Fiolfikus

av | feb 21, 2024 | Uncategorized

*inlägget innehåller annonslänkar*


Hej
Ett stående inslag hos mig när jag visar bilder hemma från stan, är ju den ståtliga fiolfikusen som bor i vår matsal, en växt som jag köpte för ca 10 år sedan och som sedan växt så det knakar minst sagt.
En mycket älskad grön växt som jag är så himla rädd om, ja vem hade kunnat tro att denna som räddades från en hörna i blomsterbutiken här i närheten skulle växa till sig och bli så himla fin?
Ja, tänk att en grön växt i sig kan sprida så mycket glädje, ja som ett litet lyckopiller eftersom man blir glad varje gång man ser den.
Fiolfikusen lever också sitt eget liv på Instagram, ja Senast igår ar det någon som hade sett min fiolfikus på Instagram, och ställde frågan hur jag gör för att lyckas med mina fiolfikusar, ja jag har ju faktiskt två stycken ganska stora även här i Torekov som trivs fint som du ser.

På  frågan är svaret att jag egentligen är lika förundrad själv eftersom jag brukar ha motsatt inverkan på växter hahaha.
Men med dessa har jag försökt mitt yttersta, och kan rekommendera att man först  hittar en lämplig plats med lagom mycket solljus men inte direkt i sol.
Låt växten stanna på samma plats och flytta inte runt den, en kanske liten detalj som gör stor skillnad så var noga med det.
Vattna med inte kallt vatten 1 ggr i veckan, spraya bladen med ljummet vatten då och då och ta bort damm osv ge växtnäring ca en gång i månaden. Dutta lite och småprata med den hahaha…
Inget avancerat med andra ord, kan JAG så kan du garanterat lyckas!

Korgen som agerar kruka är en favorit och finns liknande HÄR samt att rekommendera om man vet att växten behöver klara sig lite längre är att använda en bevattningskula av glas

Kakelugnen och vårt soffbord är andra favoriter här hemma, den första fyndad på Blocket och som sen monterats upp här hemma i Torekov, medan bordet är ett Diplomatbord från Svenskt Tenn som jag ropat in på nätauktion.

Hoppas att du gillade detta inlägget.

Kram

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *