Scandinavian Design Award 2024

av | feb 10, 2024 | Uncategorized


Hej
Som jag avslutade mitt förra inlägg med att berätta, så var jag i tisdags inbjuden till Scandinavian Design Awards 2024som i år till skillnad mot föregående års prisceremoni-galor  som ägt rum på måndagskvällen i år ägde rum på tisdagen.
Ett bra drag då annars många varit trötta i mössan när mässan drog igång på tisdagsmorgonen.
Förra året var ju denna tillställning på självaste Stadshuset och Blå Hallen vilket var pampigt som bara den med middagssittning osv, mena man i år bantat ner tillställningen och platsen var Musikaliska vid Nybokajen.
I samma byggnad hade IKEA deras utställning för en väldig massa år sedan vill jag minnas, men nu var det ju kvällstid och en helt annan upplevelse.

Musikaliska Kvarteret  är närmare bestämt Sveriges första konserthus (ritat av Fredrik Åbom och 1877) och här  ägde de 26 första Nobelprisutdelningarna rum när det begav sig.
Som moderatorer för tillställning var komikern ”Kringlan” Kristoffer Svensson och författaren Anna Björklund, ett par som varken jag eller flera andra som jag talade med efteråt riktigt förstod mig på när det gäller deras humor osv.
För själva arrangemanget inklusive efterfesten på GONDOLEN stod Nora Arrhenius Hagdahl och Frida Vega Salomonsson, Nuda Paper.

Jag hade på mig en glittrande guldpaljettklänning kvällen till ära och tur var kanske det…..

Inne i hela lokalen som var på flera våningsplan var det ett helt supermörkt blått sken som gjorde det nästintill omöjligt att se vem som var där.
Jag hade dock synts fick jag höra dagen efter då flera sett mig tack vare min glitterklänning hahaha.

På plats var även designikonen Ingegerd Råman som skapat själva statyetten i glas tillverkad av Orrefors som vinarna fick mottaga.

På själva mässan uppmärksammades alla pristagarna i de olika kategorierna med en egen utställning på entrétorget. Jag blev personligen extra glad över att det var den danska formgivaren Cecilie Manz som i år utsågs till Designer of the Year. Hennes helt fantastiska alster har jag beundrat i många år så detta är en personlig favorit när det gäller kvinnliga designers.
Är du nyfiken på hennes design som jag visat under åren  kika HÄR
Alla vinnarna med juryns motiveringar till samtliga hittar du HÄR

Välkommen hit snart igen!

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *