Att vara i Fiskebäckskil igen

av | jul 2, 2018 | Resor

Halloj, eller Skepp O’hoj kanske man skulle slå till med när man befinner sig bokstavligen i en segelhamn på Västkusten och mer bestämt i underbara Fiskebäckskil i Bohuslän.
Vi var ju här bara för några veckor sedan och föll pladask för orten och allt vad det innebär att vara här.
Omgivningarna, den totala närheten till vattnet och lugnet som sprider sig direkt när man kommer hit, ja totala motsatsen till Malmö där jag får ångest av av vara just nu.
Jag ska inte ta det i detta sammanhanget men Malmö står inte högt i kurs hos mig just nu….en riktigt skitstad är vad det är.

Den här gången bor vi på Slipens Hotell & Pensionat som är ett betydligt mindre hotell än Gullmarsstrand där vi bodde förre gången, då det endast har 12 rum!
Så himla mysigt och personligt ställe med jätterbra service, och det är även samma personer som driver hamnkrogen Brygghuset som ligger bara ett stenkast bort från själva hotelldelen.
Här ska vi bo i några dagar nu och njuta massor av salta bad, pinfärska skaldjur direkt från havet/båtarna som fiskar räkor och havskräftor och ha det härligt.

Strike a pose eller vad säger man? Kanske var det så att jag bara spanade in utemöblerna av teak från Brafab.
Utemöbler av grånad teak är ju bara så vackert!

Affe & august är med även denna gången och tycker det mycket roligt med ett nytt litet äventyr med massor av nya saker att upptäcka.
Att gå ut på den smala brygga var kanske lite väl läskigt tycket Affe, som mer eller mindre kröp fram och var lika lång som en tax…hahaha

Bilderna talar sitt eget språk så jag behöver inte babbla så mycket, men här är idylliskt så det förslår och inte alls mycket folk fast vi är mitt i semestertiderna.
De gulliga sekelskifteshusen, trädgårdarna, sjöbodarna och båtarna som puttrar förbi förtjusar mig varje sekund, så härligt att vara här igen.
Om du kikar in lite senare så lovar jag att visa vårt fina rum, eller rättare sagt dså är det färjekarlen Sander Johanssons rum som vi bor i , men mer om det senare.

4 Kommentarer

 1. Malin

  Härliga bilder!

  Ett tips, åk över till Lysekil och besök No5,
  Brygghusets andra restaurang i norra hamnen. Att sitta där på kvällen i solnedgången är magiskt. Gärna tillsamnans med deras musslor som är bäst på hela kusten!
  Malin

  Svara
 2. Marie

  Såå fina kläder! Undrar varifrån? Njut dagarna på västkusten<3

  Svara
 3. Inredningshjälpen

  Kjolen från HM, t-shirten gammal från Filippa K, sandaler Flattered och väskan Ralph Lauren

  Svara
 4. Marie

  Tack snälla du för svar!

  Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *