Att bo i Sanders svit

av | jul 3, 2018 | Hotelldesign

Vi är som sagt på ljuvliga västkusten och bor på Slipens Hotell som ligger i den pyttelilla byn Fiskebäckskil som består av en massa fina sekelskifteshus med prunkande trädgårdar, hav så långt ögat kan nå, en hamn som heter Lyckans Slip, Brygghusets Krog, en Tempo butik, en pizzeria och konferenshotellet Gullmarsstrand där vi bodd för ett tag sedan.
Mera idylliskt så här på sommaren får man leta länge efter, och inte blir det sämre av rådande högsommarväder och att Börjes fiskebåt puttrar in med färska skaldjur som kokas direkt på båten dagligen…
Nyp mig i armen så härligt vi har det!

Slipens hotell har bara 12 rum och samtliga är inredda i olika stilar och har även tillägnats en speciell person som levt och verkat i Fiskebäckskil under forna dar.
Vi har checkat in i Sander Johanssons rum, som faktiskt är en av de två sviterna som finns och så himla lyxigt att få bo i bästa rummet med hundarna, det hör verkligen inte till vanligheterna så det ger vi ett stort extra plus i kanten för.
Ofta är det ju struligt när man vill bo på hotell och ta hundarna med sig, somliga hotell tr inte emot hundar alls och somliga har speciella sunkiga hundrum som man hittar på någon bortglömdplats inom hotellet och oft får man betal extra för att bo i dessa trots rum , men inte här på Slipens!

Åter till Sander som förärats med en tjusig svit på hotellet, han var byns färjekarl  och kallades i folkmun för ”Sander på färja”.
Han föddes på Flatön 1874 och flyttade 13 år senare till Lunneviken där Sanders far, sjökapten Johan Olsson, började sköta färjeförbindelsen.
År 1900 bestämde sig Sander för att testa lyckan i Amerika, dit han emigrerade och kom att stanna i 13 år.
Under tiden på andra sidan Atlanten hann han med en rad olika yrken, så som snickare, målare, sjöman och vaktmästare hos en miljonärska. Men strax före första världskriget skickade släkten ett brev där de bad honom komma hem för att ta hand om färjningen.
Det var nämligen som så att den som ägde gården vid Lunneviken också var ålagd att sköta överfarten mellan Skaftö och fastlandet.

Personligt inredda rum som inretts av arkitektfirman Oddbirds och dessutom med en lite fin historia att berätta till varje, så genomtänkte och fint på alla sätt och du kan läsa mer om vår svit och kika på de andra 11 rummen HÄR.
Härligt med en supersköt säng från Carpe Diem, loungedel med soffa och fåtöljer och inte minst två balkonger!

Affe gillar Slipens ungefär lika mycket som vi gör och dessutom tycker han att det är fasligt kul att vara här och få vara utomhus en hel massa, ja till och med badat har han gjort idag nere i den barnvänliga badviken Bökeviken som ligger ett stenkast ifrån hotellet

Och utsikten utanför vår svit som dessutom har två balkonger där man kan sitta ute och njuta på kvällen, helt magiskt om du frågar mig!

Imorgon ska vi flytta in i ett annat fint rum eftersom ombyte förnöjer och hinner jag så ska jag även ta lite bilder därifrån så att du får se ett rum i en helt annan och lite mera feminin stil.
Ha en fortsatt fin kväll, nu blir det kvällsdopp här och sen en god middag innan vi kikar på någon film i sängen som vi förmodligen somnar till efter 10 minuter.

Kram

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *