Inredningsnyheterna v.13/2024

av | mar 31, 2024 | Uncategorized

Hej!

Idag kikar jag in här trots att det är påskdagen för att leverera en liten men naggande god nyhetslista för den gångna veckan, vecka 13/2024 om vi ska var helt korrekta, och det ska vi ju.
Påsken kan man ju fira lite som man vill känner jag, och jag kan inte tänka mig att det skulle vara något som slår ett påskägg fyllt av fina inredningsnyheter?
Häng med så kikar vi vidare på de nyheter som passerat under min radar!

Först ut bland veckans nyheter jar vi en ny utomhuskollektion från textilföretaget Bemz, som nu i vår utökar deras sortiment av tyger för utomhusbruk med Secret Gardens Collection, en kollektion som hämtar inspiration från vildvuxna trädgårdar på den franska landsbygden och är en fortsättning på förra årets Terrazzo Collection.
Den nya kollektionen innehåller överdrag för rygg-, sitt- och solbäddsdynor i en solkysst färgskala från pudriga pasteller till dova, roströda toner.
Kollektionen har kurerats av Filippa Bonde, Head of Product & Production, på Bemz.
Genom att även introducera Outdoor Velvet till sortimentet fortsätter Filippa att arbeta för en sömlös övergång mellan lyxiga tyger för inomhus- och utomhusmiljöer.

Näst på tur har vi Fritz Hansen som lanserar KAISER idell™ väggarmatur, en vägglampa i industriell still precis som bordsvarianten som finns sedan tidigare.
Själva armen kan bli upp till 105 cm och finns i tre olika kulörer, svart eller vit med kromdetaljer eller som ett tredje alternativ matt svart med mässingsdetaljer.
Den urspringa designern till Kaiser Idell är Christian Dell som var verksam från 1893-1974

Inför Hans J. Wegners 110-årsdag lanserar Carl Hansen & Søn Wishbone Chair (Y-stolen) som formgavs år 1949,  för första gången i en version som är lämplig för barn från tre års ålder.
Även om stolen är mindre är den komplicerad att tillverka, och processen med att skala ner den har inneburit vissa utmaningar. Det räcker inte att göra de enskilda komponenterna mindre, utan varje del kräver sina egna exakta mått för att bibehålla stolens ursprungliga uttryck.
CH24 Wishbone Chair för barn kommer att finnas i butik från den 2 april 2024.


Det välkända belysningsföretaget Watt & Veke , främst kända för deras helt underbara adventsstjärnor, öppnar inom kort ett eget showroom i Stockholm , på Tegnergatan 14 närmare bestämt, spännande!

My Feldt och hennes nya kommande satsning @Feldts_Skolberget. känner du säkert till om du följer My via hennes sociala medier, en minst sagt karismatisk Halmstad-profil med med många strängar på sin lyra.
För dig som inte vet så har hon nyligen köpt en 150 år gammal tegelskola i Halmstad som renoveras i detta nu för att bli restaurang, cafe och bageri med öppning sommaren 2024. My delar generöst med sig av process via en Feldts Skolberget och där kommer bla  en egen tapetkollektion med My’s målade blommönster för Boråstapeter ta plats.

Kay Bojesen  relanserar deras klassiska och otroligt omtyckta träapa i två nya kulörer, dels den gröna varianten i bild samt en gul nyans   inspirerad av en originaltapet som designades av Kay Bojesen för barnrum i slutet av 1940-talet.

Nu under våren släpper Falu Rödfärg den klassiska svenska Falu Fasad i kulören Faluvit. Falu Fasad är en färg som liknar en slamfärg och som även går att måla över traditionell rödfärg, men som håller längre och går att måla på både tryckimpregnerat, råsågat och hyvlat virke.

Tipstack till Frida

(reklam för egen verksamhet)
Italienska Ethimo är aktuella med ett samarbete med Gordon Guillaumier, deras allra första köksrelaterade produkter som heter Phil, en ny utomhuskökslösning skapad för matlagning i utomhusmiljöer.
Diskbänken har fasta fötter medan matlagningsalternativen är på hjul, vilket gör att den går att förflytta, köket har en höjd på 98 cm och en diameter på 75 cm och är tillverkad av metall och finns i tre varianter: med diskho, induktionshäll och grill.
Diskbänken, komplett med en arbetsyta/skiva i teak, är försedd med fasta fötter, medan de två tillagningsalternativen har kablar och är tillgängliga på hjul.
Färgalternativen är Olive Green och Sepia Black, med teakdetaljer.
Se kollektionen HÄR

Att trädgårds- och odlingsintresset i Sverige trendar som aldrig förr kan väl knappast ha undgått någon, antalet poddar, böcker, TV-pogram osv  syns överallt och det senaste  boksläppet som jag noterat kommer från Nicole Wilson med boken ”I huvudet på en trädgårdsdesigner”, en bok som ges ut av Natur & Kultur! Fotograf: Karin Hasselström Formgivning: Bea Hellman

Nicole Wilson driver även New Botanic tillsammans med Hanna Fallenius, läs mer om konceptet HÄR

 
 
Och på tal om New Botanics, företaget är under våren dels aktuella med ett samarbete med Svenskt Tenn samt som synes ovan i bild en frökollektion i samarbete med Norrgavel
 

Möbelföretaget RIJD Interors har jag berättat om flera gånger tidigare, de har gjort ett starkt intåg på marknaden med sina vågade färgval och materialkombinationer och nu satsar företaget på ett nytt koncept.
Nästa steg blir att erbjuda kunderna möjligheten att skapa sina egna val, ”Skapa din egen RIJD” innebär anpassning av mått och en möjlighet för kunderna att välja tyger och detaljer såsom passpoaler, fransar och kjolar till sina möbler.
Alla möbler i sortimentet kan skräddarsys exakt enligt kundens önskemål och kunderna får möjlighet att tillsammans med designduo välja tyger och attribut.

I veckan lanserades det senaste samarbetet mellan designern och inredningsarkitekten Jonas Bohlin och Reijmyre Glasbruk , ett tårtfat på fot i tre olika storlekar som syns ovan i bild.

TÔNN Furniture välkomnar vägghyllan Strapats, en förbättrad version av vår älskade Parad vägghylla, denna uppdaterade design erbjuder en smidig, elegant och mindre förvaringslösning för alla rum. 

Danska HAY har tagit fram en lättviktsmadrass i tre sammanhängande sektioner, en flexibel produkt som kommer i varierande kulörer och färgkombinationer dessutom. 
En madrass som kan användas som en extra sovplats när man får övernattningsbesök eller om den viks ihop som en extra sittplats. Överdraget är tillverkat av olefin, ett hållbart material som torkar snabbt, tål maskintvätt  
OEKO-TEX® STANDARD 100 certified.

Sist ut i veckans nyhetslista bjuder jag på lite fina inspirationsbilder signerade Artilleriet i Göteborg som nu i veckan presenterade deras senaste butiksutställning. Alltid lika kul att de och inspireras av deras arbete, nederst i bild ser du förresten den nya soffan Mamma som produceras i Sverige, en nyhet som var med på förra veckans lista, och den stora hörnsoffan klädd i linnetetil kommer från franska HomeSpirit

*samtliga bilder i detta inlägget är pressbilder om inget annat anges i texterna här ovan.

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *