev i början av året HÄR då har du koll på att japanska/asiatiska influenser trendar just nu, och denna utställning är ju ytterligare ett tecken på just detta.

En finstämd utställning att kika in i men inte alls lika inkluderande och inspirerande som den som Ilse Crawford gjorde dels i Stockholm och i i Paris 2016.
Det fick jag förresten erfara den hårda vägen designern Neri himself som körde bort mig när jag satt mig på en av bänkarna för att posta på Instagram därifrån på min story ”Detta är en utställning och möblerna blir förstörda om man sitter på dem, du kan sätta dig i caféet istället.” Hepp.
Det blev liksom slutknorren på det hela för mig, snorkiga personer på höga hästar går bort för min del, det har jag valt att prioritera bort helt.
Medvetna val rules!

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *