Inredningsnyheterna v.16/2024

av | apr 21, 2024 | Uncategorized

Hej!
I veckan gick startskottet för den internationella i rednings- och designmässan Salone de Mobile och Milan Design Week 2024, och jag har varit där hela veckan och kom hem sent igår.
Dagarna har mestadels ägnat åt olika aktiviteter och kundmöten rörande våra agenturer Ethimo och HomeSpirit och tyvärr har annan spaning varit tvungen att stå lite åt sidan denna gången.
Jätteroligt såklart att intresset ökar hela tiden när det gäller våra agenturer och då måste jag helt krasst prioritera detta.
Trots buzy dagar i Milano med spaningar på trender osv HÄR , har jag satt ihop en liten nyhetslista som vi ska ta oss an nu.
Häng med!

Först ut i veckans nyhetslista har vi danska Fritz Hansen som presenterar en special utgåva av den ikoniska designstolen Swan™ chair som designades av Arne Jacobsen under hans storhetstid.
Specialutgåvan kommer med en helt ny ulltextil i 6 olika kulörer från  Kvadrat.


Näst på tur har vi en soffuppdatering från Blå Station när det gäller deras soffkollektion BOB designad av Bernstrand &  Borselius 2017- 2024.
BOB sätter fingret på pränt när det gäller soffor just nu, ja soffor med annorlunda runda former syntes överallt i Milano nu under designveckan.
Den tillkomna nyheten är att man tagit fram en ny modul som gör att man kan svänga soffan både åt vänster och åt höger.

Soffor som soffan Cosmic med lager på lager är en trend som kommer starkt framöver, denna soffa är designad av brittiska Faye Toogood  för det italienska varumärket  @tacchini_italia 

Kähler har flera olika nyheter på deras repetoar våren 2024, jag har ju redan visat deras sommarservis, men vill även visa dig deras samarbete Kähler x Kimpop som resulterat i en rad färgglada keramikprodukter som du ser en glimt av  här ovan.
Hela kollektionen består av olika muggar, tre olika vaser och en figurin, se kollektionen HÄR

Du har väl inte missat att mycket av det som tas fram i inredningsväg just nu är väldigt lekfullt och färgglatt? Kanske som en kontrast och motpol till allt negativt som sker i världen? Hur som helst så har HAY uppdaterat deras vas-kollektion Splash med ny färgglada varianter.
Splash handgjord vas från HAY med det unika virvlade mönstret som skapas med hjälp av en speciell glasblåsningsteknik som involverar flera lager av färgade glasprickar.

I veckan damp det ner ett pressmeddelande från H&M Home som ville visa en glimt av hur sommaren 2024 ser ut hos dem.
Det ser onekligen lockande ut tycker jag och helt klart en kollektion för den som vill gå all in när det gäller färgprakt.
Koboltsblått, rött och klargult dominerar precis som klassiskt bredrandigt osv.

Ja, men du ser ju, kulörerna genomgående just nu är stoppljuskulörer typ, och inget undantag nör det gäller pressbilderna från IKEA som jag fick tillsänt nu i veckan. IKEA lanserar bla kollektionen BRÄNNBOLL, inspirerad av de föränderliga och varierande behoven hos gamers och de som lever med dem.
Kollektionen innehåller tjugo mångsidiga produkter som hjälper gamers att skapa en bekväm och engagerande miljö när spelet är igång, och som smälter in i hemmet när spelet är avstäng.
Som en av höjdpunkterna på Milan Design Week 2024 presenterade IKEA även de uppdaterade designerna av de ikoniska bästsäljarna KLIPPAN soffa och POÄNG fåtölj.
Dessa är de senaste tillskotten till kollektionen Nytillverkad, som blandar klassisk design med moderna inslag.

The power of colour fortsätter hos H&M Home, och nu presenterar de en ny, färgstark kapselkollektion tillsammans med färginstitutet PANTONE.
Med fokus på hur färg påverkar vårt mående har H&M HOME och PANTONE tagit fram en färgstark kollektion som kretsar kring förvaring och servering i köket, fylld av energi inför den kommande sommarsäsongen.
Kollektionen består av små och större fyrkantiga tallrikar i färgställningarna gult, ljusgrönt, orange och rött.
Utöver tallrikar presenteras serveringsskålar i två olika storlekar: medium i orange och gult samt large i rött och ljusgrönt.
H&M HOME x PANTONE finns tillgänglig i utvalda butiker och online från och med den 25 april 2024.

Även Linum är inne på samma spår som du ser, här via ett samarbete med Kerstin Diehl som driver den populära Berlin-baserade Instagram kontot  @kersylovescolor

Se alla nyheterna SS24 hos LINUM på deras hemsida HÄR

 

Occhio Lightning känns ständigt aktuella med ny design, nu under Milan Design Week lanserades bla deras allra första ljuskrona men också serien Luna som bla innehåller vägglampan ovan i bild.

Se deras nyheter HÄR

 

En  textilnyhet från HÄR ser du här ovan i bild, nämligen möbeltyget Serpentine,  ett voluminöst möbeltyg i ull designat av färgmästaren Giulio Ridolfo. 
Tyget speglar Kvadrats materialarv, med en modern twist kombineras klassiskt hantverk med modern teknik som skapar dynamiska färginteraktioner med en ull palett med 12 färgställningar och en distinkt känsla.

Tygets mjukhet och volym kommer från det tjocka, rena ullgarnet som används i väften och är speciellt utvecklat av Innvik, Kvadrats väveri i Norge.


Kvadrat
 lanserar även Re-wool 2, ett möbeltyg designat av Margrethe Odgaard, vävt med 45 % återvunnen ull. Tyget finns i 14 nya nyanser som kompletterar den ursprungliga Re-wool-färgpaletten som nu har totalt 25 färgställningar.

Sandberg Wallpaper har uppdaterat  deras omtyckta  stilguide med  fyra nya stilar, vi ser klassiska ränder, unika konstnärliga mönster, den bedårande romantiska stilen och den eleganta monokroma stilen.

Till stillguiden HÄR

En nyhet när det gäller belysning denna veckan kommer från det italienska varumärket Lodes Brand vars kollektion Volume designad av Snøhetta

Kollektionen i fråga utökas med fyra olika golvarmaturer i samma minimalistiska stil.

Dornbracht  var på plats under Milan Design Week och visade upp bland annat den skulpturala dushen som syns här ovan i bild, en dusch som designats av @michaelneumayrdesign .⁠
⁠Både badrum och kök som visades upp under erkan var något utöver det användarvänliga om vi säger så så, men mycket trevligt att vila ögonen på, såklart.

Jag har ju redan i tidigare nyhetslistor berättat att Marimekko under 2024 kör ett hyllningståg för att fira att det är 60 år sedan som deras mest ikoniska mönster UNIKKO såg dagens ljus. 

Nästa stopp på deras hyllningsresa blev såklarti Milano där de tog över en hel bar och gjorde den till Bar Unikko

Gervasoni’s stilbildande och ofta kopierade soffa Ghost designad av ingen mindre än Paola Navone hyllades lite extra under Milan Design Week. Anledningen till att man ställde till med Ghost Party under veckan var att det i år är 20 år sedan som soffan såg dagens ljus.
Med en exklusiv utställning i Gervasoni’s flagshipstore på Via Durini i Milano kurerad av @beatricerossettistudio och OTTO Studio (@paola.navone)⁠ hyllades soffan med en koboltblå historia.

*samtliga bilder i detta inlägget är pressbilder från de respektive företag som omnämns ovan i samband med texterna om inget annat anges.

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *