Att minnas hur stor fiolfikusen var

av | dec 15, 2020 | Hemma hos Inredningshjälpen

*inlägget innehåller annonslänkar*

Ett stående inslag hos mig när jag visar bilder hemma från stan, är ju den ståtliga fiolfikusen som bor i vår matsal, en växt som jag köpte för ca 5 år sedan och som sedan växt så det knakar minst sagt.
En mycket älskad grön växt som jag är så himla rädd om, ja vem hade kunnat tro att denna som räddades från en hörna i blomsterbutiken här i närheten skulle växa till sig och bli så himla fin?
Ja, tänk att en grön växt i sig kan sprida så mycket glädje, ja som ett litet lyckopiller eftersom man blir glad varje gång man ser den.

Varje gång som fiolfikusen figurerar på Instagram så får den en massa beröm och även följande frågor:
1. Hur sköter du den för att få den så fin?
2. Var kommer krukan ifrån?

På första frågan är svaret att jag egentligen är lika förundrad själv eftersom jag brukar ha motsatt inverkan på växter hahaha.
Men med denna har jag försökt mitt yttersta, och kan rekommendera att man hittar en lämplig plats med lagom mycket solljus men inte direkt i sol, låt växten stanna på samma plats och flytta inte runt den, vattna med inte iskallt vatten 2 ggr i veckan, spraya bladen med ljummet vatten då och då och ta bort damm osv ge växtnäring ca en gång i månaden. Dutta lite med den hahaha…
På fråga två är svaret Plantagen, egentligen en utekruka men lika fin inomhus tycker jag.

Vill du slå till på egen fiolfikus ”the real thing” så kika HÄR eller om du vill välja den lite lättare vägen så finns det en fin konstväxt med 20% rabatt som garanterat håller måttet!

Så här ståtlig och fin efter ca 5 år som sagt och tilläggas bör att vi har ca 3.80 till tak i stan.
Man glömmer ju också fort hur något såg ut från början och då är det ju toppen att ha ett arkiv här i bloggen att gräva ur..

…ta da!
Så liten då och kompakt…och tänk vad lite tålamod kan föra med sig…
Spana även in så annorlunda det såg ut här hemma…tex tavelväggen i hallen som skymtar där bakom är ett minne blott.

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *